Skocz do zawartości

- - - - -

Forum zintegrowane ze stroną.

28 odpowiedzi w tym temacie

#16 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49514 postów
  • Wersja:IP.Board 3.2.3

Napisano 31 sierpień 2010 - 19:21

---------
napisałeś tobą - z małej, a to wyraz braku szacunku. koniec. :)
---------

W czym mogę zatem pomóc konkretnie?
intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

#17 TraDeus

• Użytkownik
  • 12 postów
  • Wersja:IP.Board 2.3.x

Napisano 31 sierpień 2010 - 19:44

Myślę że Zuy wszystko jasno wytłumaczył ale jak nie to chętnie wytłumaczę po raz kolejny o co chodzi. Zacznę od tego co ja robiłem, dodatkowy panel w PageTop, a więc tam chcę zamieścić ostatnie 5 wątków na forum, o czym wspomniał już zuy, mają być one bez treści, sam odnośnik autor bądź ilość wyświetleń.

Ps. jeśli napisałem przez "t" to przepraszam lecz pisząc posty często piszę je chaotycznie - :)

Użytkownik TraDeus edytował ten post 31 sierpień 2010 - 19:45

#18 zuypan

• Użytkownik
  • 11 postów
  • Wersja:IP.Board 3.1.2

Napisano 01 wrzesień 2010 - 05:42

Dzień dobry.
To może małe wyjaśnienie. Męczyłem się z tym skryptem parę dni, byłem bardzo zmęczony, zdenerwowany i poirytowany. Nie jest dziwne więc (przynajmniej dla mnie), że mój post wyglądał tak jak wyglądał. Mogę być programistą "z koziej trąbki" jeśli tylko to pozwoli poczuć Ci się lepszym i pomożesz mnie prostaczkowi, który po przewertowaniu wskazanego pliku, głównie przez jego obiektowość dowiedział się tylko nazw tabel. Zapewne były tam też wartości, ale jak być programistą z koziej trąbki to na maksa. Angielski znam, nie jestem początkujący, a, że jedno słowo jakoś nie specjalnie rozumiałem toć i głupotę powiedziałem. Straszna katastrofa prawda? Teraz jestem programistą i użytkownikiem języka angielskiego z koziej trąbki. Przyczepiłeś się też moich emotek. Emotka... Wyraża uczucie prawda? ":)" - zniesmaczenie. "oO" zdziwienie, "wielki oczy". Co w tym takiego strasznego, nie wiem. Wróćmy do tematu zanim zostanę posądzony o brak szacunku.
Zacznijmy od wyświetlania 5 tematów. Zrobiłem po swojemu i działa, Twoje "hmm" było bardzo pomocne, choć zapewne miało ukryte przesłanie, którego ja mędrzec z koziej trąbki nie wykryłem.
Zakodowane hasło - normalne, tyle, że podczas logowania jakoś chciałbym sprawdzać czy poprawne wpisano więc jednak metody kodowania znać muszę nieprawdaż?
Rejestrację może jeszcze jakoś uda mi się zrobić, ale nadal uważam, że skakanie do innej tabeli tylko po to aby sprawdzić zakodowane hasło jest dziwne. Choć to pewnie wymysł mojej logiki z koziej trąbki. Jeśli problem nadal nie jest widoczny no to go ujawnię:
nie umiem napisać rejestracji do tego forum. Zabawne prawda? "I on się nazywa programistą, haha"
Pozdrawiam i przesyłam wyrazy szacunku.

#19 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49514 postów

Napisano 01 wrzesień 2010 - 13:17

Wyświetl postUżytkownik TraDeus dnia 31 sierpień 2010 - 19:44 napisał

Zacznę od tego co ja robiłem, dodatkowy panel w PageTop, a więc tam chcę zamieścić ostatnie 5 wątków na forum, o czym wspomniał już zuy, mają być one bez treści, sam odnośnik autor bądź ilość wyświetleń.
Rozumiem, a teraz z czym masz problem dokładniej?

#20 TraDeus

• Użytkownik
  • 12 postów
  • Wersja:IP.Board 2.3.x

Napisano 01 wrzesień 2010 - 13:29

@UP

Wyświetl postUżytkownik zuypan dnia 01 wrzesień 2010 - 05:42 napisał

Zacznijmy od wyświetlania 5 tematów. Zrobiłem po swojemu i działa, [...].

Skoro tak zuy napisał to już nie mam :) Dokończę zapytanie zuego, które elementy z których tabel są niezbędne przy "wspólnej" rejestracji tak aby konto działało poprawnie w przyszłości.

Użytkownik TraDeus edytował ten post 01 wrzesień 2010 - 13:29

#21 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49514 postów

Napisano 01 wrzesień 2010 - 13:33

Wystarczyło spojrzeć do pliku register.php o czym pisałem niżej.. Masz tam m.in. takie kody:
$this->ipsclass->DB->do_insert( 'members_converge', $converge );
( zawartość tabeli $converge masz powyżej tego kodu )

$this->ipsclass->DB->do_insert( 'members', $member );

$this->ipsclass->DB->do_insert( 'member_extra', array( 'id'        => $member_id,
															   'vdirs'     => "in:{$this->ipsclass->lang['account_inbox']}|sent:{$this->ipsclass->lang['account_sent']}",
															   'interests' => '',
															   'signature' => '' ) );

$this->ipsclass->DB->do_insert( 'pfields_content', $fields->out_fields );

#22 zuypan

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 01 wrzesień 2010 - 14:18

Czy ja już pisałem, że nie rozumiem obiektówki? Ktoś kto nie rozumie łaciny nie zrozumie zdania wypowiedzianego w tym języku. No ale, skoro to nie jest zrozumiałe no to co ja poradzę.

#23 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49514 postów

Napisano 01 wrzesień 2010 - 14:21

Zdaję sobie sprawę, że nie rozumiesz, ale w kod spojrzeć możesz?

Masz tam nazwy tabel:
  • members_converge
  • members
  • member_extra
  • pfields_content
O które oboje pytacie..

Poza tym obiektówka to sposób na zbudowanie wielu klas w jeden funkcjonalny projekt, ale kod wewnątrz klas i metod nie różni się od tego ze strukturalnego..

#24 zuypan

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 01 wrzesień 2010 - 14:28

Tyle, że aby się połapać to trzeba przepatrzeć wszystkie klasy, bo a nóż widelec ta nie robi tego co Ty myślisz etc. W swoim kodzie się łapię w 1 sekundę co poradzę, że sposób w jaki napisali IPB do mnie nie trafia? Naprawdę myślisz, że nawet nie zerknąłem do tego skryptu? Starałem się go zrozumieć, co sekundę sprawdzałem inne aby zobaczyć co to za klasa, bawiłem się w ciuciubabkę. Widać mi nie wyszło trudno, nie jestem pro.

Cytat

Zakodowane hasło - normalne, tyle, że podczas logowania jakoś chciałbym sprawdzać czy poprawne wpisano więc jednak metody kodowania znać muszę nieprawdaż?

#25 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49514 postów

Napisano 01 wrzesień 2010 - 17:48

Odnośnie sprawdzenia hasła.

Plik: sources/loginauth/login_core.php
Funkcja: function auth_local( $username, $password )

[ + ]
I wrzuć na luz, bo nie chce mi się wyczytywać o co pytasz spomiędzy słów, które tak wcześniej Cię zabolały.

#26 zuypan

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 01 wrzesień 2010 - 18:35

Dziękuję za odpowiedz taką jak zawszę - link do pliku i zorientuj się użytkowniku języka polskiego w łacinie, to już nie mój problem. Masz tego swojego plusa.

#27 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49514 postów

Napisano 01 wrzesień 2010 - 18:39

No, ale co Ty chcesz? Gotowy kod? Takie coś nie jest możliwe.. Próbuję pomóc, ale skoro zadajecie takie pytania, a nie inne, a i nie dajecie swojego kodu to nic więcej tu napisać się można.

#28 zuypan

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 01 wrzesień 2010 - 18:44

Tak czy siak dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi :) Mimo małych sprzeczek bardzo mi pomogłeś i wreszcie natrafiłem na "trop".
Pozdrawiam i przepraszam za wszelkie złe słowa, mam nadzieję, że zapomnisz mi je :P

#29 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49514 postów

Napisano 01 wrzesień 2010 - 18:46

Daj znać, jak poszło, bo bardzo mnie to ciekawi.. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych