Skocz do zawartości

* * * * * 1 głosy

Konwersja phpBB 2.x -> IP.Board 2.3.x

40 odpowiedzi w tym temacie

#31 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49514 postów
  • Wersja:IP.Board 3.2.3

Napisano 09 październik 2010 - 10:41

Cieszę się, że się udało. :
intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

#32 Peregrin

• Zablokowany
  • 31 postów
  • Wersja:n/c

Napisano 09 październik 2010 - 12:13

Ehh.. po konwersji popełniłem jeden błąd, który zmusił mnie do ponownej instalacji forum od 2.3 - konwersja z mybb - aktualizacja do ipb 3.x
Ponownie pojawiły się problemy z dostępem do panelu admina. Najgorsze jest to iż niezupełnie pamiętam co wcześniej zrobiłem, a to co napisałem wcześniej jakoś nie działa :)

Wiem, że wtedy, gdy mi się udało to po wejściu w linkforum.pl/admin w sekcji LOGIN od razu widniał mój nick. Teraz, gdy wejdę w linkforum.pl/admin muszę wpisywać dane w obie sekcje a to i tak nic nie daje gdyż pisze No administration session found. Na swój nick mam ID 16 ( root admin )

#33 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49514 postów

Napisano 09 październik 2010 - 12:16

Dziwne masz te błędy.. Wysyłałeś ticket do IPS-u by to sprawdził od środka?

Piszesz tyle objawów, a nic o środowisku na jakim działasz, jakie wersje, co robiłeś. Nic, zero, null, kwitujesz to twierdzeniem "nie pamiętam" - Ty nie pamiętasz by tego po prostu nie wiemy.

#34 Peregrin

• Zablokowany
  • 31 postów

Napisano 09 październik 2010 - 12:23

Skoro raz mi się to udało to i drugi zapewne też się uda :) Dane dt wersji wpiszę dopiero po pełnej konwersji i instalacji forum 3.1.x

Zainstalowałem forum ipb w wersji 2.3.6 po czym wgrałem konwerter 2.3. Wszedłem na stronę mojastrona.pl/convert i z rozwijanej listy wybrałem MyBB. Wpisałem dane bazy na której zainstalowałem wcześniej IPB 2.3.6 i rozpocząłem konwersje danych z MyBB. Niby wszystko przeszło pomyślnie. Brak dostępu do FORUM pojawia się po konwersacji kategorii i forów ( gdy narzucę sobie id 16 [ root admin ] w bazie danych lub przez twój plugin Restore_admin to mogę przeglądać forum, ale do panelu administratora nadal nie mam wstępu ). [ w tym momencie aktualnie stoję ] Konwersowałem użytkowników, grupy, fora i kategorie. Być może problem tkwi w konwersji grup ? Próbowałem konwersować wszystkie grupy podając ich nazwy z MyBB - brak dostępu. Próbowałem konwersować grupy podając wszystkim nazwy z MyBB, ale dla mnie jako root admina poprosiłem o stworzenie nowej grupy [ root admin ]. - brak dostępu. Próbowałem konwersować grupy prosząc o stworzenie nowych dla wszystkich - brak dostępu. Pamiętam, że w którymś przypadku udało mi się zalogować i wiem, że miało to coś wspólnego z konwersją grup.

#35 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49514 postów

Napisano 09 październik 2010 - 12:50

Konwertowane grupy nie zmieniaj - zostaw, jak jest. Grupy trzeba potem i tak dodać..

Pytanie - po konwersji masz te grupy w tabeli groups?

#36 Peregrin

• Zablokowany
  • 31 postów

Napisano 09 październik 2010 - 12:56

Niby mam te grupy, ale wygląda to tak http://screenshooter...2777709/rffypmr

#37 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49514 postów

Napisano 09 październik 2010 - 12:58

Prawa grup poprawisz sobie, jak już wejdziesz do panelu admina :) możesz wejść czy nadal jakiś error?

Jeśli udałoby Ci się włączyć forum moim dodatkiem to potem mógłbyś założyć nowe konto i dać mu prawa admina w PMA ( mgroup => ID_GRUPY_ADMIN ).

#38 Peregrin

• Zablokowany
  • 31 postów

Napisano 09 październik 2010 - 13:02

Kiedy napisałeś : Cytuję " Konwertowane grupy nie zmieniaj - zostaw, jak jest. Grupy trzeba potem i tak dodać.." wpadłem na myśl ( albo sam ją zasugerowałeś ) aby w ogóle nie konwertować grup. Dzięki temu mam dostęp do admina, dziękuję ślicznie :)

#39 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49514 postów

Napisano 09 październik 2010 - 13:14

Polecam się. :)

#40 artosik

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 29 grudzień 2011 - 14:55

Wyświetl postUżytkownik necik dnia 02 październik 2009 - 08:17 napisał

Co może być przyczyna pojawienia się komunikatu przy próbie odpalenia forum.pl/convert/ ?

Cytat

Warning: require_once(../init.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/lubforum/domains/new.lubforum.pl/public_html/convert/index.php on line 19

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '../init.php' (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/lubforum/domains/new.lubforum.pl/public_html/convert/index.php on line 19

mam ten sam problem , wgrałem do FTP gdzie mam zainstalowany IPB , jakieś sugestie ?

#41 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49514 postów

Napisano 29 grudzień 2011 - 17:24

Co i gdzie dokładnie wgrałeś?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych