Witam!
Mój serwer (darmowy) nie radzi sobie z dodaniem spolszczenia forum.
W żaden sposób nie idzie go zaimportować ^
Moje pytanie jest takie:
Jak wypakować plik .XML na komputerze bym mógł ręcznie dodać spolszczenie ?
Pozdrawiam!
ROZWIĄZANY: Jak rozpakować plik .XML ?
Rozpoczęty przez voice_of_crowds, 17 lip 2009 01:12
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 lipiec 2009 - 08:58
Nie ma takiej możliwości. XML to nie spakowane archwium, tylko typ pliku zawierający dane. Sposoby masz dwa. Wysłanie go z komputera, albo przez umieszczenie go na serwerze w katalogu admin/. Jak rozumiem oba sposoby nie działają? Wyskakuje jakiś błąd?
Jest jeszcze jedna metoda, ale dużo opisywania, więc lepiej napisz jaki tam masz błąd z tym
Jak standardowe metody nie pomogą, damy radę inaczej
Jest jeszcze jedna metoda, ale dużo opisywania, więc lepiej napisz jaki tam masz błąd z tym
Napisano 17 lipiec 2009 - 09:04
przy opcji z dysku wyświetla się pusta strona i koniec 
co do opcji z katalogu /admin na serwerze - wyskakuje komunikat że 0 bitów zostało załadowanych (coś w ten deseń)
możliwe że trzeba nadać odpowiednie CHMOD-y na jakieś katalogi. Ostatnio z IPB miałem doczynienia przy wersji 2.1.3 i widzę że struktura się "nieco" pozmieniała.
Oświeci mnie ktoś?
co do opcji z katalogu /admin na serwerze - wyskakuje komunikat że 0 bitów zostało załadowanych (coś w ten deseń)
możliwe że trzeba nadać odpowiednie CHMOD-y na jakieś katalogi. Ostatnio z IPB miałem doczynienia przy wersji 2.1.3 i widzę że struktura się "nieco" pozmieniała.
Oświeci mnie ktoś?
Napisano 17 lipiec 2009 - 09:30
Na 99% nie masz chmodów 777 na katalog cache/ i całą jego zawartość. Ustaw to i spróbuj ponownie.
intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board
Napisano 18 lipiec 2009 - 16:35
Pliki w załączniku.
Załączone pliki
Napisano 18 lipiec 2009 - 18:38
Myślę, że jednak IPS się postara i zoptymalizuje zarządzanie importem/eksportem plików i obędzie się bez tego - tak jak już kiedyś pisałem, spolszczenie w formie plików rodzi komplikacje. Duże.
Napisano 18 lipiec 2009 - 18:39
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty