Skocz do zawartości

- - - - -

Strona bez licencji

48 odpowiedzi w tym temacie

#46 godfather

dodam coś od siebie:)

• Użytkownik
  • 1954 postów
  • Wersja:IP.Board 3.2.3

Napisano 12 luty 2010 - 23:33

Amfi, ale ja nie próbuję wyjaśniać co to piractwo, ale co to kradzież :P

Pavulon, Twój przykład to też nie jest kradzież, jeśli w dalszym ciągu byłbym w posiadaniu oryginalnej receptury :blink: To może być łamanie praw autorskich, patentu etc., ale nie kradzież.

"Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet...
...wróg zawsze przeceniać nasze wady."
Don Vito Corleone

Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom.

† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †

#47 waldgor

• Zablokowany
  • 1 postów
  • Wersja:n/c

Napisano 16 marzec 2010 - 17:16

Wyświetl postUżytkownik Amfidiusz dnia 12 luty 2010 - 23:24 napisał

Źle rozumujecie. Nie można tego rozpatrywać w kontekście przepisania mojej książki lub skopiowania mojej receptury. Kali ukraść krowa - dobrze, Kalemu ukraść krowa - źle. Dopóki ktoś na własnej skórze nie odczuje negatywnych skutków piractwa, dopóty będzie go bronił za wszelką cenę.

Swoją drogą o wszystkich patentach można to napisać, a nawet o trademarkach - przecież jesli DawPi wyda kolejnego moda z logiem IPSu, to IPS nic na tym nie straci, nie?
A ja mam pirata z warezów pełna wersja i śmiga aż miło od ponad roku --baaaaaa zaktualizowana nawet :P
i co mi kto zrobi hę no pytam sie co mi kto zrobi.
gadanie po próżnicy i tyle w necie jest setki jak nie tysiace for nielegalnych.
Polak i ma płacić-ha haha śmiech na sali

#48 DawPi

...a wy Pragnienie™

• Manager
  • 49360 postów
  • Wersja:IP.Board 3.2.3

Napisano 16 marzec 2010 - 17:17

Smutny jesteś. Po prostu smutny. Już nawet nie żałosny.
intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

#49 Marek607

• Użytkownik
  • 413 postów
  • Wersja:n/c

Napisano 16 marzec 2010 - 20:14

Masz pirata - ok ale nie chwal się tym publicznie bo to jest..... DawPI to ujął idealnie :P

Jeśli chodzi o mnie to ównież uważam ze powinien być jakiś trial na 30 dni z pełną funkcjonalnością - tak robią np. z nortonem.

Sam przez 2 miesiące jechałem na piracie, mialem okazję za darmo przetestować możliwości dodatki itp.

Przekonał mnie ten skrypt i go kuiłem.

Możesz się cieszyć że Cię nie zlapali ale ja na to patrzę z innej strony - póki strona jest mała to szansa złapania jest też mała, ale im większa popularność itp tym szansa większa że cię znajdą.

Wolę zaplacić te kilka stów i spać spokojnie niż z niepokojem wlączać program pocztowy - czy czasem nie dostałem od IPS-u maila.

W końcu nie po to tracę wieczory na polepszaniu forum itp. żeby później przez brak licencji wszystko stracić.
Najlepszy hosting, serwery VPS, serwery dedykowane oraz domeny. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych