Użytkownik jasny dnia 10 marzec 2010 - 23:49 napisał
Hetzner :
Tydzień czasu na przygotowanie serwera. Brak informacji na temat limitu transferu - przekierowali mnie na inny numer i podczas tego pytania siadła mi komórka - odpuściłem bo potrzebuje serv na teraz, bo sprawa jest krytyczna. Ponadto dość słabe parametry serwerów. W tych fajniejszych droga opłata aktywacyjna.
Tutaj się nie zgodzę. Wszystko na stronie dobrze opisane:
Cytat
Początkowo mój faworyt ze względu na doświadczenie z webd.pl, który hostuje tam swoje serwery. Byłem kiedyś zadowolony z ich stabilności... jednak ceny... Ceny kształtują się sensownie przy zakupie na dłuższy okres - płatność z góry. Odpada.
Cycuś, opłaty miesięczne, cena przyzwoita, parametry ok... ale ukryty haczyk... którego nie ma w oferce. Quota na ruch 75GB na dzień, po przekroczeniu server down - brak możliwości rozszerzenia transferu - informacja potwierdzona telefonem. Na szczęście można cancelować zamówienie.
To wziąłem i7-2T . Mimo złych doświadczeń z RPS'ami w OVH, sprawdzam. Polecane przez znajomych... zobaczymy... nie spodziewam się rewelacji
Tutaj co do RPS. Te serwery według mnie na niewiele się nadają. Chociaż obecnie ta usługa się poprawia i szczerze mówiąc trzeba będzie w najbliższym czasie znów dokonać testów. Na upartego można postawić na tym serwer gier, one na ogół nie wymagają zbyt szybkiego dostępu do dysku.
i7-2T. Dobry sprzęt jednak zależnie od tego jak szybko rośnie trafic Twój należało się jednak zastanowić czy to dobre wyjście. W końcu takie narzucają ograniczenia:
Cytat
Nadal nie ocenię jednak wyboru i czy nie lepiej by było iść w kierunku jednak oferty na stronie ovh.pl. Tutaj musiałbym poznać szczegóły dotyczące forum.
Generalnie to co jest w Polsce to usługi garażowe prowadzone przez pojedyńcze osoby prowadzące działalność gospodarczą. Ceny jak za zborze, 2,3 krotnie wyższe niż za granicą. Serwery z pięknymi pingami, jednak z supportem tylko wtedy gdy właściciel DC nie śpi. Jakbym miał coś zarabiającego sensowne pieniądze - to wszedł bym bez zastanowienia.
Tutaj się akurat nie mogę zgodzić. Tylko część usług jest typu garażowej. Cześć jednak oferuję całkiem niezłe warunki. Jednak wtedy należy oczekiwać wyższej ceny za serwer.
Użytkownik mlodszy edytował ten post 11 marzec 2010 - 00:39

Temat jest zamknięty