Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: bład przy commentsList()

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki błąd przy wyświetlaniu obrazków w IP Gallery (4.0.4).

Fatal error: Call to a member function commentsList() on a non-object in
/home/data/www/new-audiostereo.pl/www/admin/sources/classes/comments/bootstrap.php on line 213

zauważyłem także że w cache nie ma wogole pliku skin_global_comments.php

czy ktoś miał podobny problem i go roziwązał ??

Opublikowano

a jaka wersja Gallery jest dla IP.Board 3.1.2 ?

Opublikowano

Próbowałem ale nic z tego.

Problem okazał się taki że brakowało skina skin_global_comments.php bo w nim była metoda(funkcja) commentsList()

Rozwiązałem to tak że z najnowszej wersji IPB którą mam na forum http://www.forum.legalne.info/ z bazy danych wyeksportowałem dane tego skina:

SELECT * FROM `ipb_skin_templates` WHERE `template_group` LIKE CONVERT( _utf8 'skin_global_comments' USING utf8 )

Eksport dałem jako INSERT wiec gotowe zapytanie SQL z danymi dałem do bazy z IPB starszej wersji. No i dopiero wtedy zastosowałem to co napisałeś.

I chyba jest OK.

A support IPS odpisał że: "You should really upgrade to IPB 3.1.4 then as Gallery 4.0/4.1 requires it to work properly." ale sam błąd powoduje brak skina: skin_global_comments

Opublikowano

dodatkowo z IPB 3.1.4 do IPB 3.1.2 trzeba wgrać dwa pliki comments.php oraz nadpisać ips.editor.ja

no ale chyba nie ma szans aby ktoś miał identyczny problem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.