Jump to content

Nawiązanie współpracy z dHosting.pl :)

DawPi

Recommended Posts

Czy ktoś z Was użytkuje ipb/ips na dkonto premium/ultimate ? w sumie hosting tutaj polecany ale samo forum invisionize siedzi na vpsie więc jak to się ma do pakietów hostingowych w tej firmie? Interesuje mnie przede wszystkim sam wydajność. 

Edited by Guest

Czyli pozostaje mi jedynie dvps eco. pytanie tylko czy singlecore 2GHz  + 1GB RAM daje radę ? widzę, że w standardzie jest również memcached...

Jednemu da radę, drugiemu będzie mało... To takie gadanie, wszystko zależy od tego co chcesz na tym serwerze trzymać. Weź na próbę to się przekonasz. A tym na czym stoi IZE się nie sugeruj, bo to indywidualna konfiguracja na potrzeby DawPi'ego ;)

• Like 1

Jednemu da radę, drugiemu będzie mało... To takie gadanie, wszystko zależy od tego co chcesz na tym serwerze trzymać.

nawiązując do charakteru tego form i współpracy z dhosting - średnio obłożony ips4.1

• 1 month later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
  • Manager

To znów ja! :)

dHosting przygotowuje nowy typ usługi i rozliczania się z klientami! Można powiedzieć, że jeszcze tego w PL nie było! Płacisz stałą opłatę roczną za 1 GHz, 1 GB RAM, 50 GB dysku (bez podziału na usługi), a zasoby jakie wykorzystasz ponad to są rozliczane godzinowo w atrakcyjnej cenie! Bardzo fajna sprawa na serwisy gdzie występują wahania w ruchu, pozwala zaoszczędzić sporo kasy. Po co wydawać i opłacać serwer mocny, jak przez znaczną część dnia będzie 'leżeć' nie używany? :) Ciekawe!

Przypominam o kodzie rabatowym (więcej info w pierwszym poście tego tematu) i zachęcam do korzystania  usług tej firmy z którą jestem nieprzerwanie praktycznie od początku, tj. od 8 lat. Po cichu liczę na promocję na 10 lecie, eheh. ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
9 minut temu, qubabos napisał:

rzeczywiście musisz mieć u nich dobre warunki za to pianie :) 

Poleciłbym Ci taką znaną maść w czerwonym opakowaniu, ale nie wypada tak publicznie. :)

---

rzeczywiście nie wypada, nie bądź taki agresywny, pozorując trochę zyskasz więcej :) Naprawdę jestem urzeczony Twoim zaangażowaniem z tym dhosting :)  Faktycznie zacne rozwiązanie, które działa szybko - ale przez pierwszych kilka tygodni. Mamią siedzibą w centrum stolycy, fejmem w socjalu, migawkami zdjęć z wnętrza serwerów, jak przychodzi do rozwiązania problemu pada sugestia dvps i yeb - faktura na trzy zera netto :) btw - ciekawi mnie jak długo mój post powisi tutaj :) 

• Manager

Widzę, że masz jakieś dziwne doświadczenia z innych stron - wyraziłeś opinię, szanuję, zostaje na forum. Nigdy nie kasowałem niepochlebnych opinii wyrażonych w normalny sposób.

Nie znam i nie chcę chyba znać Twoich przejść z dH, bo co mnie one? Ja mam swoje, inne :) i chętnie polecam ich usługi. Tyle.

---

to tylko uwydatnia hipokryzje tej firmy, chętnie polecasz więc wszystko Ci działa prawidłowo - rozumiem i szanuję - chociażby po tym jak działa invisionize, ale takie polecanie to jest tylko nagonka na zielonych, którzy później będą przez nich dojeni. Z takiego polecania skorzystałem (między innymi tutaj), wykupiłem dkonto ultimate, które na IPS4 działa jak (...) - nie wypada się niegrzecznie artykułować. Jestem związany roczną umową, za coś co działa byle jak a rozwiązanie proponowane przez firmę to vps eco :/ c'mon :) Nadmienię, ze nie ruch mojej strony jest problemem - mam małą społeczność wędkarzy którzy wcześniej działali na dziadowskim zenboxie. Takie polecanie w związku z tym kojarzy mi się z % dla Ciebie za każdą złowioną rybkę, ale nie zachwytem jak to Ci wszystko zawsze i nieustająco super wydajnie działa.

Tam gdzie kasa tam marketing szeptany :) 

Edited by Guest

16 minut temu, qubabos napisał:

to tylko uwydatnia hipokryzje tej firmy, chętnie polecasz więc wszystko Ci działa prawidłowo - rozumiem i szanuję - chociażby po tym jak działa invisionize, ale takie polecanie to jest tylko nagonka na zielonych, którzy później będą przez nich dojeni. Z takiego polecania skorzystałem (między innymi tutaj), wykupiłem dkonto ultimate, które na IPS4 działa jak (...) - nie wypada się niegrzecznie artykułować. Jestem związany roczną umową, za coś co działa byle jak a rozwiązanie proponowane przez firmę to vps eco :/ c'mon :) Nadmienię, ze nie ruch mojej strony jest problemem - mam małą społeczność wędkarzy którzy wcześniej działali na dziadowskim zenboxie. Takie polecanie w związku z tym kojarzy mi się z % dla Ciebie za każdą złowioną rybkę, ale nie zachwytem jak to Ci wszystko zawsze i nieustająco super wydajnie działa.

Tam gdzie kasa tam marketing szeptany :) 

Cześć @qubabos - zapoznałem się z historią Twojego konta i zgłoszeń. Przyznam szczerze, że nie rozumiem, skąd pojawiły się u Ciebie tak negatywne emocje. Rozumiem, że miałeś problemy z obciążeniami u nas, ale zostałeś potraktowany uczciwie i profesjonalnie przez nasz support. Przyznaję, że bolą nas takie zarzuty ponieważ przykładamy do tego bardzo dużo naszej uwagi, tymczasem Ty to określasz jako "dojenie". 

Jak wspomniałeś, utrzymujemy bardzo dużo forów opartych o IPS, które problemów jak Twoje nigdy nie miały. Po takim czasie mogę tylko przypuszczać, że problemem mogły być jakieś zmiany w skrypcie bądź nieoptymalne wtyczki, które generowały dla nas duże obciążenia (stąd chęć migracji Twojego konta na VPS). Co do ceny oferowanych przez nas rozwiązań, to nie chciałbym dywagować. Kierując się po benzynę zazwyczaj starasz się wybierać "pewnych" dostawców ze względu na ryzyko nacięcia się. W branży hostingowej, staramy się właśnie być wiarygodnym partnerem, który rozwija swoje usługi i inwestuje duże środki w bezpieczeństwo i jakość. Wszystkie nasze rozwiązania są autorskie i możemy za ich jakość i bezpieczeństwo ręczyć. Sam wiesz, że mało która firma w Polsce jest w stanie zrobić to samo, sprzedając hosting na DirectAdminie czy cPanelu.

Naprawdę przykro mi, że jesteś niezadowolony. Chciałbym, abyś miał nas dobre zdanie dlatego wielka prośba o napisanie do nas na PW - udostępnimy Ci naszą nową usługę na 3 mc za darmo. Jest to całkowicie nowa platforma, która ma ZNACZNIE większe zasoby niż tradycyjne shared hostingi. Dodatkowo wszystkie obciążenia ponad pakiet, będziesz mógł rozliczyć jak IaaS - godzinowo. 

PS. Nie prowadzimy marketingu szeptanego ponieważ po prostu jest łatwo wyłapywany w obecnych czasach. Staramy się jednak dbać o naszych influencerów - szczególnie takich, z którymi mamy długie relacje.

• Like 2

Cześć @dhosting.pl, rozumiem, że wspieracie swoich "influencerów", ale skoro przejrzałeś historię zgłoszeń mojego konta (nie za bardzo rozumiem w jakim celu - nie zgłaszam codziennie rano powolnego działania strony, które ma miejsce praktycznie codziennie) a potem zaakcentowałeś jakość i bezpieczeństwo autorskich rozwiązań wspomnij również to, że w planach hostingowych dkonto nie można instalować aplikacji pobranych z IPS Marketplace :) Aby nie być gołosłownym - ta apka (głupi slider obrazków) : https://goo.gl/udu3KT nie instaluje się na dkoncie ultimate (shared hosting) ze względu na "Wygląda na to, że IPS korzysta z dość specyficznego rozwiązania, które błędnie działa w przypadku uruchomienia zabezpieczenia open_basedir.", "IPS niestety korzysta z bardzo specyficznego rozwiązania, który błędnie współpracuje z naszym zabezpieczeniami" Aplikację instaluję poprzez funkcje zawarte w ACP IPS. Więc specyficznym rozwiązaniem było "Funkcję te można wyłączyć na życzenie w przypadku oferty dVPS, jeżeli są Państwo zainteresowani prosimy o potwierdzenie, przygotujemy ofertę" :) I przygotowaliście :) na trzy zera netto dla małego, raczkującego dopiero serwisu :) nie mam pretensji do nikogo, rozumiem, że coś Was zabolało, ale prawo do własnej oceny mam. Z opinią wiecie jak jest i co każdy ma swoje. Wolałbym jednak aby "influencer" polecał konkretnie dVPSy z których korzysta, a nie wszystkie usługi firmy "tak dobre dla IPS:) Poza tym, gdzie widzisz "tak negatywne emocje" ? podchodzę do tematu bez emocji... Jest jak jest i godzę się z tym, ze płacąc 95% ceny za usługę i to w promocji nie mogę mieć wszystkiego :) 

Edited by Guest

26 minut temu, dhosting.pl napisał:

Naprawdę przykro mi, że jesteś niezadowolony. Chciałbym, abyś miał nas dobre zdanie dlatego wielka prośba o napisanie do nas na PW - udostępnimy Ci naszą nową usługę na 3 mc za darmo.

bardzo dziękuję za propozycję, ale nie skorzystam. Trudno oszacować realne roczne koszty takiego rozwiązania dla organizacji non-profi, która jednak odpowiada przed kimś za stan swoich finansów. Niespodzianek chciałbym uniknąć. 

Edited by Guest

Wrażenie negatywnych emocji powstało po przeczytaniu zwrotów typu "dojenie". Jakby na to nie patrzeć, nie było to zbyt miłe ;) Zweryfikuję kwestie dotyczące funkcjonowania wtyczek o których wspomniałeś - jeśli tylko mogą funkcjonować na środowiskach współdzielonych, to będą także u nas (a raczej z dużą dozą pewności już działają). 

Co do naszej współpracy z Invisionize.pl, to chciałbym wprost napisać (bo określenie influencer widzę, że pozostawiło wątpliwości), że współpraca jest wyłącznie na zasadach partnerskich oraz DawPi nie otrzymuje od nas wynagrodzenia. Twoje uszczypliwości w stosunku do polecania naszych usług są zatem niesłuszne. Każdy użytkownik ma różne potrzeby, jednak 90% z nich klasyfikuje się na shared hosting i jest on wystarczający. Oczywiście, są wtyczki/aplikacje/platformy, które mają większe wymagania - może po prostu Twoja była jedną z nich? 

Tak czy inaczej, w ramach usługi o której wspomniałem, mamy możliwość wyliczenia jakie jest Twoje zapotrzebowanie na zasoby (i w związku z tym ile będzie kosztowała usługa). Zachęcam mimo wszystko do kontaktu i próby - nic za to nie zapłacisz, a możesz być pozytywnie zaskoczony (no i może zmienisz o nas zdanie?).

• 2 weeks later...

@csdusty nic bardziej mylnego. Każdy Klient jest dla nas bardzo ważny. Pisaliśmy dziś przez HD, że migracja zostanie wykonana w przeciągu jednego dnia. Mamy trochę napięty grafik przez uruchomienie nowej usługi Elastyczny Web Hosting i większe zainteresowanie migracjami. Pracujemy już nad tym aby przyśpieszyć te procesy. 

• Like 1

Osobiście posiadam dkonto indywidualne na dhostingu i jestem z niego bardzo zadowolony. Widzę, że dhosting planuje jakieś grubsze zmiany jednak po wejściu na stronę byłem lekko zdezorientowany. Nie wiem co teraz się stanie z moją ofertą indywidualną u Was, jak to dalej będzie wyglądać. Swoją drogą bardzo fair jest płacić tyle ile się zużywa zasobów. Mnie wyjdzie znacznie taniej jakbym wziął tą podstawową ofertę u Was za 200zł netto rocznie, teoretycznie. Widziałem statystyki wykorzystywania zasobów na stronie, zarządzanie obciążeniami, rozumiem, że zostanie to udostępnione wszystkim klientom dopiero po migracji na Elastyczny Web Hosting w dpanelu? Aaa i czy mam rozumieć, że zrezygnowaliście ze swoich poprzednich ofert (dKonto one itp.)?

• Manager
  • Stare oferty można przedłużać na tych samych warunkach.
  • Zrezygnowali z poprzedniej oferty na rzecz EWS dla wszystkich.
  • Już opłacone usługi mogą być rozliczone na poczet nowej.

Tak to zrozumiałem z grupy na FB. :)

• Like 1

---

Ooo widzisz, dziękuję @DawPi za odpowiedź. Zastanawia mnie jednak wyszczególnienie oferty EWS, bo na chwilę obecną to wiem tyle:
- nieograniczona ilość adresów e-mail,
- nielimitowana liczba domen,
- nielimitowana liczba baz danych,

Support, SSD, litespeed, ale co z dostępem do SSH, czy można bez problemu instalować certyfikaty SSL? Odnośnie ofertt za minimum 200zł netto rocznie, zastanawia mnie czy to stała kwota nawet po roku korzystania, bo sprawdzając sobie u Was na tym kalkulatorze to za to samo (1GHz, 1Gb ram oraz 50GB powierzchni SSD) płacę na czysto 70zł MIESIĘCZNIE co daje około 840zł ROCZNIE - cena jak za VPS'a i właśnie czy ta kwota 200zł rocznie netto to jakaś promocja roczna?

a co z dedykowanym IP dla site'u który był dostępny dla dkonto premium i ultimate ? jakie EWS ma regulacje w tej sprawie ?

Dnia 16.10.2016 o 12:37, Mr Darek napisał:

ale co z dostępem do SSH, czy można bez problemu instalować certyfikaty SSL?

no właśnie :) co z Let's Encrypt i jakąś automatyzacją co 3 miechy na ssl ? 5 dych za ciąg cyferek w certyfikacie doskonale rekompensuje właśnie darmowy certyfikat...