Jump to content

Nawiązanie współpracy z dHosting.pl :)

DawPi

Recommended Posts

Godzinę temu, Ar0 napisał:

Czyli teoretycznie biorąc u Was hosting, EWS czy VPS`a to robicie migrację z obecnego hostingodawcy do DH za darmo ??

Tak, robią. Przenoszą też skrzynki pocztowe (o ile nie ma jakiś trudności). 

• Like 1

Dnia 20.10.2016 o 07:58, insp napisał:

Tak, robią. Przenoszą też skrzynki pocztowe (o ile nie ma jakiś trudności).

Potwierdzam.

Ja do nich przeszłem i przenieśli cale forum.

• Domene
  • Pliki ftp
  • baze

Przenoszą też adresy maile z zawartością.

I po migracji robią testy czy wszystko działa.

Do testowania masz 14 dni. I zawsze po 24H dostajesz nowa oferte hostingowa ze skalowania zasobów.

Wybierasz ta ktora ci odpowiada i oplacasz na rok.

W każdym czasie mozesz powiększyć ram,cpu lub ssd.

Kalkulacja zasobów działa cały czas.

Polecam w 100 %

* Jak się w czymś mylę to proszę mnie poprawić :P 

Edited by csdusty
  • Like 1

• 2 months later...
  • 1 year later...

Jak to jest z tym wykorzystaniem zasobów, rozumiem 200zł na start, ale przy jakim ruchu strony, zaczyna się naginać limity i nabija tą ekstra kasę? Mam jakieś 300k odsłon miesięcznie, czy to spokojnie mieści się w podstawowej stawce? Czy po roku nabije mi jak za dedyka? :D Ktoś coś?

1 minute ago, DejaVu24 said:

Jak to jest z tym wykorzystaniem zasobów, rozumiem 200zł na start, ale przy jakim ruchu strony, zaczyna się naginać limity i nabija tą ekstra kasę? Mam jakieś 300k odsłon miesięcznie, czy to spokojnie mieści się w podstawowej stawce? Czy po roku nabije mi jak za dedyka? :D Ktoś coś?

Nabija kiedy przekroczy limit ogólny, a jak dostaniesz ddosa to wcisną Ci kit że ogólnokrajowa sieć zablokowała stronę i może nie działać nawet przez 3 miesiące (A nie chcą się przyznać że to oni zablokowali).

• Dislik 1

See me on GitHub or aXenDev.net!

2 godziny temu, aXen napisał:

Nabija kiedy przekroczy limit ogólny, a jak dostaniesz ddosa to wcisną Ci kit że ogólnokrajowa sieć zablokowała stronę i może nie działać nawet przez 3 miesiące (A nie chcą się przyznać że to oni zablokowali).

2 godziny temu, aXen napisał:

Przeniosłem się na inny hosting 4 miesiące temu po tym jak mi zablokowali stronę przez ataki. Więcej tam nie wrócę.

Niestety szczególnie fora gier narażone są na częste ataki DDoS, a ochrona przeciwko takim atakom ma wiele skutków ubocznych i nie gwarantuje pełnej ochrony. Ma również wpływ na wszystkich klientów hostingu, w obrębie jej sieci. Przy wielu powtarzających się atakach zdarza się, że IP wpada do Black Hole, głównie list DNSBL i RBL, w takich sytuacjach ruch do IP jest dropowany. Nie mamy na to wpływu, bo to nie dzieje się po naszej stronie. Tak, mamy komercyjną ochronę DDoS, która włącza się w sytuacji, w której wykrywany jest niepożądany ruch o dużym nasileniu. W tej sytuacji ruch jest przełączany i filtrowany. Operacja bardzo kosztowna, ale zawsze staramy się pomagać klientom tak, jak to jest tylko możliwe. Nie inaczej było i tym razem, o wszystkim byłeś informowany i to co mogliśmy, było zrobione po naszej stronie. Przykro nam, że ostatecznie się przeniosłeś i nic więcej nie mogliśmy dla Ciebie zrobić, ale to już siła wyższa. Mamy nadzieję mimo wszystko, że forum będzie Ci się rozwijało i znajdziesz sobie miejsce dla siebie w Internecie na stałe. :)

2 godziny temu, DejaVu24 napisał:

Fajny przykład, to tabletowo.pl, robiliśmy z nimi kiedyś case study. Poprzedni ich hosting, to koszt 500 netto/mc, po przejściu do nas płacą (po przeliczeniu bazy i kosztów autoskalowania na kwotę za miesiąc) 60 zł. Tak było, teraz płacą w okolicach 100 zł/mc, oszczędność kosmiczna. Oczywiście z każdą stroną jest inaczej, ale generalnie im więcej ruchu na stronie, tym oszczędność większa w porównaniu do większości innych rozwiązań na rynku. Ten model biznesowy był wręcz stworzony z myślą o budowaniu skali. 

Model działa w przybliżeniu do chmury obliczeniowej z autoskalowaniem. Zaczynasz od bazy 1 GHz, 1 GB RAM i 50 GB SSD za stałą opłatę roczną 200 zł netto, a wszystko ponad bazę rozliczane jest w systemie pay-per-use, ale tylko, jeśli zasilisz konto skalowania i samo skalowanie włączysz. Możesz też w pełni kontrolować koszty określając limity górne lub kwoty, np. tygodniowe, czy miesięczne, których nie chcesz przekraczać. Rozwiązanie ma wiele zalet i sprawdza się już od 2 lat dla coraz większej rzeszy klientów. Oczywiście nie dla wszystkich jest to rozwiązanie idealne, ale jednak większość osób zostaje i raczej już nie zmienia usługodawcy. Na pewno warto dać szanse i samemu wyrobić sobie opinię. :)

• Like 2

12 hours ago, DejaVu24 said:

.. dopiero zobaczyłem daty postów, a czytałem to jako świeży temat..

ale ogólnie to jak było u Ciebie z tym limitem, łatwo go przekroczyć na tym skrypcie?

Raczej tylko czasami przekraczałem limity i nie wydawałem zbyt dużo.

10 hours ago, dhosting.pl said:

Przykro nam, że ostatecznie się przeniosłeś i nic więcej nie mogliśmy dla Ciebie zrobić, ale to już siła wyższa. 

Byłem do tego zmuszony, nie mogę sobie pozwolić na tak dużą przerwę w działaniu strony.

• Dislik 1

See me on GitHub or aXenDev.net!

Czyli co, jak nie włączę tego skalowania, i raptem wejdzie wieczorem więcej ludzi to mi strona przymuli? I muszę jednak mieć to włączone aby wszystko ciągle ładnie śmigało? Nie wiem, teraz mam na home.pl, od roku powiedzmy wszystko bez problemu (nie licząc że z supportem nie da się dogadać) tylko że to hosting w promocji za 1zł, a po promo 500zł :D... I gdybym u was tyle wbijał to jednak szkoda się przenosić.

@aXen Widzę masz trochę ruchu na swojej stronie, czyli powiedzmy idzie w normalnej cenie.

• 4 months later...
  • 3 months later...

A ja polecam omijać szerokim łukiem :) nie potrafili przenieść forum między serwerami przez miesiąc czasu, naciągając mnie na dodatkowe koszta, magiczna obsługa to żenada i metr mułu, ludzie z którymi prowadziłem konwersację nie mieli pojęcia o tym co robią. 

20 minut temu, qpa napisał:

A ja polecam omijać szerokim łukiem :) nie potrafili przenieść forum między serwerami przez miesiąc czasu, naciągając mnie na dodatkowe koszta, magiczna obsługa to żenada i metr mułu, ludzie z którymi prowadziłem konwersację nie mieli pojęcia o tym co robią. 

Ech, znalazłem zgłoszenie, w którym była prowadzona cała komunikacja odnośnie tych przenosin. Boli mnie w człowieku, gdy wertuję kolejne odpowiedzi. Też do końca nie wiem co się tu zadziało, robimy takich przenosin dużo, jesteśmy znani z fajnej obsługi Klienta i dobrych relacji z nimi, a tu taki psikus. Co najgorsze sprawę ostatecznie rozwiązano, bo widzę w notatkach, ale było już zdecydowanie za późno, żeby nadszarpniętą reputację naprawiać w Twoich oczach. Szkoda, że tak wyszło. Chciałbym powiedzieć z naszej strony, że tak, skopane przenosiny, bijemy się w pierś. Od tego czasu, a było to kilka mc temu, te procesy zostały poprawione i jestem pewien, że taka sytuacja nie miałaby już miejsca dziś, ale tym razem po prostu nie zaskoczyło. 😓

Naprawdę sorry za to. Gdybyś chciał kiedyś spróbować jeszcze, odzywaj się bezpośrednio na luke@dhosting.pl, sam przypilnuję, żeby wszystko było, jak w zegarku. 

Jeszcze raz sorry za to. :(

• Manager
17 godzin temu, qpa napisał:

Możesz napisać coś więcej?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 5 weeks later...

Te 10% jeszcze aktualne?

Sorry, ale nie czytałem tego wątku :P 

Na początku roku testowałem powyższy hosting pod skryptem IPS i pamiętam, że wiele rzeczy trzeba było ręcznie konfigurować. Sporo błędów wtedy wyskakiwało przy czystej i świeżutkiej niczym nie zmąconej instalacji. Czy to zostało poprawione? :)  

edit:

A może są jakieś zniżki na pierwszy rok jak to ma miejsce u konkurencji?

Edited by jarko

• Manager

Jakbyś napisał jakie błędy to by się dało pomóc, ale wątpię, że to wina hostingu była. Może nie zmieniłeś wtedy wersji PHP na odpowiednią?

Tak, zniżka 10% powinna obowiązywać.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

3 minuty temu, DawPi napisał:

Tak, zniżka 10% powinna obowiązywać.

Dzięki za info.

Na dniach spróbuję wziąć w testy ten hosting to wrzucę screena jeśli znowu wyskoczą błędy, bo już nie pamiętam dokładnie przy czym one były. Być może PHP to było.