Jump to content

Błąd w Custom Profile Fields - nowa grupa


ololol
 Share

Recommended Posts

Hej

 

Chciałem dodać nową grupę w Custom Profile Fields. Utworzylem wcześniej nowego bita w szablonie, przekopiowałem tam zawartość grupy o znaczniku 'contact'. Dodaje grupe, wpisuje znacznik z nowo utworzonego bita i nic. Po przeniesieniu do nowej grupy jakichs pól uzytkownika nie widać ich w profilu.

 

Jakies pomysły? Co robię zle? moze trzeba inne pliki jeszcze edytować?

Link to comment
Share on other sites

No wiec tak. Utworzylem nowa grupe w panelu "Własne pola profilu" poprzez przycisk "Dodaj grupę". Nazwalem ją profile biznesowe. Chce tam zamiescic linki ludzi do profili na innych portalach typu LinkedIn. 

 

Po utworzeniu wyglada to tak

 

c12if7dke9cr.png

 

I teraz, po przeniesieniu do tej grupy jakichś pól z grupy Kontakt, nie wyświetlają się tam. Jest puste pole - jak na obrazku wyżej. Doszedłem do tego, że każda grupa ma chyba swoje odzwierciedlenie w szablonie skina - ta z kontaktem nazywam się customFieldGroup_contact - i taki jest tez jej klucz sluzacy jako odnośnik do grupy. Stworzyłem więc nowy bit w szablonie poprzez polecenie Dodaj bit w ACP, nazwałem go customFieldGroup_biznes, przekopiowałem tam kod z bitu contact i nic. Dalej pusto. 

 

Co robić? 

Link to comment
Share on other sites

Jest na localhoscie. Na pewno nie zmienia sie nic w skinie? Skąd w takim razie wziąć "Klucz sluzacy jako odnośnik do grupy"? Ok moge tam wpisać cokolwiek, ale wydaje mi się, że właśnie w tym kluczu lezy problem, gdyż klucz "contact" używany do grupy Kontakt ma swój odnośnik w skinie w dziale Profil Użytkownika -> customFieldGroup__contact i zapisany tam kod. 

<if test="contact_field:|:$f->parsed">
<li>
	<span class='row_title'>{$f->raw_data['pf_title']}</span>
	<span class='row_data'>
		<if test="cf_icon:|:$f->raw_data['pf_icon']"><img src='{$this->settings['public_dir']}{$f->raw_data['pf_icon']}' alt='{$f->raw_data['pf_title']}' /> </if>
		<if test="cf_array:|:is_array( $f->parsed )">
			<foreach loop="cfieldgroups:$f->parsed as $value">
				{$value}
			</foreach>
		<else />
			
							<if test="cf_website:|:$f->raw_data['pf_key'] == 'website'">
								<a class='url uid' rel="external me" href='{$f->parsed}'>{$f->parsed}</a>
							<else />

<if test="cf_linkedin:|:$f->raw_data['pf_key'] == 'linkedin'">
								<a class='url' href=' http://pl.linkedin.com/in/{$f->parsed}'>{$f->parsed}</a>
							<else />

<if test="cf_goldenline:|:$f->raw_data['pf_key'] == 'goldenline'">
								<a class='url' href='http://www.goldenline.pl/{$f->parsed}'>{$f->parsed}</a>
							<else />

<if test="cf_profeo:|:$f->raw_data['pf_key'] == 'profeo'">
								<a class='url' href='http://www.profeo.pl/{$f->parsed}'>{$f->parsed}</a>
							<else />

<if test="cf_facebook:|:$f->raw_data['pf_key'] == 'facebook'">
										<a class='url' href='http://www.facebook.com/{$f->parsed}'>{$f->parsed}</a>
								<else />
									{$f->parsed}
									</if>
								</if>

								
									<if test="cf_skype:|:$f->raw_data['pf_key'] == 'skype'">
										<a class='url' href='skype:{$f->parsed}?call'>{$f->parsed}</a>
									<else />
									<if test="cf_twitter:|:$f->raw_data['pf_key'] == 'twitter'">
										<a class='url' href='http://www.twitter.com/{$f->parsed}'>{$f->parsed}</a>
								<else />
									{$f->parsed}
									</if>
								</if>
								</if>
							</if>
						</if>
					</if>
				</if>
			</if>
	
	</span>
</li>
</if>
Link to comment
Share on other sites

hmm, ze jak?

 

nie miele  tematu, po prostu staram sie dociec rozwiązania problemu. Jesli to nie bity skina, to jak to można zrobić, żeby działało, bo ewidentnie nei działa?

Link to comment
Share on other sites

Ok wiem w czym lezy problem - przepraszam ze nie edytuję postu, ale nie widze nigdzie tej opcji (?) prosze moderatora o dodanie tej wiadomości do poprzedniego posta.

 

Jak utworzyłem nową grupę i nie tworzyłem dla Klucza do niej przypisanego osobnego bita w szablonie to wszystko jest ok - tzn widać grupę i pola do niej przypisane w profilu. Jednakże nie ma przy niej ikonek i linków - a to załatwia się już dodając bita. Dodaję więc owego bita do szablonu (kopiuję zawartość z "contact" i zmieniam ikonki itp.) i zapisuję pod nazwą klucza. Wtedy w profilu nie wyświetla się nic. Więc jest coś nie tak z kodem wpisywanym do stylu. 

Link to comment
Share on other sites

  • Manager

Jak masz najnowszą to uzupełnij profil o nią.

 

Ale problem naprawdę jest dziwny. Spróbuj zapytać się IPSu, by to sprawdzili od środka. Nie zaszkodzi też w trybie bezpiecznym sprawdzić.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.