Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Potrzebujesz skryptu IPB?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Was użytkownicy,

Temat kieruje głównie do użytkowników którzy nie mają jeszcze skryptu IPB, ale chcieli by go nabyć, nie wydając przy tym kroci. Posiadałem kiedyś forum, jednak z wielu powodów skończyło się ono zamknięciem. Jedyne co mi po nim pozostało to licencja IPB.

Wychodząc z inicjatywą, poszukuje CIEKAWEGO projektu/serwisu/strony/jakiegoś forum używającego dotychczas darmowego skryptu, które potrzebuje skryptu IPB i chciało by podjąć zemną współprace( „sponsoring” z mojej strony).

A więc jestem wstanie za sponsorować ową licencje ciekawemu przedsięwzięciu, np.:

• -Istniejącej już stronie/serwisowi któremu potrzebne jest forum.
    -Zorganizowanemu pomysłowi na forum kierującego się do konkretnego target, który jeszcze nie jest zbyt obsadzony przez inne fora.
    -Forum które chciało by przejść z darmowego skryptu na IPB

Mój „sponsoring” nie opierał by się na udostępnieniu licencji w zamian za „tytuł sponsora or somthing”. W zamian za udostępnienie licencji chciałbym zaangażować się w projekt(być jego częścią). Co to oznacza? Chciałbym współtworzyć projekt jako opiekun techniczny forum/Administrator. Jestem wstanie postawić, skonfigurować i zająć się forum. Dodatkowo chciałbym mieć możliwość zagospodarowania powierzchni reklamowej forum, oczywiście w rozsądnych ilościach, po wcześniejszych ustaleniach itd. Jednak bardziej mi zależy na współtworzeniu jakiegoś przedsięwzięcia niż próba usilnego zarobku na nim. Jednakże, od razu muszę zaznaczyć, że na pewno nie będę mógł być tam głównym i jedynym Administratorem, czy tez w pełni poświęcić się projektowi(np. prace nad strona, jakieś artykuły, newsy itd.) ponieważ nie mam na tyle czasu, aczkolwiek jeśli go będę miał raz na jakiś czas trochę więcej to będę mógł się zająć dodatkowymi sprawami typu pozycjonowanie, pomysły rozwoju itd.

Jednak, właścicielem licencji pozostanę nadal ja. Jeśli projekt nie wypali(oczywiście po odpowiednim okresie, projektowi zawsze należy dąć szanse), no to zabieram licencje i leżakuje ona u mnie dalej. Jeśli jednak wypali to forum stoi aż po grób.

Propozycje o współprace proszę przesyłać na mail xawierekMAŁPAgmail.com . Jednak prosił bym aby propozycje było poważne, z opisem projektu, perspektyw na przyszłość, statystyk. Interesują mnie tylko i wyłącznie LEGALNE projekty(czyli warezy itd. odpadają).

Licencja co prawda jest już wygasła, ale jeśli dostane propozycje od ciekawego projektu to jestem ją wstanie przedłużyć na własny koszt.

Koszt tego co oferuje, normalnie wynosi ok. 430zł (Powiedzmy ze zawyżona cena, bo jest to używana licencja, ale jakoś ja nie widzę różnicy + musze dopłacić za przedłużenie)

Prawdopodobnie będę również posiadał hosting pod forum.

Ciekaw jestem czy moja propozycja jest w ogóle atrakcyjna. Ogólnie, mogłem trochę zamieszać. Wiec w razie jakich kolwiek wątpliwości odpowiem na wszelkie pytania, jednak wszelkie propozycje proszę przesyłać na maila. Cały projekt chciałbym aby przebiegał w miłej atmosferze polegającej na wzajemny zaufaniu.

Wiem ze możecie być trochę nie ufni do pomysłu, ale naszczecie już parę postów na tym forum mam, jak i również mam nadzieje ze DawPi może potwierdzić, że nie jestem jakimś przekrętem (o ile mnie pamięta ;p)

Jeśli sami nie jesteście zainteresowani tematem, a znacie kogoś, kto mógłby być to prześlijcie mu linka do tej wiadomości. Z góry dziękuje.

Pozdrawiam,

Xawier

Edytowane przez Xawier
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Propozycja jest bardzo atrakcyjna o ile trafisz w zapotrzebowanie a ja takie posiadam. :)

W skrócie: jest portal i jest forum.

4 tys userów, prawie 60 tys. postów. Forum jest podpięte pod portal jednej z organizacji ojcowskich. Na forum stworzyła się specyficzna społeczność, jednak właściciel fundacji postanowił to zmienić. Polikwidował część działów i chce z tego zrobić miejsce tylko i wyłącznie do zadawania pytań i porad.

Użytkownicy, którzy tworzyli to miejsce są bardzo rozgoryczeni, w końcu kiedyś to oni się zrzucali na skrypt forum, a teraz ich pogoniono. Część z Nich to poranieni faceci z rodzinnymi problemami, odseparowani od swoich dzieci po rozwodach, walczący o swoje prawa.

Chcą odtworzyć forum, a ja mam chęć im w tym pomóc. Mamy kopię bazy, domenę, serwer ja im mogę sponsorować. Szukamy licencji.

Też chętnie pomogę przy administrowaniu technicznym, ale też nie mam czasu na tyle żeby całość wziąć na swoją głowę.

Administratora merytorycznego mają. Moderatorów też. Czekam tylko na potwierdzenie czy stawiamy forum jako samodzielny twór.

Myślę, że można by było połączyć siły i pomóc chłopakom, bo na to zasługują. Niektórzy z Nich nie mają gdzie się wygadać.. mieli tylko tamto forum, na którym delikatnie dano Im do zrozumienia, że mają sp***dalać...

Działamy?

Jeśli jesteś zainteresowany szczegóły fundacji o której mówię podam na pw. :o

Edytowane przez Dori