Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

notebook, mały, ładny, i w miarę wydajny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedstawiłem Ci oferty bez systemu;) Specjalnie by nie było problemu wywalania pieniędzy w system. A to co sobie tam zainstalujesz już zależy od Ciebie. Mamy dostępne gotowe już dystrybucje Linuxa dla netbooków.

-=mtbikes.pl - rowery, rower, vortal rowerowy=-

Wszystko o rowerach! Zapraszam!

Opublikowano

Dzięki, przejrzę na spokojnie jutro z rana.

Siódemka nie dawała mi spokoju, pojechałem jeszcze raz do Media Markt, i w komputerze o standardowych parametrach 1.66Ghz, 1GB ram, brało 350 MB ramu (jak dla mnie super), ale już procesor jedno rdzeniowy zżarło w 98%. :unsure:

Opublikowano

win7 dla laptopów nie różni się niczym poza małym pliczkiem od wina dla desktopów, xp jest przestarzałym systemem i niema sensu w niego inwestować

win 7 a vista to jak niebo i ziemia, zawsze możesz sobie wedle prostej instrukcji z netu odchudzić system czy też powyłączać niepotrzebne usługi

i jak jeszcze jestem w stanie zrozumieć saturn i media markt to już komputronik a w szczególności vobis? za dużo masz pieniędzy?

Na allegro jeżeli kupujesz od firmy masz identyczne prawa jak w komputroniku to normalne sklepy kupuj tam gdzie jest najtaniej masz prawo oddać w ciągu 10 dni bez podawania nawet przyczyny ryzykujesz tylko koszty przesyłek.

Sama jestem zwolennikiem xp ale używam juz 7 i jestem zadowolony viste zainstalowałem raz na 1 dzień i mi starczyło.

Jednak jak to ma być tylko net poczta itp to pomyśl nad netbookiem z ubuntu.

jam_artists_button.png

Opublikowano

W sumie to zależy, miałem Vistę Home Basic na porządnym laptopie którego kupowałem jakieś 4 lata temu, przez 2 lata nie miałem z vistą najmniejszych problemów, była szybka i wydajna.

Pół roku temu zakupiłem laptopa z Vistą Ultimate, nie narzekałem wcale. Na bardzo dobrym PC wrzuciłem vistę żeby zobaczyć jak się będzie sprawować komp, niestety często się zwieszała, brała mnóstwo ramu, była wolna.

Dla Visty chyba musi być stworzony komputer xD