Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry, poszukuję programu, który będzie zarządzał łączem komputera. Mianowicie chodzi mi o jego rozdzielanie i przydzielanie priorytetu. Np. przeglądarka ma najwyższy priorytet, program A ma średni priorytet a cała reszta najniższy. Przykładowo, nasze łącze pozwala na 250 kb/s downloadu. No to przeglądarka zabiera z tego tyle i maksymalnie potrzebuje, czyli np. 100 kb/s, potem program A bierze np. 50 kb/s a cała reszta to co zostało.

Zna ktoś programy tego typu?

(nie czepiać się wielkości kb, bo ja nie pamiętam jak się to poprawnie pisało, KB czy Kb)

Pozdrawiam

Opublikowano

NetLimiter 2 Pro ? Nie ma defacto czegoś takiego, możesz próbować z QoS'em w Windowsie (tyle że nie dostępne w wersjach Home itd.), a właściwie jedyna opcja to QoS bezpośrednio w routerze.

Opublikowano (edytowane)

QoS w routerze mam, ale wątpię by można było nim ograniczać dany program. Mam Windows 7 Professional i nie widziałem jeszcze wbudowanego QoS'a, możesz napisać gdzie dokładnie znajduje się jego aplikacja ?

@edit:

Tak jak myślałem, w routerze mam mocno ograniczony QoS. Jak to wygląda - załącznik

post-10594-0-32546700-1329049620_thumb.p

Edytowane przez eXorcist