Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok Dawid zakładam bo będę miał jeszcze kilka pytań.

@sebag23 zmieniłem 

}

.forum-descriptions {
	color: #566671;
	margin-top: 2px;
	display: block;
}

dd.lastpost {
	font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif;
	color: #596771;
}

dd.topics, dd.posts, dd.views {
	font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif;
	font-weight: bold; color: #081c28;
	line-height: 11px;
}

dd.topics span, dd.posts span, dd.views span {
	font-size: 11px;
	color: #566571;

Ale to chyba nie to bo nic nie dało..

Opublikowano

Będzie z tym trochę roboty... :D

Sprawa wygląda tak, żeby działało to tak jak chcesz musisz mieć możliwość pokazywania wybranego pola dodatkowego w dowolnym miejscu.

Posłuży do tego ten kod:

<!-- IF postrow.S_PROFILE_DANE -->
	<dd><strong>{postrow.PROFILE_DANE_NAME}:</strong> {postrow.PROFILE_DANE_VALUE}</dd>
<!-- ENDIF -->

W PA dodaj pole (pole tekstowe jedna linijka) Imię i nazwisko a jako identyfikator pola wpisz dane. Musisz zaznaczyć Wyświetl w wątku, a reszta według uznania.

Teraz otwórz viewtopic_body.html i znajdź

<!-- IF not postrow.U_POST_AUTHOR --><strong>{postrow.POST_AUTHOR_FULL}</strong><!-- ELSE -->{postrow.POST_AUTHOR_FULL}<!-- ENDIF -->

zamień na:

<!-- IF not postrow.U_POST_AUTHOR --><strong><!-- IF postrow.S_PROFILE_DANE --><dd><strong>{postrow.PROFILE_DANE_VALUE}</strong></dd><!-- ENDIF --></strong><!-- ELSE --><!-- IF postrow.S_PROFILE_DANE --><dd><strong>{postrow.PROFILE_DANE_VALUE}</strong></dd><!-- ENDIF --><!-- ENDIF -->

Teraz będzie problem, bo wyświetli Ci dane tam gdzie chcesz, ale też w kolumnie, gdzie jest reszta danych. Jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy to usunięcie kodu odpowiedzialnego za wyświetlanie dodatkowych pól profilu

<!-- BEGIN custom_fields -->
			<dd><strong>{postrow.custom_fields.PROFILE_FIELD_NAME}:</strong> {postrow.custom_fields.PROFILE_FIELD_VALUE}</dd>
		<!-- END custom_fields -->

Jeżeli masz jeszcze jakieś dodatkowe pola w profilu, to musisz je wyświetlić kodem który dałem wyżej, tylko zamiast DANE wpisujesz identyfikator jaki posiada dane pole, na przykład chcesz wyświetlić pole o identyfikatorze klasa to kod będzie wyglądał tak

<!-- IF postrow.S_PROFILE_KLASA -->
	<dd><strong>{postrow.PROFILE_KLASA_NAME}:</strong> {postrow.PROFILE_KLASA_VALUE}</dd>
<!-- ENDIF -->

Jest to jedyny sposób jaki wymyśliłem, nie wiem jak sobie z tym poradzisz, starałem się to jakoś wyjaśnić. W razie problemów pisz, postaram się pomóc. Musisz pamiętać, żeby dać pole jako wymagane. Jeżeli ktoś nie wypełni, to pole będzie puste.

http://nostatic.pl/ ~ forum webdeveloperów

Gość ratosluaf
Opublikowano

Zawsze możesz dać if'a który będzie sprawdzał, czy pole jest wypełnione, i jeśli nie, to wyświetlał łogin.

Opublikowano

Tak poza tematem biorąc:

Zmień sygnaturę, ponieważ nie piszesz poprawnie po polsku - słowo ,,pul" pisze się przez ó zamknięte, bo pola. :)

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

pre_1360441072__x.jpg

Mam zaznaczoną opcje żeby wyświetlało w miniprofilu w poscie i niestety nie wyświetla @sebag23 wiesz jaka może być przyczyna?

I jeszcze takie pytanie bo nie mogę zrobić jeszcze jednej rzeczy, żeby numer albumu był wyświetlany w profilu, ale tylko dla administratora. Testowałem uprawnienia i jest wyświetlany dla wszystkich a mam zaznaczoną opcje Ukryj pole profilu.

PS. @Zaicooke pomyliły mi się pule :P

Edytowane przez LukaszM