Jump to content

Hosting dHosting.pl - 10% rabat!

3ter85

Użytkownik
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutralna

Informacje o forum

  • Wersja
    IPS 4.2.x
  1. @Marcin Lis zadziałało, jesteś wielki Kurde tyle czasu nad tym spędziłem, a tak naprawdę wyszło jak zawsze - niezbyt trudne rozwiązanie. Ślicznie Ci dziękuję! Dodałem z includeCSS i zadziałało po wyczyszczeniu pamięci podręcznej. Temat rozwiązany. Do zamknięcia.
  2. wyłapałem pewną rzecz root_library.js.480373550c310445c2e4f89a4af95fb7.js?v=026d4e282a:5 This is a browser feature intended for developers. Do not paste any code here given to you by someone else. It may compromise your account or have other negative side effects. config.js?t=I25E:1 Uncaught ReferenceError: config is not defined at config.js?t=I25E:1
  3. Dałem na początku problemu tj. /ckeditor 777 /ckeditor/skins 777 /ckeditor/skins/ips 777 dziwi mnie sam fakt, że na mozilla firefox działa
  4. Żadnych, pierwsze co sprawdzałem. Jedynie błąd ale nie do końca wiem na czym polega.
  5. Dobre pytanie, nic tylko zmiana background oraz color w stylu. Z resztą nie od wczoraj takie zabawy, pod kontrolą. W ogóle szukałem po angielskich forach ale tam głównie temat obija się o edycję samego stylu i błędów z nim związanych.
  6. Zmiany cofałem, nic to niestety nie dało.
  7. Cześć Wam. Mam ogromny problem z CKEditor, a mianowicie od wczoraj użytkownicy nie mogą pisać postów na przeglądarkach typu chrome lub opera. Na mozilla firefox wszystko śmiga. Problem ten dotyczy niezależnie od stylu, tj. nawet ustawiając domyślny to jest tylko tło. Mnie już skończyły się pomysły. https://cs-maxskills.pl Login: Test Hasło: test123 Z góry dziękuję za pomoc.
  8. @DawPidzięki, wszystko działa. Jesteś najlepszy! do zamknięcia.
  9. @aXen jestem na dalszym etapie funkcjonowania w IPS i potrafię odróżnić jaka wersja jest do jakiego silnika. Otóż styl mam pod 4.2, gdyż z aktualizacją 4.3 stylu oraz forum wstrzymałem się. Masz jakieś propozycje co do diagnozy o zweryfikowania problemu?
  10. Wszystko jest OK z kompatybilnością, tylko z ankietami. https://www.ipsfocus.com/themes/titan/ Pisałem oczywiście do właściciela ale ten twierdzi, że wina leży po mojej stronie tj. silnika. Tak samo proponuje, aby zaktualizować forum do 4.3 chociaż chce pozostać przy 4.2. Wszystko mam płatne, nie jakieś g*** nulled - wyprzedzam stwierdzenia. Dlatego piszę tutaj, może ktoś ma jakiś pomysł. Jeśli nie będzie wyjścia, to będę musiał zaktualizować..
  11. Witam. Chcąc założyć jakąkolwiek ankietę po zatwierdzeniu i próbie podglądu tematu z ankietą, za każdym razem wyskakuje błąd. IPS 4.2.8, styl IPSFocus - Titan Error: Call to a member function canClose() on string (0) #0 /var/www/html/system/Theme/SandboxedTemplate.php(56): IPS\Theme\Cache\class_core_global_global->pollForm(Object(IPS\Http\Url\Friendly), 'poll', Object(IPS\Http\Url\Friendly), Array, Array, Array, 103809024, 'ipsForm_horizon...', Array, Array, Object(IPS\Helpers\Form), Array) #1 [internal function]: IPS\Theme\_SandboxedTemplate->__call('pollForm', Array) #2 /var/www/html/system/Helpers/Form/Form.php(484): call_user_func_array(Array, Array) #3 /var/www/html/uploads/template_2_46b82e53682bf97617c36aa125473bea_global.php(3214): IPS\Helpers\_Form->customTemplate(Array, Object(IPS\Http\Url\Friendly)) #4 /var/www/html/system/Theme/SandboxedTemplate.php(56): IPS\Theme\Cache\class_core_global_global->poll(Object(IPS\Poll), Object(IPS\Http\Url\Friendly)) #5 [internal function]: IPS\Theme\_SandboxedTemplate->__call('poll', Array) #6 /var/www/html/system/Poll/Poll.php(513): call_user_func(Array, Object(IPS\Poll), Object(IPS\Http\Url\Friendly)) #7 /var/www/html/uploads/template_2_7a734b11232065691bc1176040cb26ad_topics.php(5026): IPS\_Poll->__toString() #8 /var/www/html/system/Theme/SandboxedTemplate.php(56): IPS\Theme\Cache\class_forums_front_topics->topic(Object(IPS\forums\Topic), Array, NULL, Array, Object(IPS\forums\Topic), NULL, Array) #9 /var/www/html/applications/forums/modules/front/forums/topic.php(408): IPS\Theme\_SandboxedTemplate->__call('topic', Array) #10 /var/www/html/system/Dispatcher/Controller.php(96): IPS\forums\modules\front\forums\_topic->manage() #11 /var/www/html/system/Content/Controller.php(50): IPS\Dispatcher\_Controller->execute() #12 /var/www/html/applications/forums/modules/front/forums/topic.php(39): IPS\Content\_Controller->execute() #13 /var/www/html/system/Dispatcher/Dispatcher.php(146): IPS\forums\modules\front\forums\_topic->execute() #14 /var/www/html/index.php(12): IPS\_Dispatcher->run() #15 {main} Ktoś ma jakieś wskazówki co za to jest odpowiedzialne i co należy zrobić, aby to naprawić? Z góry dziękuję.
  12. 3ter85

    PHP 7

    Sprawa dosyć banalna ale trzeba było poszukać głębiej. Wystarczyło wymusić działanie PHP 7.2 w 000-default.conf lub .htacces <FilesMatch \.php$> SetHandler "proxy:unix:/var/run/php/php7.2-fpm.sock|fcgi://localhost/" </FilesMatch>
  13. Witam. Mam pewien problem z forum, a mianowicie kiedy ktoś wkleja link do tematu w poście lub wiadomości prywatnej wyświetla mu się tylko czarna ramka. Z tego co patrzyłem po forach IPS, to zamiast tej ramki powinien być spoiler tematu. Proszę o pomoc w nakierowaniu co musiałbym zrobić w tej kwestii. https://scr.hu/qNWAD4p
  14. 3ter85

    PHP 7

    Sprawa wyjaśniona. Do zamknięcia.
  15. 3ter85

    PHP 7

    OVH - CLOUD VPS SSD 3 debian 8 jessie
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.