Jump to content

Ma Be

Member
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ma Be's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. tylko to zmienie dla wszystkich, a w poprzednich wersjach wystarczylo uzyc html'a w nazwie tytulu i mialem osobny kolorek jak inne
  2. Ok, mam wersje 4.5.4, i wszystko chodzi, mozna zamknac
  3. Czesc, jest jakas mozliwosc nadania kategoriom inne kolory tytulow, tak mialem do pierwszych wersji 4..., teraz na 4.5.4 wyskakuje mi kod html . Moze mi ktos doadzic? Pozdrawiam
  4. Tak teraz, bo postanowilem aktualizowac do najnowszej 4.5.3 ale niestety nie doczytalem tego ze ta wersja nie chodzi na php 5.6 😕 i musze wgrac wszystko od nowa edit: jaka ostatnia wersja ipb 4 chodzi na php 5.6? i gdzie moge ja dostac?
  5. Wszystko to wiazae sie z tym ze zmienilem domene oraz serwer ze home.pl na VPS. forum.ogam.online , login tester, a haslo to qwerty
  6. Witam, mam problem taki ze nie moge ja i nikt inny na moim forum, ani tez nikt nie korzystac z forum : 1 - Fatal error: Unserialization of configuration schema failed, sha1 of file was 726460a6936b620ad1ea819625ec2c62c830c53a in /var/www/html/.../ips_kernel/HTMLPurifier/HTMLPurifier/ConfigSchema.php on line 67 = takie cos wyskakuje mi po probie wyslania PM albo checi stworzenia nowego tematu. 2 -Gdy chce odpowiedziec w jakims temacie nie reaguje przycisk wyslij. 3 - Dodatkowo strona/y laduja sie strasznie powoli na firefox inne przgladarki robia to 4 razy szybcie, a w urzadzeniu mobilnym nie ma zadnego spowolnienia. 4 - Po bardzo krotkim czasie wylogowywuje uzytkownikow, gdzie moge to zmienic? Czy ktos moze mi pomoc? Pozdrawiam
  7. Moj problem rozwiazalem, nie mialem ustawionego mode_rewrite do plikow z forum, mam ale jeszcze problem z zaladowaniem strony forum, bardzo dlugo sie laduje na firefoxie, nie powiem ze plynnie laduje sie na chrome i IE ale o wiele szybciej. N smartfonie tego nie ma, w czym moze lezec problem? EDIT. Wyskakuje mi cos takiego jak chce wyslac PM Fatal error: Unserialization of configuration schema failed, sha1 of file was 726460a6936b620ad1ea819625ec2c62c830c53a in /var/www/html/.../ips_kernel/HTMLPurifier/HTMLPurifier/ConfigSchema.php on line 67
  8. Zrobilem tak jak pisales, ale niestety nie pomoglo, dodam jeszcze ze po odswiezeniu czy cokolwiek, strony ciezko sie laduja, nie mialem tego wczesniej.
  9. <IfModule mod_rewrite.c> Options -MultiViews RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} .*\.(jpeg|jpg|gif|png)$ RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule . /public/404.php [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> <Files xmlrpc\.php> Deny from all </Files> To jest katalog glowny, reszta jest pusta a nowa domena to forum.ogam.online
  10. plik conf_global.php mam, a co do .htaccess - to ktory z z czterech, bo tyle ich mam? w glownym tam gdzie index.php , .well-know/acme-challenge/, PEAR/docs/... i w /webstat/ ? jak to sprawdzic?
  11. Witam, mam problem po przeniesieniu sie na serwer vps i po zmianie domeny, moj problem polega na tym ze nie moge wejsc do zadnego tematu bo wyskakuje mi blad 404 Czy moze mi ktos podpowiedziec, co przeoczylem ? albo czego jeszcze nie zrobilem? z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.