Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To znowu ja. Mam same problemy, próbuję sam ale nie wychodzi. Problem wygląda następująco. Mamy włączoną rejestrację email. Problem leży w tym, że gdy nowy user się rejestruje, nie przychodzi mu mail aktywacyjny, dopiero loguje się na swoje konto i tam może wysłać ponownie klucz aktywacyjny. Gdzie może leżeć problem ?

Opublikowano

Sprawdziłem, logi są czyste. Próbowałem to z dwóch maili, na o2.pl oraz wp.pl i nic, nie ma ani w SPAM/KOSZ. Po zarejestrowaniu użytkownikowi wyświetla się wiadomośc

Dziękujemy ******. Rejestracja zakończona pomyślnie. Administrator zdecydował o sprawdzaniu wszystkich kont przed dopuszczeniem ich do pisania na forum. Administrator został powiadomiony o tej rejestracji.

i nic. Dopiero po zalogowaniu się trzeba wysłać aktywacje i wtedy można aktywować

Gość hiroshima
Opublikowano

przyszło Ci do głowy, żeby zajrzeć tutaj?

System Settings > System > Security and Privacy?

jest tam taka fajna opcja: New registration email validation

hhmm?

Opublikowano

Skoro mail wysyłany jest bez błędów to może ginie gdzieś po drodze?

Sprawdziłem, logi są czyste. Próbowałem to z dwóch maili, na o2.pl oraz wp.pl i nic, nie ma ani w SPAM/KOSZ. Po zarejestrowaniu użytkownikowi wyświetla się wiadomośc

Dziękujemy ******. Rejestracja zakończona pomyślnie. Administrator zdecydował o sprawdzaniu wszystkich kont przed dopuszczeniem ich do pisania na forum. Administrator został powiadomiony o tej rejestracji.

i nic. Dopiero po zalogowaniu się trzeba wysłać aktywacje i wtedy można aktywować

Wiadomość świadczy o tym, że konto musi zostać aktywowane przez admina.

Jak masz ustawione New registration email validation?

p.s.

Gdzieś od 18:16 nie wysłałem tego posta :D

Tak czy inaczej odpowiedź "myślę, że" jest nieprawidłowa.

• Lubię to 1
Opublikowano

Wbił drugi admin na steam. Zacząłem z nim gadać. Mówię mu o problemie, on się rejestruje na koncie testowym i śmiga ładnie. Muszę mieć coś z przeglądarką, zapewne ciasteczka. To nic. Myślałem ze to problem ogólny, ale jednak nie. Można zamknąć, dzięki za chęci

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.