Skocz do zawartości

Edycja guestMessage

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Mdx91,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem edytować kolory guestMessage który pojawia się na forum gdy nie jesteśmy zalogowani.
Wszystkie kolory znajdują się w ipb_styles.css lecz nie mogę zmienić koloru belek (pomarańczowy), a chciałbym by zamiast pomarańczy znalazł się ten kod koloru: #366291
Proszę o pomoc w edycji tych tabel:

post-20158-0-59888400-1403454209_thumb.j

Opublikowano

Wiem gdzie to się znajduję, lecz nie wiem jak zmienić ten kolor

Dostałeś wyżej odpowiedź. Patrzysz jaka jest nazwa kodu, wyszukujesz w ipb_styles.css i edytujesz.

• Lubię to 1
Opublikowano

Przecież napisałem nawet ścieżkę lokalizacji pliku w którym się znajduje ta tabela, a prośbę kieruję do forumowiczów z pomocą odnalezienia belki oraz naprawy czcionki ponieważ nie mogę sobie z tym poradzić.

Opublikowano (edytowane)

Po co mi link do stylu?

W tekście zapewne kryje się "text-shadow" (Ty musisz odnaleźć klasę w której usunąć "cień")

Co do belki to pewnie ma wspólną klasę z innymi belkami na forum, więc zmieniając kolor tej belki zmienisz również inne.

@EDIT

Klasa belki:

.guestMessage .guestHeader {
    background: -moz-linear-gradient(center top , #F0AF51 0%, #F5C572 100%) repeat scroll 0% 0% transparent;
    box-shadow: 0px 1px 4px #B0720A inset, 0px 1px 0px rgba(255, 255, 255, 0.5);
    border-radius: 4px;
    color: #9A6200;
    text-shadow: 0px 1px 0px rgba(255, 255, 255, 0.4);
    padding: 10px;
    font-size: 1.1em;
    font-weight: bold;
    margin: -4px -4px 10px;
}
Edytowane przez Mdx91
  • Lubię to 1

admin4YSh2.png

Opublikowano (edytowane)

Ale ja poprosiłem o pomoc w edycji tej belki, jak wspomniałem - nie potrafię zmienić jej koloru :)

Prosisz o pomoc* więc ją dostajesz :)

*

Prośba o pomoc według Ciebie znaczy "Daj mi gotowy kod bo mi się nie chce ruszyć palcami"

;)

Edytowałeś już kilka kolorów. Teraz z podaną na talerzu klasą nie umiesz sobie poradzić z jednym?

Poniżej ponownie podaje Ci klasę która Cię interesuje:

.guestMessage .guestHeader
Edytowane przez Mdx91
  • Lubię to 1

admin4YSh2.png

Opublikowano

Prośba o pomoc według Ciebie znaczy "Daj mi gotowy kod bo mi się nie chce ruszyć palcami" - Wręcz przeciwnie, nigdy nie miałem do czynienia z kolorami w kodach typu -webkit-linear-gradient(top, rgba(240,175,81,1) 0%,rgba(245,197,114,1) 100%)

Opublikowano (edytowane)

Tak najprościej jak potrafię:

Chcesz kolor belki np. biały (#fff)

Więc kod:

background: -moz-linear-gradient(center top , #F0AF51 0%, #F5C572 100%) repeat scroll 0% 0% transparent;

Zamieniasz na prosty:

background: #fff;

To w przypadku jednokolorowego tła.

Chcesz użyć gradientu?

Generujesz sobie gradient np. na podanej wyżej stronie i "background" zamieniasz na wygenerowany :)

KOLOR JEST PRZYKŁADOWY!

Edytowane przez Mdx91
  • Lubię to 1

admin4YSh2.png

Opublikowano

Czyli jak mam np: 

background: -moz-linear-gradient(top, rgba(240,175,81,1) 0%, rgba(245,197,114,1) 100%);

Zrobić tak?

background: #366291;
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.