Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam forum na phpbb3 i chce jest przekonwertować na IPB3.

I tu zaczyna się moje pytanie.

Czy jest konwertor z phpbb3 na IPB3 i jak przekonwertuje to będę mógł od razu się zalogować do panelu itp. czy będę musiał użyć funkcji: "Zapomniałem hasło" ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak, istnieje konwerter z phpBB3.

I raczej nie będziesz musiał używać funkcji z przypomnieniem hasła.

Ja kiedyś konwertowałem phpbb3 na IPB 2.3 i nie maiłem problemów z hasłami, wiec wnioskuje że w wersji 3 też ich nie będzie...

Opublikowano

Witaj,

Najpierw pobierz Konwertery dla IP.Board 3.0.X, następnie wg. instrukcji wgrać zawartość katalogu Upload do Twojego forum. Następnie przejdź do ACP -> Manage Applications & Modules -> Install IPS Converters. Jeżeli instalacja konwerterów przebiegła pomyślnie naciskasz My Apss i IPS Converters.

Z listy wybierasz co chcesz skonwertować ( IP.Board ) i podajesz dane tj. z jakiego skryptu, a na końcu masz opcję dotyczące bazy danych! Musisz wszystko dokładnie i poprawnie wypełnić i konwersja powinna się zacząć, a jest ona w pełni zautomatyzowana.

Pozdrawiam,

Largo

• Lubię to 1

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!