Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Windows 7 - shtudown nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z wyłączeniem kompa pod Win 7. Mianowicie system zostaje wyłączony i poprawnie zamknięty, nie jest natomiast wyłączany sprzęt tzn. wiatraki nadal pracują, procek itd. Ekrany gasną.

Nie wiem czego szukać w ustawieniach, macie też ten problem??

pozdrawiam

primo

baner_dolny.png
Opublikowano

Panel sterowania -> Sprzęt i dźwięk -> Opcje zasilania -> Ustawienia systemowe

Po naciśnięciu przycisku zasilania: tu definiujesz co ma zrobić.

---

Jeśli możesz włączyć komputer naciśnięciem klawisza na klawiaturze to komputer jest w stanie uśpienia, jeśli dioda zasilania na obudowie PC miga to komputer jest w stanie hibernacji. Możesz także szukać przyczyny w ustawieniach BIOSu, power managment czy coś, nie pamiętam dokładnie, ale chodzi o jakieś opcje zasilania.

Pozdrawiam.

10wi68l.png
Opublikowano

Panel sterowania -> Sprzęt i dźwięk -> Opcje zasilania -> Ustawienia systemowe

Po naciśnięciu przycisku zasilania: tu definiujesz co ma zrobić.

---

Jeśli możesz włączyć komputer naciśnięciem klawisza na klawiaturze to komputer jest w stanie uśpienia, jeśli dioda zasilania na obudowie PC miga to komputer jest w stanie hibernacji. Możesz także szukać przyczyny w ustawieniach BIOSu, power managment czy coś, nie pamiętam dokładnie, ale chodzi o jakieś opcje zasilania.

Pozdrawiam.

Po naciśnięciu przycisku zasilania - mam Zamknij

Po naciśnięciu przycisku uśpienia - mam Uśpij

Nic mi nie miga, po ręcznym wyłączeniu kompa. Na poprzednim systemie Vista wszystko było ok, tak więc nie wiem czy upatrywać winy w Biosie?

baner_dolny.png