Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Elementy liniowe, a blokowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dodałem do aplikacji skrypt, który mierzy siłę hasła, ale mam pewien problem. Osadzenie nie jest na zasadzie tabel jak w dawnym IP.Board, a na label, czyli elementach liniowych. Dokładnie osadziłem do w elemencie blokowym <div> o klasie CSS post_form, który ma zadanie pokazać elementy tak, jak w pisaniu nowego tematu. Tutaj także idę po liście i wszystko działa, ale... Dodając ten skrypt dodają się 2 <div>, co zaburza logikę CSS, ponieważ label to element liniowy, a div to element blokowy. A chciałbym uzyskać dany efekt, jak np. w Google. Tam jest skrypt oparty na tabelach, co w moim przypadku odpada.

Czy da się to zrobić na zasadzie:

Hasło: <input /> Siła hasła: Element, który zawiera grafikę i tekst.

Czy jest to wykonalne z poziomu CSS? Czytałem o tym wiele, próbowałem, ale za każdym razem efekty są złe lub jeszcze gorsze. Przykładowy kod można zaczerpnąć z poziomu pisania nowego tematu :-) Myślę, że skoro Google to zrobiło ( w trochę brzydki sposób ), to CSS w jakiś sposób także da się ogarnąć. Zaznaczam, że skrypt wymaga obecności dwóch elementów. Skrypt, który z tego korzysta to: Google Password Meter v2.0

Jeżeli istnieją ładniejsze i lepsze z kodu skrypty, a tym bardziej korzystające z Prototype to z chęcią skorzystam, ale zaznaczam, że jak szukać innych rozwiązać to przynajmniej w 75% podobnego designu, które coś opisują.

Pozdrawiam,

Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!