Jump to content

Chuchma

Member
  • Posts

    130
  • Joined

  • Last visited

About Chuchma

  • Birthday 01/19/1989

Informacje o forum

  • Wersja
    IP.Board 3.4.6
  • Forum
    GiftsMania.pl

Kontakt

  • Gadu Gadu
    4307313

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Tarnobrzeg

Recent Profile Visitors

2,653 profile views

Chuchma's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

16

Reputation

11

Community Answers

  1. Witam, Aktualnie masz wyłączony javascript. Kilka funkcji może nie działać. Włącz ponownie javascript, aby korzystać z pełnej funkcjonalności. taki oto błąd otrzymuję przy wprowadzeniu adresu strony głównej mojego forum na facebooku + do tego "dostępne obrazy" (czyt. miniaturka) to logo serwisu ze statystykami "stat4u" przy użyciu FireFoxa (z włączonymi lub też nie dodatkami: ublock) jak i Chrome (czysta przeglądarka bez dodatków). Jeżeli to coś może pomóc to przy korzystaniu z Firefoxa (z dodatkami: ublock) - stat4u nie "rejestruje" moich odwiedzin. Ale to zapewne ublock blokuje "śledzenie". Dodatkowo używam jeszcze "Google Analytics" co widać na screenie (1 - patrz niżej) "google tag manager" to właśnie to. Kilka screenów z konsoli z włączonym ublockiem (1) i bez (2): (1) (2) Przeglądarka: Firefox Chrome: Ustawienia w PA IPB: Load javascript files from Google: No Javascript URL: (puste pole) Minify CSS and JS : Yes Z góry dziękuję za pomoc.
  2. Nie posiadam aktualnie forum, miałem ale wersję 3.4.6 i niezbyt wiem o co dokładnie Ci chodzi. Czy chodzi Ci o powiadomienia? Jeżeli tak, to są - patrz 4 obrazek z tego linku. Do tego są ustawienia dla każdej grupy na forum - jak wejdziesz w link i zjedziesz na sam dół strony to jakiś użytkownik wstawił zdjęcie ustawień dla grupy.
  3. https://invisioncommunity.com/files/file/8445-r42-post-notes/
  4. w Panelu Admina (ipb) wchodzisz w Aplikacje -> IPS Content -> Page Manager Klikasz na "index.html" potem przechodzisz do "Krok 2" następnie w "Tagi szablonu" wybierasz "Szablony". Na tej liście szukasz kategorii "Bazy Danych" i tam znajduje się szablon "Artykuły" (to jest ten którego szukasz) - klikasz obok niego "+" i zostanie on dodany.
  5. Gadu-Gadu: - http://forum.invisionize.pl/topic/8756-rozwi%C4%85zany-gg-w-profilu/page-1 - http://forum.invisionize.pl/topic/47377-w%C5%82asne-pole-profilu-gg-wraz-z-uwagami-i-opisem/
  6. Ustawiłem wersję 5.5 i dodatkowo w konfiguracji php.ini zmieniłem "memory_limit" z 500M na 1000M ale błąd nadal ten sam (tylko zmiana nastąpiła w wartościach "bytes"). Jako Admin całe forum działa mi prawidłowo, na forum mogę tworzyć tematy i pisać posty. (wyczyszczone cache i pliki cookies + na innej przeglądarce testowane). Natomiast użytkownik po zalogowaniu się forum (strona główna forum) mu nie działa z powodu tych błędów. Ale jeżeli użyje on dokładnego linku do jakiegoś tematu to może go przeczytać. (utworzyłem do tego konto testowe bo też się zdziwiłem czego ja takich błędów nie mam).
  7. Pomijając sprawę z supportem próbuję jakoś sam odnaleźć powód tych błędów. Próbowałem już: oczywiście przebudowę stylu, użycie domyślnego stylu, naprawę i optymalizację bazy danych. Odnalazłem linię z błędów. Fatal error: Allowed memory size of 524288000 bytes exhausted (tried to allocate 499146 bytes) in /home/virt106211/domains/domena.pl/public_html/admin/applications/forums/sources/classes/topics.php on line 183 Linia 183: throw new Exception( 'EX_topics_no_tid' ); Kilka linijek nad tym jest opis: Dodam również iż forum wyczyściłem z testowych tematów ( również użytkowników testowych) za pomocą usunięcia ich w PhpMyAdmin - czy to może być od tego ? Drugi błąd całkowicie jest dla mnie za trudny: Fatal error: Allowed memory size of 524288000 bytes exhausted (tried to allocate 298774 bytes) in /home/virt106211/domains/domena.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_5/skin_global.php on line 859 Błędy dopiero pojawiły się po 2 tygodniach działania forum. Na portalu (ustawiony jako "startowy")(ip.content) wszystko działa dopiero jak kliknie się na zakładkę "Forum" pojawiają się błędy. Dodam iż na forum jest zarejestrowanych 24 osoby, stworzone 2 tematy i 0 postów. Na googlach jest tylko identyczny problem nr.1 ale są albo bez odpowiedzi. Będę wdzięczny za wszelaką pomoc.
  8. Witam, chciałbym się zapytać odnośnie błędu "Allowed memory size" ponieważ forum działa prawie 2 tygodnie i wszystko działało bez problemów. Nagle dzisiaj użytkownicy wysyłają mi treści błędów po tym jak próbują wejść na forum (na portalu - ip.content wszystko im działa), a dziwne jest to iż u mnie wszystko działa bez problemu. Dokładne treści błędów (każdemu wyświetla się tylko jeden z nich): Fatal error: Allowed memory size of 524288000 bytes exhausted (tried to allocate 499146 bytes) in /home/virt106211/domains/domena.pl/public_html/admin/applications/forums/sources/classes/topics.php on line 183 Fatal error: Allowed memory size of 524288000 bytes exhausted (tried to allocate 298774 bytes) in /home/virt106211/domains/domena.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_5/skin_global.php on line 859 Pytanie moje brzmi czy to możliwe by forum działało przez około 2 tygodnie i dopiero dzisiaj takie błędy się pojawiły ? Od supportu z hostingu (biznes-host) otrzymałem odpowiedź: Odpisałem czy by mi nie pomogli wskazać jakieś dokładniejsze ścieżki lub plik, który to może powodować - o ile mogą. Czy to może iż ustawiłem zadanie cron wykonujący się "Co 5min" by sprawdzał status użytkownika z konta Steam ? Ogólnie tylko mnie ciekawi, że jak to jest iż przez 2 tygodnie wszystko działało bez problemów, a dopiero dzisiaj takie błędy. Z góry dziękuję za pomoc.
  9. Napisałem do supportu hostingu. Odpowiedzieli iż tak to dokładnie ma wyglądać i wszystko działa:
  10. Witam, mam mały problem z uruchomieniem zadania cron, a dokładniej: Wchodzę w "System" -> "Zadania" i wyszukuję interesujące mnie zadanie. Wyłączam je, by dostać możliwość uruchomienia tego zadania przez Cron na hostingu. (Oczywiście według instrukcji chmody nadane) Klikam na koło zębate obok tego zadania i z okienka które się pojawia kopiuję gotową ścieżkę do dodania w Cron na hostingu. Ale na email otrzymuję wiadomość z błędem:
  11. W jaki sposób można dodać tę brakującą godzinę w zadaniu ? Sprawdzałem nawet w PhpMyAdmin ale tam też nie ma nic by sobie zmienić format na GMT +1 ani jakiejś możliwości dodania godziny :/ Czyli zostaje dodanie zadania cron w panelu hostingu ?
  12. Chodziło mi, że myślałem iż tam będzie coś w stylu zmiany "GMT" na "GMT + 1:00" bo aktualnie mam godzinę do tyłu. Przez tę godzinę do tyłu zadanie nie uruchamia się w ogóle póki ręcznie tego nie zrobię.
  13. Witam, znalazłem już podobny temat ( http://forum.invisionize.pl/topic/42997-zadania-systemowe/ )tylko nie do końca wiem jak ustawić te godziny. Dokładniej: Zadanie, które dodało się wraz z wgranym rozszerzeniem dodało zadanie włączające się co 15min. Wygląda ono tak: Steam Profile Import Steam Profiles śro, 10 lut 2016, 16:04:00 15 - - - Na samym dole zadań jest informacja: Edytowałem te zadanie ale nie ma w nim nic by "ustawić" czas. Z góry dziękuje za pomoc.
  14. ACP - kliknij w górnej belce "Fora" i powinno odrazu Ci pokazać Twoje fora. (jak źle tłumaczę to: ACP - Fora - Fora - Fora). Teraz wybierz forum lub sub-forum (zaznaczasz "ptaszkiem" po prawej) i teraz zjedź na sam dół. Wpisujesz nazwę lub wybierasz istniejącą grupę i klikasz przycisk "Dodaj moderatora ..." // Edit: Ok chyba mój błąd - pod avatarem masz wpisaną wersję forum 3.4.4, a temat jest w dziale o wersji 4.x Napisałem jak dodać moda do wersji 3.4.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.