Jump to content

Hosting dHosting.pl - 10% rabat!

mathiasmm

Użytkownik
  • Content Count

    147
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

45 Neutralna

About mathiasmm

  • Birthday 01/09/1998

Informacje o forum

  • Wersja
    IP.Board 3.4.7
  1. Grzegorz Brzęczyszczykiewicz ze wsi Chrząszczyżewoszyce w powiecie Łękołody? KeyCaptcha i pytanie rejestracyjne powinny usunąć problem
  2. Witajcie. Potrzebowałbym czegoś w stylu zmiennej, która podstawi mi ID użytkownika do linku poniżej: http://mojadomena.pl/index.php?app=members&module=messaging&section=send&do=form&fromMemberID=ID_USERA Chciałem zrobić button do wysyłania PW prosto z userInfoPane w temacie, jednak nie mogę sobie z tym poradzić. pozdr.
  3. ACP > Ustawienia > System > Date, Time and Number Formats A co do tej ramki pewnie edytowałeś CSS.
  4. ACP > Members > Member Reputation?
  5. Przy latin2/1 jest tak samo, jednak przy utf8 wyrzuca Fatal Error: Przez chwilę pomyślałem, że może to być wina VertrigoServ (localhost), ale już sam nie wiem..
  6. Źle się wyraziłem - polskie znaki są zastąpione ? w postach, sygnaturach, nazwach i opisach działów itd. Jak wgrałem spolszczenie w ACP na nowo to są polskie znaki jedynie w ACP, tj. wygląd, zarządzanie językiem itp. Ogółem wszystko inne działa, tzn. nie ma awatarów i innych (dysponuję jedynie plikiem .sql), jedyny problem to właśnie brak polskich znaków.
  7. Nie wiem, czy localhost by Cię interesował. :> Nie mogę porównać zawartości starej bazy z nową, kolega miał jakieś kłopoty z drugim administratorem i jedyne co wyratował to plik .sql sprzed jakichś tam problemów. @edit: Po wgraniu spolszczenia na nowo w ACP są już polskie znaki, także to może być jakiś trop.
  8. Jest UTF8: <meta charset="UTF-8" /> Przyznam, że jakoś nigdy IPB mnie nie denerwowało, aż do dzisiejszego ekscesu z polskimi znakami
  9. Cześć. Pierwszy raz mam problem z kodowaniem, sprawa wygląda następująco - posty, opisu forów przed przeniesieniem na nowy hosting nie mają polskich znaków, np: Po edycji już na nowym hostingu jest już ok, np.: W bazie wygląda wszystko dobrze: Kodowanie tabel: Jakieś pomysły? Dodam, że stosowałem się do innych tematów z podobnym problemem jednak z mizernym skutkiem. Pozdrawiam, mathias.
  10. Wejdź sobie w nocy, zrób ponowną instalację bez nadpisywania starej bazy i gitara, przecież instalator automatycznie wykrywa wcześniejszą bazę. A konfiguracja hooków/aplikacji to dłuższa chwilka.
  11. Dzięki, Portek. Całkowicie zapomniałem o Trackerze. Można zamknąć.
  12. Co przez to mam rozumieć? Tak jest w każdym temacie na forum, obojętnie jakie tagi itd. Musi to być coś konkretnego w samym silniku, bo niezależnie od stylu jest tak samo.
  13. Domyślny skin, tryb bezpieczny włączony - to samo.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.