Jump to content

Situ

Member
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Informacje o forum

  • Wersja
    IPS 4.6.x
  • Forum
    darkbox.vip

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Situ's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • One Month Later
  • Collaborator
  • Week One Done
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well

Recent Badges

0

Reputation

  1. Witam , zakupiłem nowy serwer , skopiowałem wszystkie pliki oraz bazy danych , minus taki że pokazuje mi się taki oto błąd Ktoś wie o co chodzi , niby jakich plików nie umie odnaleźć? Poprawiłem wszystkie dane w pliku conf_global ale nadal nic
  2. no ja jestem adminem , jak podłączyłem pod redis to fajnie działało , do czasu . teraz znowu coś nie tak , możliwe że przez pleska ?
  3. Miał ktoś taki przypadek że te forum praktycznie nie działa :/ ? strona ładuje się tak wolno że szok , a serwer za prawie 1k miesięcznie , coś dziwnego
  4. Dziękuję Ci bardzo , pomogło , jesteś wielki !
  5. Witam , pytanie kolejne, orientuje się ktoś czy można zrobić aby była pokazana większa ilość tagów w linijce tamtu ? Obecnie mam coś takiego jak jest w załączniku. Chciałem aby były pokazane minimum 4 tagi a dopiero później rozwijana lista modal
  6. W ustawieniach admina miałem poprzestawiane wprowadzanie tekstu, resetował formatowanie z automatu , poprzestawiałem i już działa jak należy
  7. Dziękuję bardzo za naprowadzenie , faktycznie moje ustawienia powodowały błąd.
  8. Wgrywam orginalnego ckeditor ale wygląda na to że nadal to samo , hmm , chyba że nie zaciągnął mi nowej wersji
  9. Kurcze , faktycznie tutaj działa , mówisz o modach do ckeditor czy ogólnie w systemie ?
  10. Witam , nie wiem czy istnieje na to jakaś metoda ale po wrzuceniu takie kodu bbcode [b][color=#FF8000][size=150]The.Good.Doctor.S05E12.PLSUB.1080p.WEB.h264-GOSSIP / Napisy PL[/size][/color][/b] [b][color=#FF8000][size=150]Dane techniczne:[/size][/color][/b] [quote] General : The.Good.Doctor.S05E12.PLSUB.1080p.WEB.h264-GOSSIP.mkv Format : Matroska at 6 635 kb/s Length : 2.00 GiB for 43 min 9 s 504 ms Video #0 : AVC at 5 992 kb/s Aspect : 1920 x 1080 (1.778) at 23.976 fps Audio #0 : E-AC-3 at 640 kb/s Infos : 6 channels, 48.0 kHz Language : en Text #0 : UTF-8 Language : pl Text #1 : UTF-8 Language : en [/quote] [b][color=#FF8000][size=150]Download:[/size][/color][/b] [code] Linki [/code] Jakoś dziwnie to parsuje i wykrzacza post na coś takiego Blok code znajduje się w quote mimo tego że na bbcode tak nie ma, zgłupiałem , czy da się wymienić ten edytor tekstowy na coś innego ? albo jakoś go tak ustawić aby działał jak powinien. Z góry dziękuję
  11. aby podczas wysłania tematu wiedzieć jaki będzie numer postu , później automat sprawdzi treść postu pod względem linków , jeśli na zakazanej liście link to go wywalam i odpisuje w temacie że taki link jest obecnie zakazany a temat automatycznie będę zamykał. Zamykanie itp to nie problem ale wychwycenie postu już problem , do tego mam dopisane czy tagi zostały wpisane itp kodem $forumidtocheck = "20,57,6,26,27,30,9,28,60,29,7,24,25,31,59,8,34,35,14,32,33,36,22,38,37,39,40,41,52,42,44,48,43,"; if (\strpos($forumidtocheck, $forum_id . ",") !== false) { if ($tags == ""){ \IPS\Output::i()->error( 'Nie uzupełniono tagów <br><br><a href='.$currenturl.'>Kliknij aby powrócić</a>', '', 403, '' ); } } Wiem , dziwnie to wygląda ale działa.
  12. Dzień dobry. mam problem , istnieje sposób na wcześniejsze wykrycie jakie id będzie miał post w czasie zakładania tematu ? Obecnie mam kod static public function createItem( \IPS\Member $author, $ipAddress, \IPS\DateTime $time, ?\IPS\Node\Model $container=NULL, $hidden=NULL ) { try { $userid = \IPS\Member::loggedIn()->member_id; $currenturl = \IPS\Request::i()->url; $forum_id = \IPS\Request::i()->id; $topiccontent = \IPS\Request::i()->topic_content; $tags = \IPS\Request::i()->topic_tags; $prefix = \IPS\Request::i()->topic_tags_prefix; if ($forum_id == 13){ tutaj odpowiednia funkcja gdy już będę wiedział jaki będzie postID } return parent::createItem( $author, $ipAddress, $time, $container, $hidden ); } catch ( \Error | \RuntimeException $e ) { if ( method_exists( get_parent_class(), __FUNCTION__ ) ) { return \call_user_func_array( 'parent::' . __FUNCTION__, \func_get_args() ); } else { throw $e; } } }
  13. Dobra, dziękuję za odpowiedź
  14. Dzięki , ale obecnie na tej stronie mam error 500
  15. Zrobiłem aktualizację całego silnika , a po tym zniknęła mi opcja wyszukiwania w danym forum. Wcześniej było tak , wchodziłem na dany dział , tam mogłem wybrać ocję żeby szukał w tym dziale. Teraz wcale tego nie mam , i nie wiem czy to tylko u mnie czy tak zostało zrobione po aktualizacji. Jest możliwość aby w wyszukiwarce pojawiło się całe drzewko aby można było wybrać gdzie się chce szukać ?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.