Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'polskie znaki'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • forum.invisionize.pl
    • Informacje i ogłoszenia
    • Propozycje, uwagi, opinie
  • Invision Community Suite
    • General chat about IPS Community 4 / IP.Board
    • Invision Power Board 4
    • Aplikacje pakietu IPS Community (IP.Board)
    • Poprzednie wersje
    • Spolszczenia
    • Programowanie / tworzenie styli
    • System Indywidualnej Pomocy
  • Ogólne
    • Giełda
    • Web & Hosting & Grafika
    • Hyde Park
  • Ize Clubbers's Tematy

Categories

  • IPS Community Suite (4.x)
    • Spolszczenia
    • Modyfikacje
    • Style i grafika
  • Spolszczenia (3.x, 2.x)
    • Spolszczenia produktów IPS
    • Spolszczenia modyfikacji
    • Wolne tłumaczenia
  • IP.Board 3.4
    • Modyfikacje
    • Style i grafika
  • IP.Board 3.3
    • Modyfikacje
    • Style i grafika
  • IP.Board 3.2
    • Modyfikacje
    • Style i grafika
  • IP.Board 3.1 oraz 3.0
    • Modyfikacje
    • Style i grafika
  • IP.Board 2.x
    • Modyfikacje
    • Style i grafika
  • Dodatki i narzędzia
  • Tłumacze aplikacji IPS's Pliki

Blogs

  • Blog serwisu invisionize.pl
  • LukiQ's Blog
  • Testowy blog
  • matma4u - i wszystko jasne :D
  • unbreak w sieci
  • Gexem Blog
  • Dzień jak co dzień...
  • TRACKER Blog
  • sp69 bloguje
  • Patryk Blog
  • neoxsBlog
  • AdampolBlog
  • +blog
  • CxzBlog
  • ArcherBlog
  • All I need is DawPi
  • AmfiSkins
  • pratBlog
  • CzeroBlog
  • MounthainsBlog
  • Przemyślenia godzika
  • oliver design
  • O wszystkim i o niczym
  • abcBlog
  • boski prosiaczq
  • Marek607 Blog
  • Mindfuck Movies
  • Jakubowe rozmyślania o tym forum
  • Blog Arthas'a
  • Wieści z Nosgoth
  • Style CSS.
  • MaTyBlog
  • Testowy Blog
  • Kerad72Blog
  • Mini blog informatyczny
  • SoczekBlog
  • olejeismary
  • BartmanTestBlog
  • ZbychuBlog
  • KucharBlog
  • fEliss Blog Bluks
  • jozefgBlog
  • mylipetskBlog
  • Algiz
  • DavMarBlog
  • MotyFBlog
  • BlondynBlog
  • ...
  • lop16 Blog
  • Przegląd polskiego rapu
  • roberto023aragonBlog
  • mictlanBlog
  • mictlanBlog
  • Lomek Notepad
  • Filmoteka godzika
  • blog piwowara Adriana
  • Official CS HD
  • Official CS HD
  • Hosiek
  • Moja Perelka
  • News Android
  • XboxArcade Blog
  • Moje Przemyślenia
  • Blog Siwego
  • Mdx91Blog
  • k'Otletowy Blog
  • Blog Jurija - syna KGB i matuszki Rosji
  • Blog Lejta
  • adrian218 Blog
  • Sztuka podrywu
  • teeztuje bloga.
  • Blog Mario14125
  • Blog skaY'a
  • koreshBlog
  • QasbyBlog
  • Huzar76Blog
  • ZbyszekkBlog
  • HeadBlog
  • DynlothBlog
  • interNECIK
  • testowy
  • Zagadki i quizy
  • BłażejBlog
  • Droga...
  • aLEX1234Blog
  • Przemyślenia z natchnienia
  • Przemyślenia z natchnienia
  • test
  • Klub mistrzów's Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Gadu Gadu


Skype


Miejscowość


Forum

Found 8 results

  1. Jest jakiś patent, rozwiązanie na polskie znaki w url? https://octavia.team/forum/6-doposażanie-octavii/ Kupiłem Transliteration Pro 1.0.0 ale nie działa i w dodatku wywala błędy przy edycji, dodawaniu zawartości.
  2. Cześć, jestem tu nowy. Przenoszę portal znajomego na nowy serwer do chmury. Forum stoi na MSSQL, jednak po przenosinach tracę polskie znaki. Collation jest ten sam. Może to wina jakiegoś drivera? Przenosił ktoś z was kiedyś IPB na chmurę Azure?
  3. Witam, mam problem z IPB a głównie z kodowaniem znaków w bazie. Otóż w nowo utworzonej bazie która jest kodowana w UTF-8 nie wyświetlają się polskie znaki zamiast tego są krzaki. Możliwe że w IPB jest to normalne w przypadku polskich znaków, bo na forum o dziwo wszystko wyświetla się dobrze.. Dopiero po zmianie krzaków na polskie znaki, w bazie, na forum pojawiają się znaki zapytania coś w stylu "Cze??" Dla lepszego zrozumienia, przedstawiam to w formie obrazka. Sytuacja jest trochę dziwna i całkiem odwrotna do zamierzonej. Gdybym nie planował konwersji do IPB 4.0 to prawdopodobnie by mi to nie przeszkadzało. Czy jest ktoś w stanie rozwiązać problem? Pozdrawiam.
  4. Hej, Znowu potrzebuję Waszej pomocy przy polskich znakach na moim forum. Przeniosłem je właśnie na inny hosting robiąc przy okazji upgrade (ale nie miał on wpływu na polskie znaki, krzaki były też przed upgradem). W miejscu polskich znaków pojawiają się niestety krzaki i znaki zapytania. Do tej pory wykonałem następujące czynności: 1. Naprawiłem polskie znaki w classDbMysqlClient.php 2. Zmieniłem kodowanie conf_global.php 3. Oczywiście sprawdziłem ustawione kodowanie w ACP 4. Sprawdziłem też bazę na nowym hoście - na moje oko wygląda prawidłowo 5. Wykonałem także upgradeFinish po każdorazowej zmianie kodowania Jednak pomimo powyższych zabiegów na forum nadal mam krzaki: Co z tym mogę zrobić? Zabrakło mi niestety pomysłów...
  5. Witam. Jak pewnie nie jeden z Was mam problem z kodowaniem polskich znaków po przeniesieniu forum (IPB 3.2.3) na inny serwer. Przeczytałem chyba wszystkie tematy z tym związane i nic nie pomaga. Myślałem, że znalazłem rozwiązanie gdy w configu zmieniłem kodowanie na latin1 nazwy działów były wtedy ok ale znowu posty były wykrzaczone tak samo sb. Próbowałem też tego sposobu ale nic nie pomogło. Krzaczki wyglądają tak:
  6. Witam, mam ogromy problem z polskimi znakami. Forum przeszło konwersje z phpbb2 na IpBoard 3.2. Po konwersji nastąpiły błędy ze znakami więc zrobiłem backupa bazy i zmieniłem 'dziwne znaki' na polskie. Wynikiem tego jest to że, nadal niektóre znaki którę w bazie wyglądają normalnie na forum są w postaci pytajników i krzaczków. Wgrane jest spolszczenie z dopiskiem UTF8, kodowanie tabel na bazie jest również UTF8. Co prawda mogę dodać iż gdy napiszę nowy post z polskimi znakami, wyświetlają i zapisują sie normalnie. Z Gory Dziękuje. Pozdrawiam.
  7. Jest u mnie taki dziwny problem z polskimi znakami. Na forum wszystko jest dobrze posty, tematy, pw itp i w aplikacji IP.Downlaod są polskie znaki ale w komunikatach np. i w dodatkach IP.Blog lub ibEconomy ich nie ma. Baza danych ma ustawiony system porównań utf8_general_ci w ACP charsacer set jest ustawiony na UTF-8 w conf_global sql_charset jest na latin1 (bez latin1 na całej stronie niema polskich znaków) Gdzie może być przyczyna?
  8. Witam, Przypadkowo wpadłem chyba na błąd skryptu... chociaż przez parser nie jest to traktowane jako błąd - wszystko wyświetla się niby tak jak powinno. Problem jednak polega na tym że gdy przeglądamy użytkowników to mamy jakby kategorie A-Z a później każda literka z osobna. Pytanie... jak wyszukać manualnie kogoś kto ma nick "Śledziu", oczywiście zostaje wyszukiwarka - ale powiedzmy że jesteśmy upierdliwi jak warszawiacy i pytamy gdzie oni są... Przypadkowo wlazłem i znalazłem :-) Problem nie występuje tylko na moim forum ale również na invisionize :-) Sprawdzałem czy być może mają oni login na literkę 'L' ale tego nie potwierdziłem. Sprawdzałem na niektórych innych literkach ostatnie strony ale tam jest normalnie... pytanie zatem: W czym literka 'L' jest lepsza? Screeny:
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.