Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Win7 zużycie procesora i ramu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem ciekaw jak to jest u was, ile procesora i ramu zabiera wasz WIN 7? Bez odpalonej przeglądarki i GG.

788an.png Najlepiej aby było jakieś porównanie. Dla tego róbcie screeny z gadżetu win7

Opublikowano

Po prostu jestem ciekaw jak siódemka zachowuje się na różnych komputerach (zależnie od ilości procesorów, i wielkości ramu).

Opublikowano

Ale przecież zapotrzebowanie na zasoby jest niezależne od posiadanego sprzętu. Co za różnica, czy ktoś ma 2 czy 4 GB RAMu? I tak będzie zjadać te 1.1-1.2 GB. Co za różnica, czy ktoś ma 2 rdzenie 2.0GHz, czy 4 rdzenie 3.5GHz? I tak zapotrzebowanie będzie bliskie zeru. Tak więc nadal nie rozumiem sensu tego tematu ^_^

Opublikowano

Ano kiedy zainstalowałem win7 na słabszym kompie (2x 2.2GHz + 2.256GB Ram), brało ponad 750MB ramu i 3% procesora. Dlatego mnie to zaciekawiło. Czy nie jest przypadkiem tak jak w Vista, gdzie system brał ile chciał zależnie od ramu i procesorów.

Opublikowano

Może to tylko przypięte skróty :)

A bo już cwaniak podmienił screena :P

No jak się doczepiłeś to podmieniłem :) chciałem podpiąć, ale nie można edytować :)

Opublikowano

Kaspersky IS 2011 potrafi mi pociągnąć nawet 100 MB, a GG nawet 300 MB. Ten ostatni to jakiś absurd. Najlepsza była wersja 7, bo obecna to jakiś moloch.

U mnie normalnie idzie ok 1,4 GB ramu z 4 dostępnych. Chyba nieźle?

Opublikowano

Miałem blisko 1400 problemów gdy przeskanowałem kompa tym Glary Utilities, naprawił wszystkie i wydaje mi się że teraz komp śmiga szybciej, bo ostatnio strasznie zwolnił system przez tego cholernego Service Pack 1.

Okazał się też świetnym programem do znajdywania skasowanych plików, skasowałem jakiś czas temu plik i ni cholery żaden program go nie znalazł, Glary Utilities wyszukał go bez problemu.

Polecam :rolleyes: