Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Prosiłbym o pomoc w przerobieniu formularza zamówieniowego - służył mi on na starym forum (by przemo) i nie mam kompletnie pojęcia jak to podpiąć pod IPB (ma on się znajdywać pod logo i menu głównym)

<? 
define('IN_PHPBB', true); 
define('ATTACH', true); 
$phpbb_root_path = './'; 
include($phpbb_root_path . 'extension.inc'); 
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx); 

// 
// Start session management 
// 
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX); 
init_userprefs($userdata); 
// 
// End session management 
// 
$page_title = 'Inne'; 
include($phpbb_root_path . 'includes/page_header.'.$phpEx); 

$template->set_filenames(array( 
   'body' => 'sklepik.tpl') 
); 

$template->pparse('body'); 
include($phpbb_root_path . 'includes/page_tail.'.$phpEx); 
?>

i plik do którego się odwołuje czyli sklepik.tpl

<html>
<table width="100%" cellspacing="2" cellpadding="2" border="0" align="center">
<tr>
	<td align="left"><span class="nav"><a class="nav" href="{U_INDEX}">{L_INDEX}</a></span></td>
</tr>
</table>

<table width="100%" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" align="center" class="forumline">
<tr> 
	<th height="5" class="thCornerL" nowrap="nowrap">Sklep</th>
      </tr>
</table>
<table width="100%" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" align="center" class="forumline">

<tr id="hc_c1">
	<td class="row1" align="left">
		<!-- BEGIN OpisOpcji -->
		<br>
		<table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
			<tr>
				<td width="20px">

</td>
				<td width="600px">
						<b>Konto VIP - <font color="#00FF00">Dostępne!</font></b>														<br />
						Je¶li chcesz wykupić konto VIP naci¶nij						<br />
						button "Kup teraz!" umieszczony po prawej stronie.			<br /><br />
				</td>
				<td>
						<input class="button" type="button" name="kup" value="Kup teraz!" onClick="document.location.href='vip.php'">
				</td>
			</tr>

</tr>

</table>
</table>
</html>

Edytowane przez ProHax0r
Opublikowano (edytowane)
Warning: include(./extension.inc) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kubek/domains/www/public_html/sklepik.php on line 5

Warning: include(./extension.inc) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kubek/domains/www/public_html/sklepik.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening './extension.inc' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/kubek/domains/www/public_html/sklepik.php on line 5

Warning: include(./common.) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kubek/domains/www/public_html/sklepik.php on line 6

Warning: include(./common.) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kubek/domains/www/public_html/sklepik.php on line 6

Warning: include() [function.include]: Failed opening './common.' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/kubek/domains/www/public_html/sklepik.php on line 6

Fatal error: Call to undefined function session_pagestart() in /home/kubek/domains/www/public_html/sklepik.php on line 11

Edytowane przez ProHax0r
Opublikowano

Dla mnie to jest konkretny powód.

A za nim bym przestudiował budowę Ip board na którym zacząłem działać od niedawna to sporo by to zajęło.

Dlatego bez powodu się nie zwracam tutaj z prośbą w końcu po to jest forum i dział problemy. Prawda?

A druga sprawa jakbym znał się na programowaniu w php to sądzę bym sam się z tym uporał.

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Prosiłbym o pomoc w przerobieniu formularza zamówieniowego - służył mi on na starym forum (by przemo) i nie mam kompletnie pojęcia jak to podpiąć pod IPB

Edytowane przez ProHax0r
  • Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Podpinam się do tematu, tzn. też chce coś takiego zrobić typu formularz pod ipb.. tylko u mnie nie musi być na str. głównej tylko obojętnie jakiej byle by działał, oczywiście przerobie go sobie pod siebie, ale jak w ogóle zrobić taki formularz pod ipb, to moje pytanie.. Bo na przemo był skrypt, ale przemo to syf, dlatego go już nie używam.