Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć! Jestem lekko świeży w temacie IP.B, co do skryptów for jestem kapryśny jak stara baba w ciąży ;). W końcu wybrałem IP.B 3.2 no i teraz trzeba ogarnąć cały temat z tworzenia własnego forum. Trochę się tu rozpiszę, ale bardzo proszę abyś przeczytał ten wątek :). Dobrze więc na początek chciałbym zapytać się was jaki hosting byłby dobry dla mojego forum... Zależy mi na tym by był bardzo tani i żeby miał 2-3GB dick space'a, gdyż raczej na początek więcej nie będzie trzeba ;). Jeden taki już mam na oku: webd.pl Druga sprawa to jak najlepsze optymalizacja forum - znacie może jakieś dobre poradniki o zwiększenie szybkości ładowania strony, zwiększania page rank'u i innych SEO rzeczy. Także mam pytanie czy istnieje modyfikacja do IP.B 3.2 podobna do Team Member i jakaś modyfikacja (tak jak tu na forum), która pisałaby automatyczną wiadomość kiedy wątek został przeniesiony/zamknięty. I wreszczie ostatnie pytanie, czy stworzenie na stronie katalogu stron o tej samej tematyce, coś jak Zaprzyjaźnione Strony zwiększyło by page rank mojej strony?

Edytowane przez LouFei
Opublikowano (edytowane)

Wybij sobie z głowy webd.pl to najgorsze na IPB.

Najlepiej poczytaj sobie opinie o firmach hostingowych:

http://forum.invisio...inie-o-firmach/

Wszystkie poradniki z SEO znajdziesz na tej stronie - Tak istnieje taka aplikacja nazywa się IP.SEO.

Również jest darmowa aplikacja na zamykanie automatycznie tematu z powodem.

Edytowane przez PaJonk
Opublikowano

Cześć! Jestem lekko świeży w temacie IP.B, co do skryptów for jestem kapryśny jak stara baba w ciąży ;). W końcu wybrałem IP.B 3.2

Jesteś kapryśny, a wybrałeś 3.2? :o

na początek chciałbym zapytać się was jaki hosting byłby dobry dla mojego forum

webd.pl sobie odpuść. Na forum polecane są szczególnie dwa hostingi: dhosting.pl oraz bardziej budżetowy lh.pl.

żeby miał 2-3GB dick space'a

Chyba każdy chciałby mieć jak największego dick space'a :spiteful:

Druga sprawa to jak najlepsze optymalizacja forum

Czytaj poradniki tutaj i tutaj. Jak będzie za mało, powyłączaj wszystko z CPU Saving & Optimization. Jeśli będziesz miał konkretne pytanie, na które nie znajdziesz tam odpowiedzi, załóż nowy temat. Piszesz w dziale niezwiązanym z IP.Board, więc obecnie raczej nie oczekujesz konkretnych modyfikacji plików.

czy stworzenie na stronie katalogu stron o tej samej tematyce, coś jak Zaprzyjaźnione Strony zwiększyło by page rank mojej strony?

Nie. Panda obniży go.

• Lubię to 2