Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Planuję zakup IPB - zwykłego forum, bez zbędnych dodatków itd. - i w związku z tym z pewnością będę odwiedzał to forum częściej. Mam jednak kilka pytań. Czy da się zakupić licencję jakoś taniej? Ta na stronie jeśli się nie mylę w przeliczeniu kosztuje około 500 złotych. To troszkę drogo. Czy muszę uiszczać jakąś dodatkową opłatę przelewając pieniądze i czy mogę licencję przedłużyć wtedy, kiedy będę chciał (a nie po 6 licencyjnych miesiącach)? Czy forum w starej wersji będzie działało normalnie?

Bardzo proszę o podpowiedzi :) Pozdrawiam!

Opublikowano

Witaj,

zamiast kupować licencję na stronie producenta możesz poszukać licencji używanej. Jeśli jednak zdecydujesz się na zakup przez invisionpower.com najlepiej zapłać przez PayPal, nie zostaną doliczone żadne dodatkowe opłaty. Licencję możesz przedłużyć w dowolnym momencie. Jeśli tego nie zrobisz, po prostu stracisz dostęp do aktualizacji i pomocy technicznej.

• Lubię to 1

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź. A czy licencja używana różnić się będzie od tej "normalnej"? Czy może zostać przeniesiona na mnie i czy jest opcja transferu bezpiecznego, takiego, żeby nie zostać oszukanym? I wreszcie: gdzie szukać takich używanych licencji z samym forum, bo nie chcę płacić za dodatki, których nie będę używał. Jeszcze jedno pytanko: jeżeli kupię licencję używaną z dodatkami to czy chcąc mieć aktualizację będę musiał za wszystkie dodatki zapłacić cenę licencyjną?

Opublikowano

Licencja używana to właściwie konto na invisionpower.com. Sprzedający musi podać Ci dane logowania, które później zmieniasz na własne. Jeśli kupisz licencję z dodatkami nie musisz przedłużać licencji na te dodatki.

• Lubię to 1

Tłumaczes Power

Opublikowano

A gdzie mogę szukać używanych licencji? Na tym forum widzę jedną zaledwie. Czy muszę obserwować sytuację na tym forum, czy jest jeszcze jakieś inne miejsce, w którym mógłbym to znaleźć? A może jakieś osoby znane są ze sprzedaży takich licencji?

Opublikowano

Najlepiej jest obserwować to forum i ewentualnie Allegro. Dosyć dużo licencji sprzedawał prosiaczq.

• Lubię to 1

Tłumaczes Power

Opublikowano

Miejsc gdzie można spotkać używane licencję jest masa, ale większość anglojęzycznych.

Przy zakupie musisz przede wszystkim uważać, bo dać się oszukać trudno nie jest. Jak w PL to najlepiej kupować przez allegro, poza krajem to może ebay i paypal.

Szukaj zaufanych użytkowników, którzy już sprzedawali lub mają dobrą reputacją na forum gdzie sprzedają.

Zaoszczędzić można dużo, ale stracić też. Czasem nawet są używane licencje droższe niż nowa od IPS'u ^_^

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Jeszcze jakbym mógł prosić o odpowiedzenie mi na takie pytanko: czy po odkupieniu licencji można zmienić stronę, do której jest przypisana owa licencja? Czy będę miał po prostu skrypt z licencją dla strony x podanej przez pierwotnego kupującego?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam dodatkowe pytanko, które mnie nurtuje. Po zakupie licencji używanej czy nowej chciałbym wybrać wersje skryptu 3.1.4, bo pod tą wersje przygotowywałem forum, czy jest możliwość ściągnięcia czystej kopii tej wersji na stronie IPSu czy mają dostępną tylko najnowszą paczkę?