Jump to content

Hosting dHosting.pl - 10% rabat!

Gangst3r

Użytkownik
  • Content Count

    327
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

75 Dobra

About Gangst3r

  • Birthday 06/06/1966

Informacje o forum

  • Wersja
    IP.Board 3.4.3
  • Forum
    xboxarcade.pl

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Zrobione, w sumie jak się dokładnie przyglądnąłem temu błędowi to zauważyłem co spowodowało błędną pracę skryptu. Wszystko było czytelnie i dokładnie napisane. Mimo, to dziękuję za porady. Forum postawione. Na przyszłość dla innych użytkowników, którzy mieliby podobny problem z działaniem forum zaleca się: - odczytanie błędu z najnowszego (ostatnia data) pliku cgi z folderu /cache znajdującego się na serwerze ftp. - zalogowanie się do PMA (phpMyAdmin) - odnalezienie tabeli w bazie danych,przy której widnieje napis: Table ‚./nazwa_tabeli’ is marked as crashed and should be repaired… Na koniec wystarczy wybrać opcję naprawy tabeli. W razie czego poradnik - https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/jak-naprawic-uszkodzona-tabele-w-bazie-danych-mysql/
  2. Witam Po długim okresie sprawnego działania mojego forum dziś nagle wyskoczył mi błąd związany z połączeniem z bazą danych. Poniżej podam ostatni LOG z folderu cache z informacja o błędzie sql. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Date: Sun, 29 Nov 2015 19:03:28 +0000 Error: 145 - Table './xboxarca_forum/ipb_sessions' is marked as crashed and should be repaired IP Address: 66.249.78.201 - /forum-11/announcement-2-regulamin-forum-xboxarcade-v22/?app=core&module=global&section=register ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- mySQL query error: DELETE FROM ipb_sessions WHERE id='google=17b28b11aabd267d9ba46c14da8ebe43_session' .--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------. | File | Function | Line No. | |----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------| | admin/sources/classes/session/publicSessions.php | [db_main_mysql].delete | 1283 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | admin/sources/classes/session/publicSessions.php | [publicSessions]._destroySessions | 1105 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | admin/sources/classes/session/publicSessions.php | [publicSessions]._createGuestSession | 505 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | admin/sources/base/ipsRegistry.php | [publicSessions].__construct | 3836 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | admin/sources/base/ipsRegistry.php | [ips_MemberRegistry].init | 3675 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | admin/sources/base/ipsRegistry.php | [ips_MemberRegistry].instance | 605 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' Czy to wina hostingu, czy forum się nagle posypało? Nadmieniam, że przez ok. 1 roku czasu nic nie było modyfikowane, zmienianie, instalowane, usuwane, itd. Pozdrawiam i liczę na Wasza pomoc
  3. Nawet nie wiedziałem o tej opcji Cholera nie grzebałem tam, bo kto by przypuszczał, że ustawienia szablonu znajdą się w ustawieniach ogólnych forum Te IPB... jak zawsze masa opcji rozrzuconych po całym PA Dzięki DawPi, aż wstyd się przyznać, że o tym nie wiedziałem
  4. Witam panowie, Ostatnimi czasy borykam się z problemem zmiany domyślnego szablonu. Opcje ustawień w PA nie pomagają, ustawiałem wcześniej domyślnie szablony i nie było z tym problemu, ale przy próbie ustawienia najnowszego zakupionego szablonu nie mogę go zmienić. Przeczytałem wszystkie dostępne tematy z tym związane na forum i nic nie pomogło. Odświeżam cache forum, przeglądarki a nawet wyłączam szablon i ustawiam jedynie grupie np. zbanowani i nadal goście widzą stary szablon jako domyślny. Jedynym najprostszym rozwiązaniem byłoby jego usunięcie, ale nie chcę tego robić, bo już miałem problemy z jego ponownym odtworzeniem po dokonywanych wielu zmianach i edycjach. Co mogę zrobić, może edycja w phpmyadmin? Poradzicie coś bo już nie mam pomysłów jak mogę pozbyć się starego szablonu? Wersja forum to 3.4.3, szablon Brave (od skinbox) na forum nazywa się Arcade.
  5. Po chwili kombinacji z plikiem .htaccess i próbą ustawiania wszystkich przekierowań doszedłem do prostej metody jak zmienić adres forum na forum.xboxarcade.pl i mieć portal pod xboxarcade.pl Poniżej opisałem krótką instrukcję dla innych użytkowników, którzy chcą lub zamierzają dokonać podobnych zmian. Aby przekierować tylko forum na nowy adres: Wystarczy stworzyć subdomenę forum.nazwastrony.pl w DirectAdmin, następnie na ftp przenieść zawartość forum do folderu forum. Po tej akcji zmienić adres w global_config.php $INFO['board_url'] = 'http://forum.nazwastrony.pl'; Na koniec użyć modułu ReWrite w pliku .htaccess i wrzucić go do root na ftp RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?nazwastrony\.pl [NC] RewriteRule (.*) http://forum.nazwastrony.pl/$1 [R=301,L] Aby przekierować forum na nowy adres, a portal podpiąć pod główną domenę: Żeby portal działał pod adresem głównym wystarczy podmienić zawartość pliku .htaccess w root na: <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase /portal/ RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /portal/index.php [L] </IfModule> Teraz jedynie szukam rozwiązania jak za pomocą .htaccess usunąć z adresu xboxarcade.pl/portal/nazwa_wpisu i przekierować wszystkie stare adresy forum na nowe, czyli po kliknięciu w taki link xboxarcade.pl/topic/2105-ranking-xbox-live-ju%C5%BC-na-forum-xboxarcade/ nie szukało odnośnika na portalu, lecz na forum. Zna ktoś moduł przekierowania, który wyłapywałby adresy xboxarcade.pl/topic xboxarcade.pl/forum na forum.xboxarcade.pl/topic forum.xboxarcade.pl/forum ponieważ chcę, aby stare linki na forum do tematów i for odsyłały do forum a nie do portalu.
  6. Witam użytkowników IZE. Mam do was pytanie, ponieważ zamierzam podpiąć pod forum portal, który będzie widniał pod główną nazwą domeny. Forum przeniosłem do folderu forum i chciałbym aby było odpalane pod subdomeną. Wyglądałoby to mniej więcej tak: Portal pod http://xboxarcade.pl Forum pod http://forum.xboxarcade.pl Na hostingu mam DirectAdmin w którym nie można przekierować subdomeny na dany folder. Jak zmienić adres forum, aby nie stracić linków, zrobić przekierowanie ze starych adresów oraz mieć portal pod główną domeną.
  7. Rozumiem nie wiem czemu ale to mnie trapiło po dłuższym zastanowieniu i próbie zrobienia pomostu No to na master ustawiam IPB ponieważ tudzież idzie szybko dostać master key no i portal będzie tylko dodatkiem
  8. Witam ponownie użytkowników invisionize.pl Jestem bliski zakładania portalu dla mojego forum. Skrypt, jaki wybrałem do zarządzania portalem to Wordpress. Kupiłem także do niego modyfikację Machera do integracji - http://community.invisionpower.com/files/file/6089-wordpress-ipsconnect/ i tu rodzi się pytanie. Jak najlepiej to połączyć ze sobą w przypadku gdy forum było głównym elementem domeny. Teraz chciałbym się skupić bardziej na rozwijaniu portalu i już go powoli przygotowywać pod kątem treści, więc myślałem nad wrzuceniem całego forum do folderu /forum, zmianach adresów ACP i globalConfig na http://forum.nazwastrony.pl/ a portal umieścić w root FTP i ustawić do niego główną nazwę domeny. Czy jednak lepszym rozwiązaniem będzie wrzucenie wordpress do odpowiedniego folderu i zmiana tylko adresu forum? Nurtują mnie te pytanie jakie rozwiązanie będzie najlepsze - chodzi głównie, o przyjazne linki w IPB, szybkie odświeżenie adresów na nowe, itp. Chętnie posłucham rad specjalistów, starych wyjadaczy a także świeżaków, którzy już mieli z tym do czynienia. Pozdrawiam, Gangst3r
  9. Daj adres forum oraz jego wersję. Z tego co wiem Luminous powinien być w pełni kompatybilny z 3.4.3 tak więc nie powinien sprawiać większych problemów.
  10. Problem rozwiązany. Zbyt wiele zmian w stopce globalTemplate powodowały problem z pojawianiem się okienka logowania. Zmiana całości od <!-- ::: FOOTER (Change skin, language, mark as read, etc) ::: --> na poniższy kod pomogła: <!-- ::: FOOTER (Change skin, language, mark as read, etc) ::: --> <div id='footer_utilities' class='main_width clearfix clear'> <a rel="nofollow" href='#top' id='backtotop' title='{$this->lang->words['go_to_top']}'><img src='{$this->settings['img_url']}/top.png' alt='' /></a> <ul class='ipsList_inline left'> <li> <img src='{$this->settings['img_url']}/feed.png' alt='{$this->lang->words['rss_feed']}' id='rss_feed' class='clickable' /> </li> <if test="skinchangerOuter:|: ! $this->member->is_not_human"> <if test="uagentlocked:|:$this->memberData['userAgentLocked'] AND ! $this->memberData['userAgentBypass']"> <li id='useragent_msg'> {$this->lang->words['skin_browser_set']} <a href='#' data-clicklaunch='changeSkin' data-skinid='unlockUserAgent'>{$this->lang->words['override_browser_theme']}</a> </li> <else /> <if test="isTouchDevice:|:$this->registry->output->isTouchDevice()"> <li> <a href='#' data-clicklaunch='changeSkin' data-skinid='setAsMobile'>{$this->lang->words['set_mobile_theme']}</a> </li> </if> <if test="skinchangerInner:|:count($footer_items['skin_chooser']) > 1"> <li> <a rel="nofollow" id='new_skin' href='#'>{$this->lang->words['change_theme']}</a> <ul id='new_skin_menucontent' class='ipbmenu_content with_checks' style='display: none'> <foreach loop="$footer_items['skin_chooser'] as $skin"> <li <if test="$skin['selected']">class='selected'</if>> <a href='#' data-clicklaunch='changeSkin' data-skinid='{$skin['id']}'>{$skin['title']}</a> </li> </foreach> </ul> </li> </if> </if> </if> <if test="langchooser:|: ! $this->member->is_not_human && count( $footer_items['lang_chooser']['options'] ) > 1"> <li> <a rel="nofollow" href='#' id='new_language'>{$footer_items['lang_chooser']['default']}</a> <ul id='new_language_menucontent' class='ipbmenu_content with_checks' style='display: none'> <foreach loop="$footer_items['lang_chooser']['options'] as $lang"> <li <if test="$lang['selected']">class='selected'</if>> <a href="{$this->lang->changeLanguageUrl( $lang['id'] )}">{$lang['title']}</a> </li> </foreach> </ul> </li> </if> <if test="markRead:|: ( ! $this->member->is_not_human ) && ( $this->memberData['member_id'] || $this->settings['topic_marking_guests'] )"> <li> <a rel="nofollow" id='mark_all_read' href="{parse url="app=forums&module=forums&section=markasread&marktype=all&k={$this->member->form_hash}" base="public"}" title='{$this->lang->words['mark_all_as_read']}'>{$this->lang->words['mark_board_as_read']}</a> <ul id='mark_all_read_menucontent' class='ipbmenu_content' style='display: none'> <foreach loop="$footer_items['mark_read_apps'] as $app => $appData"> <li> <if test="hideRcForPerms:|:$this->memberData['showReportCenter'] OR $app != 'core'"> <a href="{parse url="app=forums&module=forums&section=markasread&marktype=app&markApp={$app}&k={$this->member->form_hash}" base="public"}"><if test="isCoreRC:|:$app=='core'">{$this->lang->words['markread_rc_link']}<else />{IPSLib::getAppTitle($app)}</if></a> </if> </li> </foreach> <li> <a href="{parse url="app=forums&module=forums&section=markasread&marktype=all&k={$this->member->form_hash}" base="public"}"><strong>{$this->lang->words['mark_all_as_read']}</strong></a> </li> </ul> </li> </if> <li> <a href="{parse url="app=core&module=help" base="public"}" title='{$this->lang->words['view_help']}' rel="help" accesskey='6'>{$this->lang->words['sj_help']}</a> </li> </ul> {$footer_items['copyright']} </div> <if test="showdebuglevel:|:$this->memberData['member_id'] and $this->settings['debug_level']"> <div id='ipsDebug_footer'> <strong>{$this->lang->words['time_now']}</strong> {$footer_items['time']} <if test="lastvisit:|:$this->memberData['member_id'] AND $this->memberData['last_visit']"><strong>{$this->lang->words['you_last_visit']}</strong> {parse date="$this->memberData['last_visit']" format="short"}</if> <strong>{$this->lang->words['stat_exec']}</strong> {$stats['ex_time']} <if test="isfloat:|:is_float($stats['ex_time'])">{$this->lang->words['stats_sec']}</if> <strong>{$this->lang->words['stat_load']}</strong> {$stats['server_load']} <strong>{$this->lang->words['stat_queries']}</strong> {$stats['queries']} <if test="sqldebuglink:|:IPS_SQL_DEBUG_MODE"><a href='{parse url="{$this->settings['query_string_safe']}&debug=1" base="public"}'></if>{$this->lang->words['stats_queries']}<if test="closesqldebuglink:|:IPS_SQL_DEBUG_MODE"></a></if> <strong>{$this->lang->words['stat_gzip']}</strong> {$stats['gzip_status']} </div> </if> {$stats['task']} <if test="includeLightboxDoReal:|:$this->settings['do_include_lightbox_real']"> {parse template="include_lightbox_real" group="global" params=""} <else /> <script type="text/javascript"> ipb.global.lightBoxIsOff(); </script> </if> <if test="!$this->memberData['member_id']"> {parse template="inlineLogin" group="global" params=""} </if> </div> <!--DEBUG_STATS--> <script type='text/javascript'> if( $('primary_nav') ){ ipb.global.activateMainMenu(); } </script> <if test="vigLinkEnabled:|:$this->settings['viglink_enabled'] and ( !$this->settings['viglink_groups'] or IPSMember::isInGroup( $this->memberData, explode( ',', $this->settings['viglink_groups'] ) ) )"> <script type="text/javascript"> var vglnk = { api_url: '//api.viglink.com/api', key: '{$this->settings['viglink_api_key']}'<if test="$this->settings['viglink_subid']">, sub_id: '{$this->settings['sub_id']}' </if> }; (function(d, t) { var s = d.createElement(t); s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = ('https:' == document.location.protocol ? vglnk.api_url : '//cdn.viglink.com/api') + '/vglnk.js'; var r = d.getElementsByTagName(t)[0]; r.parentNode.insertBefore(s, r); }(document, 'script')); </script> </if> </body> </html> Szukałem problemu w zupełnie innych bitach, lecz doszedłem metodą prób i błędów, że to musi być w globalnym szablonie. Dziękuję za chęci okazania pomocy. Można zamknąć.
  11. Mam podobnie, gdyż na jednym szablonie w ogóle opcja zaloguj nie reaguje, dopiero odświeżanie pomaga. Oczywiście minify wyłączone więc zostaje szukanie usterki w bitach, ponieważ szablon z 3.2.3, a forum już na 3.4.3 Jak znajdę przyczynę to postaram się napisać rozwiązanie tutaj. EDIT: U mnie pomogła edycja globalTemplate: Odnalezienie sekcji logowania po: <a href='{parse url="app=core&module=global&section=login&do=process&use_live=1&auth_key={$this->member->form_hash}" base="public"}'>{parse replacement="lim_windows"}</a> </if> </span> I zamiana kodu logowania na ten poniżej: <a href='{parse url="app=core&module=global&section=login" base="public"}' title='{$this->lang->words['sign_in']}' id='sign_in'>{$this->lang->words['sign_in']}</a>
  12. kurde tylko teraz sam już nie wiem który to będzie szukałem i sprawdzałem tak, porównywałem dzięki narzędziom IPB i nie znalazłem tego błędu... Najlepsze jest to, że ten styl się ustawił jako domyślny na forum i nie chce się za nic przestawić. Domyślny ustawiłem w ACP Arcade a gościom i reszcie na starcie rejestracji/logowania Arcade 360. Nie da się tego przestawić w ACP i pewnie będę zmuszony wskoczyć do PMA i tam wklepać odpowiednie zapytania do SQL. I to właśnie ten Arcade 360 nawala co jest "domyślny".
  13. Jak w temacie na jednym z szablonów nie wyświetla się okienko logowania w js. Problem dotyczy szablonu Arcade v2 ponieważ na pozostałych działa bez problemu. Problem zauważyłem gdzieś po aktualizacji z 3.3.2 do 3.4.3 Przewaliłem setki mase bitów i porównywałem kody z pozostałych szablonów i wszystko wygląda że jest ok. Już nie wiem gdzie może tkwić problem. W konsoli JS pokazuje, tylko błąd ładowania grafiki jpg z adresu imageshack Może w złym bicie patrzyłem. Proszę o pomoc.
  14. U mnie zniknęła zakładka system. Nie ma jej... Tłumaczenie nie idzie usunąć trzeba ponoć wgrywać oryginalny pliczek, który zapodał Amfidiusz lecz u mnie nie zadziałał (być może że mam domyślnie usunięty język angielski). Po za tym jest ok, bo przynajmniej zakładka system do mnie wróciła.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.