Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie.

Mam pewien problem z kompresją, jest on identyczny jak problem innego użytkownika: http://forum.invisio...-z-konwerterem/

Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/titex/public_html/forum/admin/applications_addon/ips/convert/modules_admin/setup/setup.php on line 170

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/titex/public_html/forum/admin/applications_addon/ips/convert/modules_admin/setup/setup.php on line 170

Hosting: ProSerwer.pl

Co ciekawsze:

Disabled PHP Functions dl, exec, shell_exec, system, passthru, popen, symlink, link, set_time_limit, proc_open, proc_close, posix_getpwuid, openlog, glob, disk_free_space, disk_total_space, diskfreespace

Loaded Extensions PDO, Reflection, SPL, SQLite, SimpleXML, Zend Optimizer, bcmath, bz2, calendar, cgi, ctype, curl, date, dom, exif, filter, ftp, gd, gettext, hash, iconv, imap, ionCube Loader, json, libxml, mbstring, mcrypt, mysql, mysqli, pcre, pdo_mysql, pdo_sqlite, posix, pspell, session, sockets, standard, tokenizer, xml, xmlreader, xmlwriter, zip, zlib

Safe Mode OFF

System Software Linux s60.proserwer.pl 2.6.34.6-ps-ipv6-64 #1 SMP Sun Apr 10 19:29:40 CEST 2011 x86_64

Zauważyłem iż faktycznie funkcja PHP ()glob jest nie obsługiwana. Jednakże przy wyłączonym Safe Mode, oraz włączonym register_globals - nadal ten błąd powinien mieć miejsce? Czy są jakieś rozwiązania z pod poziomu użytkownika/klienta hostingu by ominąć ten błąd?

Myślę o napisaniu do obsługi hostingu, z prośbą o włączenie parametru ()glob, jednakże nie wiem czy to ma jakikolwiek sens.

Z góry dziękuje za wszelkie próby pomocy. :)

Edytowane przez TiteX
Opublikowano

Tak myślisz? Chyba nie będę miał wyjścia, jednakże zaryzykowałem.

Kiedyś umożliwiali mi przykładowo połączenia z zewnętrznymi bazami danych - co u nich jest również zablokowane.

Dodałem, jednocześnie informuje Pana że nie umożliwiamy generalnie tego typu połączeń, Pana adres ip został dodany ze względu na długą historię konta oraz założenie, że Panuje Pan nad skryptami, które będą używać tego połączenia.
Opublikowano

Generalnie to proserwer jest jednym z tych hostingów nie polecanych do obsługi IPB.

Nawet jeśli ten jeden problem rozwiążesz, to za jakiś czas prawdopodobnie będzie następny.

Natomiast polecane hostingi do IPB to: LH.pl i dHosting.pl. :)