Ptasior Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 (edytowane) Cześć. Więc zacznijmy od tego co próbuję uzyskać, czyli format linku w postaci "www.example.pl/zlecenia/id-seo title". Użyłem furl'a z showuser, tzn. wyświetlania profilu użytkownika i przekształciłem go na swoje potrzeby: 'showzlecenie' => array( 'app' => 'zlecenia', 'allowRedirect' => 0, 'out' => array( '#zlecenie=(.+?)(&|$)#i', 'zlecenia/$1-#{__title__}/$3$4' ), 'in' => array( 'regex' => "#/zlecenia/(\d+?)-#i", 'matches' => array( array( 'zlecenie', '$1' ) ) ) ), Ładnie pięknie linki działają, niestety nie wiem co dzieje się z parametrem 'zlecenie'( id tego zlecenia, int ), który nie zostaje przekazany. Czy mógłby mnie ktoś oświecić jak należy odebrać tą zmienną? Wiem, że w tym furl'u nie jest podana ścieżka do aplikacji...'app=hello', aczkolwiek tak samo zrobiony jest motyw z wyświetlaniem użytkownika. Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 14 Grudnia 2011 przez Ptasior
Pavulon Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Może taki układ powie ci więcej: 'showuser' => array ( 'app' => 'members', 'allowRedirect' => 1, 'out' => array ( 0 => '#showuser=(.+?)((?:&|&)f=(.+?))?(&|$)#i', 1 => 'user/$1-#{__title__}/$2$4', ), 'in' => array ( 'regex' => '#/user/(\\d+?)-#i', 'matches' => array ( 0 => array ( 0 => 'showuser', 1 => '$1', ), ), ), ), Albo również z ID: 'members_status_single' => array ( 'app' => 'members', 'allowRedirect' => 0, 'out' => array ( 0 => '#app=members(?:&|&)module=profile(?:&|&)section=status(?:&|&)type=single(?:&|&)status_id=(\\d+?)(&|$)#i', 1 => 'statuses/id/$1/$2', ), 'in' => array ( 'regex' => '#/statuses/id/(\\d+?)/#i', 'matches' => array ( 0 => array ( 0 => 'app', 1 => 'members', ), 1 => array ( 0 => 'section', 1 => 'status', ), 2 => array ( 0 => 'module', 1 => 'profile', ), 3 => array ( 0 => 'type', 1 => 'single', ), 4 => array ( 0 => 'status_id', 1 => '$1', ), ), ), ), StackTrace or GTFO
Ptasior Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2011 Nie mam problemu z odbieraniem tych danych przy pomocy $this->request, ale w momencie kiedy dochodzi seo title( {__title__} ) po prostu te dane mi znikają.
Pavulon Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 To ja już nie rozumiem co ty masz aktualnie(poza tym kawałeczkiem kodu od furl'i) i co chcesz osiągnąć. StackTrace or GTFO
Ptasior Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2011 (edytowane) http://example.pl/zlecenia/47-wykonanie-layoutu-portalu/ - to już mam ale problemem jest to, że poprzez $this->request nie mogę wyciągnąć wartości id '47'. Edytowane 14 Grudnia 2011 przez Ptasior
Rekomendowane odpowiedzi