Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Mapa forum - kopiowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy w świetle polskiego prawa, kopiowanie tzw. mapy forum jest karalne? Kopiowanie w sensie dosłownym, z opisami, stylistyką, kolejnością?

Nic mi się nie chce, a robić trzeba co raz więcej :D

Opublikowano (edytowane)

Nie chodzi mi o ACTA, po prostu jakiś dzieciak nie dość że zripowanym stylem się posługuje to jeszcze skopiował mapę forum ode mnie. A postraszyć go trzeba bo to dziecko kasy jest i myśli że wszystko może.

Edytowane przez PwKut

Opublikowano

no coz, juz sie z wlasnego forum nauczylem ze ludzie nie potrafia formulowac pytan i trzeba sie domyslac :)

Pomoglem ? Podziekuj naciskajac " + " to nic nie kosztuje a dobrze o Tobie swiadczy ;)

Opublikowano

to fakt ze zaczynam zawsze z malej litery i nie stawiam kropek na koncu zdania ale...

nowe zdanie zawsze zaczynam od nowej linijki aby bylo czytelnie i przejrzyscie

uzywam przecinkow w zdaniu jesli sa potrzebne

a co do polskich fontow, mieszkam w niemczech i mam klawiature QWERTZ i uwierz mi, jest to dosc uciazliwe :)

Pomoglem ? Podziekuj naciskajac " + " to nic nie kosztuje a dobrze o Tobie swiadczy ;)

Opublikowano (edytowane)

Sory, byłem zmęczony wczoraj :D

Straszenie, że pójdzie się na policję chyba nie jest karalne, jako forma powiedzenia, że traktuje się tą sprawę poważnie

Edytowane przez PwKut

Opublikowano

Jakby porównać wszystkie fora o CS to okazało by się, że układ na nich jest w 90% taki sam. Nie można wymyślić nie wiadomo jakich działów i wymagać od innych by nie robili podobnie. Co innego jak będzie dokładnie to samo, ale straszenie policją będzie raczej śmieszne w takim przypadku.

Opublikowano (edytowane)

porównaj sobie: http://holyshit.pl/ - oryginał

http://gold-zone.pl/ - kopia

Widać kopiowanie raczej. CTRL+C + CTRL+V - przynajmniej na wczoraj. Teraz nie wiem bo dostałem bana na IP za to że ośmieliłem się to napisać na forum, ostatnio ledwo uprosiłem to żeby usunęli regulamin skopiowany od nas.

poza tym że mają nulled, ale to już zglosiłem do ipbforumskins :)

Edytowane przez PwKut

Opublikowano

Jeszcze bardzo fajnie skwitował

Skoro kiedyś ci to nie przeszkadzało a teraz przeszkadza, to masz kompleksy

Śmiechowo z nim jest