Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Nazwa dla strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Nie byłem pewien gdzie takie coś napisać więc napisałem tutaj :D Jeżeli złe to proszę o przeniesienie.

A więc potrzebuję pomocy w wymyśleniem nazwy dla mojego forum(nazwy domeny).

Forum będzie ogólnie tematyczne, czyli np. o grach, muzyce, życiu, Webmasteringu tip :)

Chciałbym żeby nazwa była w miarę przyjemna :)

Pomoże ktoś? :D

Opublikowano

to po co to robisz ?

jak nie masz kapitalu na zalozenie wlasnej firmy to lepiej pracowac u kogos

tak samo z forum i domena

zabieraj sie za cos na co Cie stac a nie porywac sie z miotla na ksiezyc, nie na tym to polega

Pomoglem ? Podziekuj naciskajac " + " to nic nie kosztuje a dobrze o Tobie swiadczy ;)

Opublikowano (edytowane)

to po co to robisz ?

jak nie masz kapitalu na zalozenie wlasnej firmy to lepiej pracowac u kogos

tak samo z forum i domena

zabieraj sie za cos na co Cie stac a nie porywac sie z miotla na ksiezyc, nie na tym to polega

Pierwsze pytanie jest kluczowe. Po co to robisz? Ja wiem, że odpowiedź może brzmieć "bo możesz". Ale w sieci jest cała masa forów wielotematycznych i nie wiem czy jest zapotrzebowanie na kolejne, zwłaszcza że sam chyba nie do końca wiesz o co Ci chodzi, skoro nie możesz wymyślić nazwy. Może to brutalne, ale najpierw trzeba mieć pomysł, koncepcję, wiedzieć czego się chce, a dopiero potem się zastanawiać jak najlepiej to zrealizować, skąd wziąć fundusze, kogo zaprosić do współpracy etc. Prowadzenie forum to duże poświęcenie i trzeba naprawdę wiedzieć czego się chce i mieć wizję, koncepcję, plan realizacji i ogromny zapas sił, żeby projekt po miesiącu nie stał się kolejnym opuszczonym forum. Kupić domenę, opłacić serwer to nie problem. Ale co potem? Zainstalujesz forum, stworzysz działy i ? Żeby ludzie chcieli na nie przychodzić trzeba naprawdę ogromu pracy. No a kolejna sprawa - co zamierzasz osiągnąć? Bo jak chcesz pogadać o wszystkim i o niczym, to wystarczy założyć konto na którymś z istniejących forów - nie trzeba kupować fabryki, żeby zjeść cukierka ;)

Edytowane przez Jurij
  • Lubię to 1
Opublikowano

MAM :D:D Kumpel mi przesłał piosenkę (tytuł był chyba Safe Zone czy coś takiego) w której non stop słyszałem słowo zone :D Dla niekumatych Zone=Strefa. Potem tak se myślałem ... Całkiem luzacka piosenka :D I nagle olśnienie! Luzone.pl (Luz Zone) xD Powiedzcie czy się podoba :P