Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Administratorzy swoich For ;)

Chciałbym zaczerpnąć porady. Jak wiadomo, każdy chciałby mieć duże Forum, zarobić może na nim jakiś grosz. Znane są wszystkim programy Adsense i inne. Gdy się ma duże Forum, można zarobić. Ale nie, gdy się ma Forum erotyczne. Od jakiegoś czasu dostaję oferty, między innymi od http://www.easyflirt.biz/ którzy proponują coś na kształt "integracji" ich systemu white label z moim Forum. Nie ma się co "podniecać" bo jak znam życie, to nic wielkiego w kwestiach zysku się nie szykuje a cały system postrzegam jako "franczyzę" gdzie ktoś daje mi gotowy produkt, na którym mogę trochę zarobić, albo i nic nie zarobić a promować ich markę. W przesłanej mi ofercie pisze między innymi:

-----------------------------------------------------------------

Obecni na rynkach: francuskim od ponad 10 lat, współpracujemy min z francuską telewizją TF1 radiem RTL oraz FunRadio., włoskim, hiszpańskimi w krajach anglojęzycznych i dziś również na rynku polskim, współpracujemy min. z zakochajmysie.com.pl, sn2.pl, msfera.pl , rajbox.pl, anonseogloszenia.pl exlaski.pl, zdradologia.pl

Proponujemy rozszerzyć Pana blog portal o nasz serwis randkowy, udostępni Pana tym samym swoim użytkownikom nowy serwis, na który za pomocą naszych różnorodnych narzędzi, będą mogli się poznać, czatować i randkować.

Po subskrypcji, oferujemy 4 sekcje randkowe(miłość, flirt, gay, matchmaking), można promować 1 lub kilka stron;

Użytkownik rejestrując się na naszym portalu randkowym, ma dostęp do 30 mln bazy danych, może nawiązać kontakt z ludźmi z Polski jak również z całej Europy oraz Ameryki Południowej,

Serwis jest bezpłatny dla kobiet , natomiast mężczyźni muszą wykupić abonament, aby móc nawiązać kontakt z innymi użytkownikami

1 miesiąc za 14 euro, 3 miesiące za 24 euro, 6 miesięcy za 38 euro lub 12 miesięcy za 55 euro;

Jakie są korzyści z integracji tego serwisu?

Zarabiać Państwo będziecie 55% sumy abonamentu każdej nowej subskrypcji oraz użytkowników automatycznie przedłużających swój abonament, dodatkowo jeżeli za Pana pośrednictwem inny administrator strony przystąpi do naszego programu, zarabiać Państwo będą 10 % sumy jego ogólnego zysku.

Oddajemy do Państwa dyspozycji najnowsze narzędzia promocyjne na rynku: system geolokalizacji, dostosowywane szablony, bannery, zestawy e-mailing, RSS, XML, tracking zapisów i sprzedaży; poza tym to my zajmujemy się obsługą klienta i udoskonalaniem serwisu,

----------------------------------------------------------------

Teraz moje pytanie. Czy ktokolwiek z Was, spotkał się z podobnymi ofertami? Czy warto w ogóle się tym zainteresować? Skoro piszą do mnie, choć wcale nie jestem taki "duży" i bazę mam raczej taką sobie, więc podejrzewam że wysyłają te treści do wszystkich Administratorów stron, które trochę bardziej są widoczne w sieci aby się samemu na tym wypromować. Nie wyobrażam sobie również owej "inegracji". To nie jest przecież IP Nexus, nie dostanę zapewne paczki instalacyjnej, tylko co najwyżej mógłbym uruchomić drugi serwis "z boku" pod tą samą domeną. Jakie jest Wasze zdanie na temat tym podobnych ofert? Przyznam że i tak szukam jakiegoś sensownego systemu monetyzacji a z uwagi na charakter mojego Forum, Adsense i inne konkretne i pewne systemy, po prost odpadają ze względu na Regulamin usług. Nie mam też jakiegoś szalonego Page Rank, bo po przesiadce na IPB straciłem setki linków, które oczywiście już są od nowa w guglach, ale dwie pozycję w doł na Page Rank poleciałem w dół. A w górę z powrotem, to coś się nie chce piąć tak szybko :D

Proszę o Wasze konkretne wypowiedzi i pozdrawiam