Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie, dziś zakupiłem licencje na oficjalnej stronie ipb i po pobraniu oraz zainstalowaniu i podaniu klucza licencyjnego na forum w acp wyświetla mi, że moja licencja wygasła, a z kolei na stronie ipb w moim panelu klienta wyświetla mi, że licencja ważna jest do grudnia (screeny http://imgur.com/a/uVGgX) ktoś wie o co tu chodzi? To jest normalne, czy zaszła jakaś pomyłka?

Opublikowano

@semenedar - zapewne chodzi o ten komunikat na szarym tle :-)

Proponuję się zgłosić do IPS'u, skoro wklepałeś dobry kod licencji to znaczy że mają błąd po swej stronie i tylko oni są w stanie go naprawić.

Opublikowano (edytowane)

semenedar, tak jak powiedział Portek, chodzi o komunikat na samej górze, wyraźnie jest napisane, że licencja wygasła, a dopiero dziś ją kupiłem.

A może to być spowodowane tym, że forum stoi na localhoscie i tylko ja je widzę, tylko ja mam do niego dostęp (wewnętrzne ip)?

Edytowane przez Ninja
Opublikowano (edytowane)

Wierz lub nie, ale nie zauważyłem wcześniej tego komunikatu, teraz widzę. Wiem że to głupie, ale po prostu mi umknął i szukałem czegoś na czerwono na środku :D Nie wiem jeszcze, jak wygląda wygasły klucz licencji, wciąż mam aktywną. Wracając jednak do Twojego problemu, no to rzeczywiście może być to problem tego, że forum stoi na lokalnym hoście. Przecież w skrypcie (legalnym ofkors) są call_home. Jeśli nie ma połączenia, no to lipa jest z przesyłaniem informacji o licencji. Puść to Forum testowo na jakimś normalnym hoście i zobacz, czy wtedy jest ok. Powinno.

Edytowane przez semenedar