Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Ustawienie akceptacji tematu przez moda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem z ustawieniem moderowania tematu, zatwierdzenia. W ACP włączyłem w kategorii opcję: Włącz moderację postów, Każdy napisany temat / post będzie wymagał zatwierdzenia przez moderatora: Tak, moderuj tylko nowe tematy.

Niemniej jednak nie reaguje na ustawienia i każdy bez trudu może wejść w temat.

Opublikowano

Sprawdzałeś to na testowym koncie które ma zwykłe uprawnienia Użytkownika? I jak to wygląda, ten Użytkownik widzi KAŻDY temat napisany przez innego Użytkownika i może pomimo tych ustawień ot tak sobie tam wejść? A jakie jest tło tematu który nie jest zaakceptowany na tym moderowanym forum? Jest to tło lekko "różowe" domyślne dla niezatwierdzonych tematów? Czy temat nie jest zaakceptowany i go widzą Ci którzy go widzieć nie powinni, czy też nowy temat, pisze się jako zaakceptowany, dlatego normalne, że każdy może go zobaczyć? Doprecyzuj to wszystko, czyli co oznacza "nie reaguje na ustawienia".

Opublikowano
Sprawdzałeś to na testowym koncie które ma zwykłe uprawnienia Użytkownika? I jak to wygląda, ten Użytkownik widzi KAŻDY temat napisany przez innego Użytkownika i może pomimo tych ustawień ot tak sobie tam wejść?
Dokładnie tak.
A jakie jest tło tematu który nie jest zaakceptowany na tym moderowanym forum? Jest to tło lekko "różowe" domyślne dla niezatwierdzonych tematów?
Jest taki sam jak każdy inny, bez zmian na różowawy.
Doprecyzuj to wszystko, czyli co oznacza "nie reaguje na ustawienia".
Znaczy ze zmiany się nie zapisują, a nie działają ;)
Opublikowano

Na domyślnym szablonie próbowałeś? Może by tak w profilu uzupełnić adres forum? Przydałoby się przy udzielaniu pomocy. I jeszcze takie pytanie, kiedy to odkryłeś że tak się dzieje? Czy wcześniej było dobrze, czy tego nie wiesz bo nie używałeś tej opcji? Czy jesteś pewny że Użytkownicy wszystkich niepowołanych grup mogą zobaczyć ten post? Czy w ACP-->Użytkownicy-->Grupy, zakładka "Forum" nie masz przypadkiem włączonego omijania moderacji dla tych grup, które mogą tam wejść? Czy sprawdzałeś te ustawienia dla wszystkich grup? Tutaj screen:

post-13563-0-59046100-1353881390_thumb.p

i wreszcie, czy nie masz zainstalowanego jakiegoś dodatku który wpływa na moderację tematów i postów a może być nie aktualny w Twojej wersji skryptu, lub niedopracowany na tyle że kłóci się z ustawieniami forum?

• Lubię to 1
Opublikowano

Ok, dzięki semanedar, wszystko gra.

Mam pytanie jeszcze, czy użytkownik, który napisze temat do zatwierdzenia może go podejrzeć/edytować? Widzę, że nie. Da się to jakoś włączyć?

Opublikowano

Nie da się tego niestety włączyć nad czym i ja ubolewam, ale takiej opcji nie mamy niestety. A byłoby to bardzo dobre, bo czasami Użytkownicy (jak nie powiem, głąby) piszą ponownie temat bo im się wydaje że się poprzedni "nie dodał". Gdyby widzieli swój własny temat, byłoby to lepsze rozwiązanie, więc wiem o co Ci chodzi. Nie wiedzieliby nawet, że temat jest moderowany w wielu przypadkach. Pozwolisz więc, że zamknę już Twój temat skoro problem został rozwiązany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.