Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

domena jako ip serwera teamspeak3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym dowiedzieć się co zrobić, żeby z serwerem TeamSpeak3 można było połączyć się za pomocą wpisania domeny? Czyli że zamiast np 00.000.00.000:0000 będzie wpisywało się kamros.eu (bo to jest domena, którą chciałbym ustawić). Z góry dzięki za podpowiedzi, Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja Ci mogę napisać jak to zrobić dla sub-domeny typu :

ts.kamros.eu

O ile masz domyślny port dla TS3

Jeśli masz inny port to wtedy będzie to wyglądało tak:

ts.kamros.eu:PORT

Jeśli Cię to interesuje to :

Logujesz się tutaj :

http://kamros.eu:2222/

Wybierasz domenę którą chcesz zarządzać , następnie :

Zarządzanie strefą DNS (o ile na linuxpl masz do tego dostęp)

Dalej: (WAŻNE REKORD A)

pre_1355496753__ts.png

Klikasz Dodaj i masz. (Jeśli nie będzie działało od razu to musisz odczekać ok. 24h - zwykle trwa to znacznie krócej)

pre_1383606035__stonefly2.gif

Opublikowano

No tak jak piszesz to już próbowałem kiedyś ale coś nie działało a później już nie sprawdziłem. Teraz ostatnio korzystałem z ts3 AMXX.PL, oni właśnie mają tak zrobione że ip ts3 to amxx.pl . Zobaczymy może ktoś inny będzie wiedział jak to zrobić.

Opublikowano

No coś zrobiłem, załączam screen. Nie wpisałem ts w pierwsze pole bo nie chcę żeby ip było ts.kamros.eu tylko kamros.eu

post-15914-0-18418200-1355504003_thumb.p

Opublikowano

Musi być możliwe bo amxx.pl tak ma ;d Ja już piszę z administracją hostingu, na której mam serwer www, zobaczymy co oni powiedzą. Jak znajdę rozwiązanie to się podzielę nim w tym temacie.