Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do znawców, zainstalowałem sobie darmowy program Image Resizer 4.

Po instalacji zaśmiecił mój system 2 dodatkowymi programami które od razu odinstalowałem.

Co ja pacze, a w przeglądarkach ustawiona strona startowa to www.22find.com

Tak więc zmieniłem w opcjach na własną - nie działa

Odinstalowałem więc sam program Image Resizer, czyszcząc cały rejestr z tego programu (poprzednie dwa też poleciały TotalUninstall) -Zero reakcji.

Zabrałem się za czyszczenie rejestru wyszukując frazę 22find.com, znalazłem ok 15, które wyleciały.

Restart systemu, i zero reakcji. Patrzę w rejestr i pola które wyczyściłem, znów zawierają www.22find.com

Jeśli coś nie daje się odinstalować, jest dla mnie wirusem. Tak więc Panowie komputerowcy, co poradzicie?

Opublikowano

1. Opcja 1: Ja bym na Twoim miejscu zaopatrzył się w hiren's boot cd lub innego bootowalnego mini xp z płyty CD lub jakiegoś linuxa np. Ubuntu, następnie przeskanował z wspomnianego live CD wszystkie dyski antywirusem, ad-aware, pousuwał sobie wszystko i sprawdził czy jest czysto. Jeśli tak, polecam tego resizera: http://microsoft-powertoys-image-resizer.softonic.pl :) Zrobiony przez microsoft, więc syfu nie uświadczysz. Zdjęcia pomniejszają się błyskawicznie, zachowują dobrą jakość i mało potem ważą.

2. Opcja 2: format c (po uprzednim zrobieniu backupu danych z użyciem metod opisanych powyżej), świeża instalacja windowsa i sterowników, używanie wspomnianego wcześniej resizera :)

Opublikowano (edytowane)

Komputer przeskanowany zero zagrożeń i wirusów.

Ta aplikacja co podałeś jest niekompatybilna z windows 7 :/ Zresztą mało ważne, bo miałem tylko jedną sporą partię fotek do zmniejszenia

Wiem że odinstalowanie przeglądarki by pomogło, ale nie chce mi się spisywać wszystkich haseł do stron, a jest tego naprawdę sporo. Musi być jakiś sposób na usunięcie tego gówna :takiego_wala:

Chcę uniknąć też formatu

Edytowane przez santoz
Opublikowano

Ta aplikacja co podałeś jest niekompatybilna z windows 7 :/ Zresztą mało ważne, bo miałem tylko jedną sporą partię fotek do zmniejszenia

Być może, u mnie na XP działa znakomicie :)

Wiem że odinstalowanie przeglądarki by pomogło, ale nie chce mi się spisywać wszystkich haseł do stron, a jest tego naprawdę sporo.

Jeśli to Firefox, to użyj jakiegoś narzędzia typu Firefox password recovery, odzyska Ci wszystkie hasła i zapisze do pliku txt :)

Opublikowano

Udało się, okazało się że program 22find istniał jako ukryty, zobaczył go dopiero Total Uninnstall i usunął całkowicie. Inne programy do usuwania oprogramowania widziały tylko Image Resizer 4, który doinstalował sobie 22find i ukrył go przed użytkownikiem. Systemowy deinstalator też go nie widział.

Dzięki Jurij za chęci :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.