Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Przyśpieszenie wczytywania filmów na YT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie. Dzisiaj przeglądając neta natknąłem się na ciekawą stronę. Jest to poradnik, jak przyśpieszyć wczytywanie filmów na YT.

Oto i on

1. Kliknij przycisk start, wpisz "cmd" i uruchom wiersz poleceń jako administrator klikając na cmd.exe ppm.
  2. Pokaże się okienko pytające o uprawnienia, kliknij "Tak"
  3. Wklej do wiersza poleceń następujący ciąg znaków i wciśnij enter
netsh advfirewall firewall add rule name="MITCHRIBARYTUBE" dir=in action=block remoteip=173.194.55.0/24,206.111.0.0/16 enable=yes

Jeżeli chcesz odwrócić zmiany, otwórz ponownie linię poleceń i wklej to

netsh advfirewall firewall delete rule name="MITCHRIBARYTUBE"

Tak, to działa. Właśnie to testuję i oczom nie wierzę. Filmy w full HD ładują się teraz błyskawicznie. Z tego co wyczytałem jest to bezpieczne, a jeden z użytkowników forum http://www.agora.tarnow.pl/viewtopic.php?p=102438&sid=b45bd34111f7f2314f09122cb204edb9#102438 - halford

Było. Są to adresy serwerów CACHE, które buforują 5-10 sekund filmu. Jak je zablokujesz to transmisja leci bezpośrednio.

Źródło - http://mitchribar.com/2013/02/how-to-stop-youtube-sucking-windows-guide/

Edytowane przez Gama
  • Lubię to 1
Opublikowano

Sprawdziłem i 

Nie znaleziono następującego polecenia: advfirewall firewall add rule name=MITCH
RIBARYTUBE dir=in action=block remoteip=173.194.55.0/24,206.111.0.0/16 enable=ye
s.