Skocz do zawartości

Problem z czasem i stroną startową

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez kamros,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie. Tak jak w temacie.. Pierwsza rzecz, to chciałbym zrobić coś, że jak ma się np. istaloną datę w bazie przykładowo 20 sierpnia, a teraz jest 15 sierpnia, to ma dany tekst wyświetlany, ale jeżeli jest już ta data (godzina), to przestaje to się wyświetlać. Coś na zasadzie hm.. Kont Premium.

Druga sprawa, to jak mam aplikację i jest tam kilka rzeczy w modules_public, to jak mogę daną podstronę ustawić jako startową, że jak się wejdzie w zakładkę na górze forum, to ona mi się wyświetla?

Edytowane przez kamros
Opublikowano

Możesz dokładniej opisać punkt pierwszy?

I pamiętaj, jeden temat = jedne problem.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Widziałem kiedyś takie rozwiązanie, że jest zastosowanie czasu IPB > do kolumny z czasem podajze w timestamp i jak czas w timestamp jest większy od tego z IPB, to ma wyświetlany powiedźmy jakiś tekst typu "aktywne konto premium".

Opublikowano

IPB nie ma kolumny z czasem(?!).

Nie rozumiem. To nie ma IPB ma mieć kolumnę z czasem, a moja kolumna ma timstamp czas, i po prostu zczytuje z czasu IPB na forum co aktualnie jest.

• Rozwiązanie
Opublikowano

Zrobiłem takie coś, ale mi się nie wyświetla jak spełnia ten warunek:

<if test="IPS_UNIX_TIME_NOW < $this->memberData['premium']">
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.