Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Przypisanie botów

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Jakub,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Używam tego rozszerzenia: http://forum.invisionize.pl/topic/27831-pav32-bot-group/

Stworzyłem nową grup dla botów na bazie grupy użytkowników. Teraz mam pytanie, jak przypisać daną grupę do jednego stylu?

Próbowałem zmieniać to w ustawieniach skinów tj. kto może wyświetlać styl, jednak w przypadku głównego stylu nie da się go ograniczyć i jest on widoczny zawsze, a co za tym idzie bot zamiast wchodzić na 'swój' styl i tak wchodzi na główny.

Liczę na wskazówki, dzięki!

• Rozwiązanie
Opublikowano

Strzałeczka przy skinie :a: Zarządzaj mapowaniem klientów

• Lubię to 1

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Strzałeczka przy skinie :a: Zarządzaj mapowaniem klientów

Nie korzystałem z tego nigdy i nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje ;) Dzięki !

Takie króciutkie jeszcze jedno pytanie. Mianowicie na standardowym stylu IP Board Mobile boty normalnie będą indexować, czy muszę zrobić okrojoną wersję głównego stylu? ;)

Opublikowano

A dlaczego w ogóle chcesz mieć inny skin dla botów? Chodzi o transfer?

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

@up

Tak, chodzi o trasnfer i zużycie procesora. Gdy wchodzę w logi 70% operacji na serwerze robią boty i transfer mnie powoli zjada. Podjąłem czynności, aby w mało inwazyjny sposób zniwelować zbędne zużycie. Wyłączyłem dostęp do strony botom z azji, rosji itp, ale wyczytałem, że sam Google bot zjada bardzo dużo trasnferu. Ponadto dałem dostęp botom tylko do określonych for, a usunąłem z offtopiców itp. Myślę, że jak dodam mu jakiś prosty styl bez grafik i innych udogodnień, które muszą się załadować to będzie lepiej. W związku z tym zastanawiam się czy indexowanie przez boty będzie takie same na standardowym stylu mobilnym oraz na głównym? Po co robić jakieś wymyśle skiny, skoro mobilny jest najlepiej okrojony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.