Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Baza danych SQL - Czy można ją wziąć z plików public_html?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Macsch15,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Otóż chciałbym postawić do działania moje forum, które prowadziłem około roku temu.

W tamtym czasie przed jego zamknięciem skopiowałem na swój dysk komputerowy cały folder public_html który miałem na serwerze.

Aktualnie postępuję zgodnie z poradnikiem Przeniesienie forum na inny serwer i dotarłem do punktu Import bazy danych za pomocą PhpMyAdmina.

Nie posiadam bezpośredniego zrzutu bazy danych SQL, ponieważ prawdopodobnie jej nie kopiowałem (rok temu kiedy forum działało). Pytanie jest następujące:

Czy można z całego public_html jaki posiadam wyodrębnić potrzebną do wgrania bazę danych SQL czy jednak forum nie ma szans na ponowne "wskrzeszenie" z dawną zawartością, użytkownikami i tematami, stylem itd.?

bHFxcQB.jpg

Tu jeszcze odnalazłem jakiś inny folder, tylko nie wiem czy zawiera coś ważnego

2YslyWj.jpg

Pozdrawiam.

Edytowane przez FOR
Opublikowano

Yyyyyyy. Nie.

Możesz wrzucić jedynie dump bazy danych, którego jak piszesz - nie masz. To co masz, to tylko pliki forum, czyli aplikacje, hooki i style, których możesz (no nie do końca) użyć.

• Lubię to 1

Zapraszam na moje portfolio oraz bloga wojtusdev.pl

Opublikowano

Yyyyyyy. Nie.

Możesz wrzucić jedynie dump bazy danych, którego jak piszesz - nie masz. To co masz, to tylko pliki forum, czyli aplikacje, hooki i style, których możesz (no nie do końca) użyć.

Rozumiem. A czy można z tych plików wyodrębnić konkretne pliki odpowiadające za styl forum, jaki miałem użyty podczas jego działania, abym mógł go użyć przy nowej instalacji forum?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.