Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam problem z pewnym skryptem który zlicza gości którzy weszli na stronę w ciągu jednego dnia

opis instalacji

Jak dodać swoją stronę do rankingu top-20?

Hosting boo.pl prowadzi ranking dwudziestu najczęściej odwiedzanych stron WWW znajdujących się na naszym serwerze. Najczęściej odwiedzane serwisy otrzymują bonus w postaci darmowego wyświetlania swojego bannera reklamowego w dziale "Top-20". Sam fakt znajdowania się na liście rankingowej przynosi takiej stronie korzyści ze względu na wysoki PageRank naszego serwisu w wyszukiwarce Google.

Aby dodać własną stronę do rankingu pobierz specjalny skrypt który zlicza ilość odwiedzin na stronie. Skrypt możan pobrać w Panelu Administracyjnym:

www.boo.pl -> Panel Administracyjny -> Ranking Top-20

Ściągnięty plik (archiwum .zip) zapisz na dysku i rozpakowuj. Po rozpakowaniu otrzymasz plik "licz2.php". To właśnie jest skrypt który, po odpowiedniej modyfikacji musisz umieścić na swoim koncie FTP. Teraz otwórz plik "licz2.php" w dowolnym edytorze tekstu (np. systemowy notatnik) i zgodnie z opisem znajdyjącytm się w pliku uzupełnij wymagane linijki:

$login_boo = "..";

$domena_boo = "..";

Gdzie w miejsce kropek wpisz swój login, oraz nazwę domeny głównej (bez "www" i bez końcówki "boo.pl"). Poniżej treść skryptu licz2.php dla przykładowego użytkownika o loginie: "jan" i domenie "www.kowalski.boo.pl" :

$login_boo = "jan";

$domena_boo = "kowalski";

Po uzupełnieniu pliku umieść go na swoim koncie FTP w wybranym katalogu (najczęściej "public_html") korzystając z dowolnego klienta FTP, lub z usługi WebFTP.

Ostatnim krokiem jest dołączenie wywołania skryptu do swojej strony WWW. Jeżeli sam stworzyłes kod swojej strony którą chcesz dodać do rankingu, to do pliku index.php dodaj następującą linijkę kodu PHP:

include "licz2.php";

Jeśli nie jesteś autorem kodu swojej strony, zapytaj najlepiej bezpośrednio autora skryptu którego uzywasz, jak najlepiej i w którym miejscu umieścić ten kod.

Jeżeli wszystko wykonałeś poprawnie to po zapisaniu zmian w plikach i wejściu na swoją stronę, w dziale "Top-20" na samym dole rankingu powinnieneś zobaczyć swoją domenę. Innym sposobem na sprawdzenie poprawności działania skryptu zliczającego jest otwarcie strony głównej serwisu który zgłaszałeś do rankingu, i wybranie w przeglądarce polecenia "Pokaż źródło strony".

Jeżeli skrypt jest dołączony prawidłowo, w kodzie strony powinieneś odnaleźć następujące linijki kodu.

Dla przykładowego użytkownika o loginie "jan" i domenie "kowalski" będą one wyglądać następująco:

<iframe id="boo_stat" name="boo_stat" src="http://www.boo.pl/skrypty/topten3.php?login=jan&domena=kowalski" frameborder="0" width="0" height="0">

mój problem polega na tym gdzie dodać include "licz2.php"; jak mam IPB ?

wiem że w index.php ale w którym miejscu ?

jak dodaje we wrapper skina to tak jest

loljz.png

Edytowane przez lumota

Amazing Game Website Templates for those who want to stand out from others.

Professional IPS Themes - Gaming Invision Community Themes, Forum Skins and Game UI Templates.

Forum Templates for Clans and Guilds, Web and Game Developers.

Opublikowano

no chyba działa tylko jest efekt uboczny :)

66562516.png

gdzie to można jeszcze dać żeby nie powiększało czcionki ?

Professional IPS Themes - Gaming Invision Community Themes, Forum Skins and Game UI Templates.

Opublikowano

dałem na koniec

ale teraz nie wiem czy działa zobaczę jutro jak ktoś na stronę wejdzie

Opublikowano

jednak nie działa :) próbowałem też na końcu po ?> i też nie działa

Opublikowano

czyli ?

próbowałem też w pliku class_display.php

po

$this->ipsclass->skin['_wrapper'] = str_replace( "<% CHARSET %>" , $this->ipsclass->vars['gb_char_set'], $this->ipsclass->skin['_wrapper']);

dać to

ini_set ("include_path", ini_get ("include_path") . ':../:../../:../../../:../../../../:../../../../../');

include ('licz2.php');

$this->ipsclass->skin['_wrapper'] = str_replace( "<% LinkMe %>",

@LinkMeShowLinks("h", "", " - ", "<center>", "</center>"),

$this->ipsclass->skin['_wrapper']);

a dalej w ACP/LOOK & FEEL/Edit Boar Header & Footer Wrapper szukam <% COPYRIGHT %> po tym dodaje to <br /><% LinkMe %>

no i chyba działa zlicza ale strona się nie wczytuje

biała tylko jest

Opublikowano (edytowane)
Zgłoś swoją stronę do rankingu. Uwaga! Chcesz uczestniczyć w rankingu? Musisz zainstalować na swoim koncie stosowny skrypt. Top-20 zlicza wejścia gości w przeciągu jednej doby (po jej upływie zlicza od nowa) i następnie sumuje wyniki z całego tygodnia posługując się nimi do wyznaczania pozycji w rankingu.

i mam z tym include "licz2.php"; problem

Edytowane przez lumota

Opublikowano

no nie wiem gdzie je dać

w index.php jak daje w jakie kolwiek miejsce nie działa i czcionka na stronie się robi duża we wrapper skina też nie działa

może jakąś funkcje trzeba użyć ?