Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest tak, że bez kwitów tej kasy nie dostaniesz, nie mówiąc o jej wydawaniu?

Tak jest w przypadku dofinansowania istniejących juz firm. Przedstawiasz projekt, wykładasz pełną sumę i na podstawie faktur starasz się o zwrot z Unii.

Zauważ, że bezrobotni nie dysponują środkami na założenie własnej działolności, a żaden bank nie przyzna im kredytu.

Opublikowano

Ale chłopaki pokręciliscie wszystko :a: nie mieszajcie kasy z urzędu miasta z dotacjami z UE.

Ale jak się biznes nie rozkręci, to trzeba oddać :)

I jest w tym najgorsze :D

Bzdurra. :)

Zależy jaki cel, jaki projekt itd. Są projekty, które można z UE dofinansować lub prawie całkowicie sfinansować. Wiem bo robiłam teraz stronę dla takiego projektu. I widziałam jak to było zorganizowane. Oczywiście na wszystko trzeba mieć podkładkę, i dostaje się kaskę w dwóch transzach

Wszystko zależy od tego jaki projekt, jaki plan i jakie szanse na powodzenie. i tam bla bla bla ...

Jeśli na coś nie ma podkładki - nie ma kasiorki. :)

http://www.familylaw.pl to projekt o którym mówię. (jeszcze nie wszystkie tłumaczenia są do końca wprowadzone i niepoformatowane do końca artykuły) będziecie mieli pojęcie o czym mówię. :D

Opublikowano (edytowane)

Generalnie to umówiłam się ze znajomą, która jest księgową, i która się w tych sprawach orientuje na plotki i wódeczkę więc jak będę już po spotkanku i wódeczce to podzielę się newsami. :)

Wydaje mi się, że tak czy siak nie ma się co brać za staranie o jakąkolwiek kasę bez wcześniejszej konsultacji z kimś, kto się na tym dobrze zna i kto poprowadzi za rączkę przynajmniej na początku.

Edytowane przez Dori