Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: [2.3.x] Warning: fgets() [function.fgets]: SSL: fatal protocol error

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam mały kłopot z pocztą na forum. Korzystam z poczty gmail do wysyłania wiadomości z forum i jest ona poprawnie ustawiona, ponieważ działało, działa i inaczej nie da się tego ustawić :)

Problem polega na tym, że podczas wysyłania PW wyświetla się na chwilę

Warning: fgets() [function.fgets]: SSL: fatal protocol error in /ble/ble/ble/sources/classes/class_email.php on line 738

Linia od 734 do 747 wygląda tak

function smtp_get_line()
{
	$this->smtp_msg = "";

while ( $line = fgets( $this->smtp_fp, 515 ) )
	{
		$this->smtp_msg .= $line;

if ( substr($line, 3, 1) == " " )
		{
			break;
		}
	}
}

Szukałem w Google co może być przyczyną i raczej większość googlowania skupiła się na czymś w Gmail i niestety jestem już za krótki, żeby sobie samemu dać z tym radę.

Oprócz Wujka Googla poszperałem też na forum IPS i też klops ;)

Poczta mimo błędu dochodzi do adresata, w ACP powstają logi błędu email i np. że nie wysłało do kogoś, a po chwili ten ktoś dostaje email :)

Normalnie szopka :)

Z czego to mogło się zrobić ? W forum nic nie grzebane od przeszło 3 miesięcy - no ostatnio dodałem oryginalną galerię ;)

Serwerek na Debianie, lighttpd, mysql i postfix ( chociaż wyłączony ;) )

Konfiguracja Gmail w ACP:

Mail Delivery Method: SMTP

Over-ride SMTP Host: ssl://smtp.gmail.com

Over-ride SMTP Port: 465

Add '<' and '>' to 'to' and 'from' addresses: yes

Oczywiście wpisany email, nazwa użytkownika i hasło ;)

Za jakąkolwiek pomoc będę wdzięczny :)

Opublikowano

Sprawdzone, wywala się PW. Tak jakby było w trakcie wysyłania i zostaje już na kilka minut w tym stanie.

Ale wiesz co zamiast ssl wpisałem SSL, nie wiem jaki to ma wpływ ale przestało wyświetlać ten błąd.

Jedynie odnotowuje go w logach błędów email opisując, że could not open a socket to the SMTP server czyli wiadomo. Tylko pytanie czy gmail coś namieszał czy coś w plikach się powaliło i co :)

Darowałbym sobie. Bo informowanie o PW i odpowiedziach działa. Tylko teraz mimo tego, że nie wyświetla wszystkim błędu odnotowuje go jednak w logach. Można coś zaradzić ?

Opublikowano

Ok, dzięki Dawid.

Jak nie przestanie się wywalać to będzie w sumie jedyna odpowiedź. Wkurzenie "wujka googla" :)

Póki co poczekam jak radzisz ze dwa dni. Jak tak dalej będzie to powrót do php mail :)

Opublikowano (edytowane)

Bo Onet, Interia i WP olewają moje emaile przy ustawionej poczcie php :)

Nie przekonam klubowiczów do zmiany adresu na o2.pl, ponieważ tylko na o2 maile dochodzą no i jeszcze zwykłe domeny firmowe i prywatne :)

Dlatego ustawiłem na gmail ale to było zbyt dobre i za darmo :) :rotfl:

Edytowane przez mikmik
Opublikowano (edytowane)

Dobra, problem już mi znany. Po prostu Gmail nie wyrabiał i tyle ;)

Posiedziałem kilkanaście minut z zimnym piwem, poprawiłem postfixa, wysłałem kilka wiadomości i powróciłem do php mail :)

Problem w postfixie miałem głupi :) Aż wstyd napisać no ale cały czas człowiek się uczy :)

Pozdrawiam i proszę o zamknięcie, bo w tej kwestii chyba nic już nie zdziałamy ;)

P.S. Nie mogłem edytować wczorajszego posta, proszę mnie nie karcić za to. Sam nie lubię jak ktoś sypie post pod postem :)

Edytowane przez mikmik
  • Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuję 24/7/12/365 dni w roku na PM.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.