Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Przewijany pasek informacyjny z wybranymi tematami...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak pisałem w Shoutboxie mam pytanko, czy dałoby radę zrobić modyfikację, aby pobierała informację z wybranego przez siebie działu? Chodzi mi tu o "przewijany" tekst na przykład pod shoutboxem, lub w innym wybranym przez siebie miejscu... Tutaj można znaleźć taki efekt: http://www.berecruited.com/ (problem w tym, że jest to portal :X)

Myślę, że wiadomo o co chodzi, jeśli nie sorki, dzisiaj znowu nie myślę ;/

Z góry serdecznie dziękuję, za wszystkie opinie / sugestie etc. odnośnie mego tematu.

Pozdrawiam, Robert.

Opublikowano (edytowane)

wiem że jest już coś takiego zastosowane w modyfikacji IPBArcade jak się dodawalo nowe gry , lub newsy był przewijany pasek w takiej samej postaci co na stronie którą pokazałeś, ale jak to zastosować na forum to nie wiem , z jednej strony fajne rozwiązanie ale z drugiej trochę wkurzające :)

no tak kriss tylko pewnie mu chodzi aby automatycznie dodawało tam liste nowych tematów plus bezpośrednie linki do nich ;) chyba że się myle

Edytowane przez TechnoDream
  • Manager
Opublikowano

Witam,

dość prosto można coś takiego stworzyć.

Istotne jest użycie jakiegoś kodu ( np. tego co podany wyżej ) i zmiana kodu opisanego w tym poradniku Dodatkowa tabela po prawej stronie forum w zestawieniu z tym Uruchamianie skryptu PHP na forum by osiągnąć pożądany efekt.

Myślę, że sprawa jasna. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

TechnoDream ma racje chodzi mi automatyczne dodawanie nowych tematów, co do denerwowania to nie wydaje mi się :-D Przecież to tylko pasek informacyjny... kris2005a, znam HTML'a (nie za dobrze, ale znam) wiec znacznik <marquee> to standard, ale dzięki za info :)

DawPi, dzięki ExTra mi pomogłeś, myślałem, że napiszesz moda, no ale... ;)

Edytowane przez TRACKER
  • Manager
Opublikowano
DawPi, dzięki ExTra mi pomogłeś, myślałem, że napiszesz moda, no ale... :)

Po co pisać coś jak już jest dostępne? ;)

Nie pomogłem? Cóż.. A tak się starałem..

No to wiesz jak się do tego zabrać czy nie?

---

• Manager
Opublikowano

Bardzo na szybko:

$jakas_zmienna = "<marquee>";
  $this->ipsclass->DB->simple_construct( array(
 													  'select' => 'tid, title, last_post',
										  'from'   => 'topics',
								 		  'where'  => 'forum_id = 1 AND approved = 1',
								 		  'order'  => 'start_date DESC',
											'limit'  => array( 0, 10 )
									  )   );

$this->ipsclass->DB->simple_exec();

while ($rowrm = $this->ipsclass->DB->fetch_row())
  {

$jakas_zmienna  .=   "<a href=\"{$this->ipsclass->vars['board_url']}/index.php?showtopic=".$rowrm['tid']."\">".$this->ipsclass->txt_truncate($rowrm['title'], 50 )."</a> -- ";

}

$jakas_zmienna .= "</marquee>";

$this->ipsclass->skin['_wrapper'] = str_replace( "<% DOSKINA %>"	 , $jakas_zmienna						 , $this->ipsclass->skin['_wrapper']);

Potem we wrapperze wstaw:

<% DOSKINA %>

Uwagi:

forum_id = 1 - wybierz ID forum.

Chyba zadziała. :)

---

Opublikowano

Sorki, nie podałem :) proszę oto i ona:

$jakas_zmienna  .= "<tr><td class='row1'><a href=\"{$this->ipsclass->vars['board_url']}/index.php?showtopic=".$rowrm['tid']."\">{$this->ipsclass->txt_truncate($rowrm['title'], 50 )}</a></td></tr>";

• Manager
Opublikowano

Zamień tę linię na:

$jakas_zmienna  .=   "<a href=\"{$this->ipsclass->vars['board_url']}/index.php?showtopic=".$rowrm['tid']."\">".$this->ipsclass->txt_truncate($rowrm['title'], 50 )."</a> ";

---

Opublikowano (edytowane)

Teraz działa, tylko mam jeszcze takie małe pytanko, jak zrobić np, żeby po każdym temacie był jakiś odstęp np. w formie -- (tzn. 2 myślników) a... i dodatkowo jak można zrobić, żeby tak jak na tamtym portalu info "chowało" się pod obrazkiem...

Edit: Już mam myślniki ;-) teraz działa i wygląda okej...

Edytowane przez TRACKER
  • Manager
Opublikowano

$jakas_zmienna  .=   "<a href=\"{$this->ipsclass->vars['board_url']}/index.php?showtopic=".$rowrm['tid']."\">".$this->ipsclass->txt_truncate($rowrm['title'], 50 )."</a> -- ";

Tam się nie chowa pod obrazkiem tylko tam się kończy wyświetlanie. :) To już nie dla mnie zadanie, tutaj do pracy trzeba zaprzęgnąć HTML,CSS,JS - ale poradzisz sobie, pracowity chłopak jesteś i na pewno nie będziesz czekać na gotowe. ;)

---

Opublikowano

Dobra, dzięki DawPi, jak zawsze coś poradzisz, narazie używać nie będę, bo myślałem, że inaczej to będzie wyglądać, no ale nie zawsze to co się chce wygląda tak samo jak gdzieś indziej ;-) Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję, temat myślę że można zamknąć :)

• Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.