Jump to content

Hosting dHosting.pl - 10% rabat!

Problemik

Użytkownik
  • Content Count

    57
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutralna

Informacje o forum

  • Wersja
    IPS 4.4.x

Recent Profile Visitors

665 profile views
  1. Na razie co do zapytania to jeszcze się wstrzymam bo odpaliłem po prostu drugą subdomenę do przetestowania to przy konwersji nie było błędu który chyba wystąpił wcześniej co mogło powodować wykrzaczenie się znaczków. Natomiast teraz wyskoczyło RENAME TABLE `core_members` TO `core_members_DROP`, `members` TO `core_members` i tu się znowu zaczynają schodzi bo forum to jakby automatycznie robi przez co mam w bazie już core_members i nie mam members ehh te aktualizacje przeklęte
  2. Przy zapytaniu UPDATE `forums_posts` SET `post` = REPLACE(`post` , 'A3', 'ó'); wyskakuje błąd You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ' UPDATE `forums_posts` SET `post` = REPLACE(`post` , 'A3', 'ó')' at line 1 */ jak mówiłem, w mysql jestem zielony i nie za dużo wiem co i jak ale obstawiam, że sql tutaj jest problemem bo miesiąc temu aktualizowałem forum i nie miałem takich problemów
  3. Mam, na nowo instalowałem ale nadal to samo, niby baza się konwertuje ale coś te znaczki nie chcą, a nie mamy czasu by na nowo się bawić przez święta i wyjazdy kilku osób które mają kilka zadań i muszą je dzisiaj ukończyć. Muszę pokombinować póki co. Zaraz sprawdzę
  4. Próbowałem Error: Declaration of IPSUtf8\Db::query($query) should be compatible with mysqli::query($query, $resultmode = NULL) File: /system/Db/Db.php Line: 1479
  5. I jeśli skonwertowanie nie będzie możliwe, to czy te zapytanie do bazy będzie prawidłowe? UPDATE`forums_posts` SET post = REPLACE(post,"A‚","ł"); Jeśli chodzi o MySQL jestem zielony i mam trochę z tym problem, połownicznie chyba coś zrobiłem bo ą i ę działa ale tylko tyle i wyłącznie w napisanych postach, naprawdę postaram się odwdzięczyć za pomoc
  6. Da się to jakoś nadrobić by po aktualizację konwersję znaków wykonać? Czy za późno i zostaje wykonywanie zapytań żeby zastąpić znaki?
  7. Prawdopodobnie będę musiał to tak zrobić. Ewentualnie też mam jeden błąd z procesami w tle i nie wiem czy aby nie odczekać do ukończenia ich czy to nie pomoże jakoś. Tutaj screeny załączę bo na logikę wydaje mi się, że to może mieć jakiś wspólny związek, bo normalnie wiem aby na nowy problem otworzyć nowy temat aczkolwiek nie wiem czy w tym przypadku jest to potrzebne.
  8. Z screenem z SQL trza chwilę poczekać bo obecnie nie mam jak zrobić screena, nie wiem czy to coś da. Po prostu wszystkie polskie znaki sprzed aktualizacji zamieniły się w coś takiego. Jak ktoś napisze nowy temat bądź ręcznie edytuje dany tekst to będzie działać mu prawidłowo z polskimi znakami. Natomiast tyle tego mam, że nie mam pomysłu jak to zrobić, a ręcznie to by zajęło wieki. Baza danych jest w utf8_unicode_ci //Edit dodam, że w bazie danych występuje dokładnie to samo co na forum. Wszystkie dotychczasowe polskie znaki są tymi samymi krzaczkami, a te napisane po aktualizacji forum działają poprawnie.
  9. Witajcie, ogółem to ostatnio aktualizowałem forum z ipb 3.4 do najnowszej wersji, ogólnie w bazie formatowanie jest poprawne, polskie znaczki w nowych tematach się pojawiają ale wszystkie dotychczasowe zostały jako krzaczki. Nie wiem jak najszybciej i najwygodniej się z tym uporać, pobrałem nawet te rozszerzenie LetterRepair no i biały ekran :v ale na szczęście to tylko 2zł w plecy. Jest jakieś proste rozwiązanie na które nie wpadłem by wszystkie krzaczki odkrzaczyć? Bo ręcznie przepisywać mogę jedynie działy i ich opisy, a tematów jest multum i jeszcze więcej krzaczków które w nich występują.
  10. Tak tak, ogólnie to wygląda w ten sposób, że nic nie mogę wysłać z poziomu forum na vps. To raczej nie będzie problem z forum, a vps, tylko to zaczęło się dziać przy blokowaniu niebezpiecznych funkcji php oraz ustawienia open_basedir. Coś blokuje upload plików w każdym razie jak z poziomu forum chcę wgrać, nawet nowe rozszerzenia.
  11. Trochę problem z działem mam odpowiednim bo problem jest na ipb 3.4 ale nigdy podobnego nie miałem. Mianowicie nie mogę wgrywać plików do FTP, akurat tutaj nie ma większego problemu ale mimo wszystko sporo użytkowników pyta jak ustawić teraz avatar lub zdjęcie w tle. Prawdopodobnie jest to spowodowane tym, że CHMODy ustawiają się na XXX jak utworzę nowy plik/katalog. Dlaczego tak jest, to nie mam pojęcia, tutaj screen i liczę, że ktoś wie gdzie może leżeć problem. http://scr.hu/17qs/bifdu @edit A jednak to nie wina CHMOD'ów bo na innym serwerze nowe pliki też tak mają, sam już nie wiem gdzie może leżeć błąd, z góry dzięki za pomysły gdzie może być błąd.
  12. .sideVerticalList, #index_stats .ipsList_withminiphoto tam było -10px, a max. powinno być -9. Do zamknięcia
  13. Nie wiem czy tytuł tematu jest adekwatny do problemu ale ciężko to nazwać. Mianowicie mam problem, że w rozszerzeniach z boku są nierówne statystyki np. poziomu reputacji lub daty jak na ss w spoilerze. Teraz pytanie czy zmiana jest w szablonie CSS czy coś bardziej globalTemplate boardindexTemplate. Na innym stylu jest wszystko okej, a zbadaj element mi dużo nie pomógł, może jednak ktoś wie gdzie to się dopasowuje to chociaż nakieruje na odpowiedni szablon.
  14. co Ty dodawać chcesz? To jest wbudowana opcja, czyli jest dodana, a to wycinek kodu który już jest. Na screenie masz przecież pokazane, że forum jest prowadzone przez 2 grupy. Tych moderatorów dodaje się w forach, zaznaczasz działy i na dole samym możesz dodać poszczególną grupę bądź osobę
  15. Wystarczy by ktoś napisał "XDDDDDDDDDD" bądź coś wkleił i nie zważał na entery(?). Tutaj automatyczna rozpoczyna się nowa linia, a u mnie (może i na każdym ipb 3.4) robi się pasek na dole do przesuwania, tylko, że na jednym stylu po wstawieniu posta to automatycznie zdanie się dopasowuje do szerokości i tworzy nową linie, a na obecnym stylu nie ma nowej linii tylko leci to w jednej przez co wychodzi poza styl i na dole jest linia do przesuwania. Z shotboxem sobie poradziłem ale w stylu nie wiem zbytnio gdzie szukać. Jeśli @DawPi nadal nie wiesz o co mi chodzi to mogę zdjęcie jeszcze podesłać ale powinno być mniej więcej jasne co jest grane, pytanie czy równie jasna będzie naprawa.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.