Jump to content

Hosting dHosting.pl - 1015% rabat! Zwiększamy rabat!

shigs1337

Użytkownik
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutralna

Informacje o forum

  • Wersja
    IPS 4.5.x

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. 0 błędów. Jedynie, że mam starszą wersję PHP (7.1.33). Wszystko działa poprawnie.
  2. Nie znalazłem jakiegoś konkretnego sposobu i robiłem wszystko ręcznie.. Eksportowałem każdą tabelę po kolei sprawdzając czy struktura się zgadza tj. czy wszystkie kolumny są takie same - jeśli były takie same to importowałem bazę z forum do tej czystej (usuwając po prostu całą tabelę na tym 'czystym' forum) i tak aż zrobiłem całość. Jeśli jakaś kolumna się nie zgadzała z czystą wersją to ją po prostu usuwałem. Niektóre kolumny przechowywały te same rekordy, ale miały inne nazwy, więc zmieniałem je ręcznie. Na końcu już całą bazę wyeksportowałem i zaimportowałem do forum na hostingu
  3. Zainstalowałem czystego IPS 4.4.2 na localhoscie, przeniosłem całą bazę łącząc ją z aktualnym forum (tj istniejące rekordy - userzy, tematy etc.) i po tym zabiegu wyskoczyła mi opcja aktualizacji do 4.5.3, która już przebiegła normalnie. Można zamknąć temat ;-)) Trochę było to czasochłonne, ale zadziałało!
  4. A jeśli załóżmy nie ma kopii zapasowej bazy danych? To znaczy ta hipotetycznie jest, ale przekładałem naprawę tego z dnia na dzień ciągle wrzucając backupy i ostatnia kopia bazy, która działała jest z 13 września.. Jest jakieś inne rozwiązanie? Właśnie jakoś wolałbym uniknąć cofnięcia się o miesiąc. A czy zainstalowanie czystego IPS 4.5.3, następnie połączenie baz danych dla wspólnych tabel - tj. import rekordów z bazy 4.4.2 do tabel, które istnieją w 4.5.3 dałoby coś? W sensie, czy takie coś ma w ogóle sens od strony technicznej? Ewentualnie przywrócenie str
  5. Hej, ostatnio aktualizowałem forum do 4.5.3, lecz po zaktualizowanie rozsypało mi się całe forum wraz ze stylem, więc postanowiłem wrzucić backup (co było chyba najgłupszym moim pomysłem..), aby forum wstało na nogi.. Aktualnie sytuacja wygląda tak, że forum posiada wersje 4.4.2, ale w ACP widnieje, że zainstalowana wersja to 4.5.3 (zapewne przez to, że wrzuciłem tylko backup plików bez bazy danych). Na forum nie pojawia się informacja o aktualizacji forum do 4.5.3, przez /admin/upgrade wyskakuje, że mam aktualną wersję. Zmieniłem w bazie danych wersje forum
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.