Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Zauważyłem dziwny błąd na swoim forum, otóż w zakładce 'Awards' w profilu użytkownika po naciśnięciu obrazka medalu powinno wyskoczyć okienko z ilością przyznanych medali (przykład 1), lecz niestety nagle funkcja ta ... znikła (przykład 2). Przykład 1 pochodzi ze starszej wersji forum, lecz i na obecnej wersji forum pamiętam, że bez problemu to działało. Gdzie mogę szukać potencjalnego błędu, lub jakie dane potrzebujecie do wykonania diagnostyki ?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc,

haerde

• Manager
Opublikowano

W wersji 3.1.x zmieniła się lokalizacja tych zakładek.. Musisz przenieść odpowiednie pliki z folderu:

• admin/applications/members/sources/tabs/

Do folderu:

• admin/applications/{awards}/extensions/profileTabs/

Więcej informacji

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Właśnie niestety tutaj nie ma problemu. Chodzi o to, że okienko, które wyskakiwało po kliknięciu w obrazek medalu znikło. Na przykładzie 1 doskonale widać o co chodzi. Niestety ta funkcja jest niezbędna i w samej modyfikacji występuje. Musiał gdzieś powstać jakiś konflikt modyfikacji, lecz gdzie to nie mam niestety pojęcia :a:. Czy może to być wina CSEO i tego formatowania URL ?

Opublikowano

Oba fora działają na tym samym serwerze, oraz posiadają identyczną konfigurację. Wybacz, ale drugiej części pytania nie rozumiem. Mógłbym prosić trochę jaśniej ? :a:

Opublikowano

Wybaczcie post pod postem, nie mogę edytować. Jak do CSEO dopisać regułę, aby nie formatowało odnośnika do tego popupa ?

Tak wygląda czysta karta dodania nowej reguły:

20100711230254.png

W miejscu gdzie jest Unreal Portal mogę wybrać właśnie tą modyfikację.

Tak wygląda przykładowy wpis:

20100711230533.png

Proszę o pomoc,

haerde

Opublikowano

Chodzi o dodanie takiego wpisu, aby CSEO po prostu nie starało się formatować tego linku:

http://www.grajkownia.com/index.php?app=awards&module=view&section=view&do=spec&id=7

Nikt kompletnie nie ma pomysłu jak można to zrobić ? :)

Opublikowano

Może dodaj regułę dla tego linku i ją wyłącz.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Spróbuj:

post-1517-080974900 1279370180_thumb.png

Jako Rule Application ustaw Awards Managment System.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Po części działa, lecz właśnie formatuje link. Dla aplikacji bardzo ważne jest, aby nic URL nie ruszało, ponieważ na jego podstawie wyświetla dymek w ajaxie, który jest niestety niezbędny :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.